פושעי הטרנספר לדין

פושעי הטרנספר לדין

כיום אנשי ימין קיצוניים מציעים לטרנספר את הערביים הפלסטינים מישראל לירדן. הפיתרון לא ריאלי, לא מציאותי ונמצא רק במרחק של צעד מהשמדה. חוץ מזה, אנחנו נעשה פשע נגד הירדנים. מי שלא יודע, הירדנים עצמם (שהם בדואים) גם נלחמים נגד הטרור הערביי פלסטיני - הפלסטינים רוצים לכבוש את ירדן. הבדואים הירדנים הם חברים של ישראל, והיום הם אפילו הפגינו נגד בן לאדן ונגד הטרור. אז חוץ מהעובדה שאם נטרנספר את הפלסטינים לירדן אנחנו נבגוד בחברינו הירדנים ונתן בכך סיועה רחב לפלסטינים בירדן לכבוש את ירדן, אנחנו גם נרד למרחק של קומה אחד בלבד מהשמדת עם.

מקס, אני לא יודע מי מחדיר לך את

הזבל המרוכז הזה למח, אבל כדאי שתנתק איתו מגע. מה שאתה אומר זה פשוט שטויות. העם הירדני הוא-הוא העם הפלשתיני. 70% מתושבי ירדן הם פלשתינים, אז תעשה לי טובה ותפסיק להציף את הפורום הזה בהודעות שקריות.

Vodjanoj

New member
תגובה.

הבדואים נכנסו לארץ ישראל המערבית לפני הפלסטינים, לכן זה שלהם.

תשובה לתפארת

אני מבין שאתה רוצה להקים בירדן משטר אוליגרכי בו פחות מ- 30% מהאוכלוסיה (אין לי מושג מה אחוז הבדואים בירדן) שולטת בכח על שאר האוכלוסיה.

רגע,

אז למה לפלסטינים שמהווים רוב ביש"ע אתה לא רוצה לתת שליטה עצמית? אין שום כוח, הירדנים נלחמים נגד הטרור בזמן שהפלסטינים בירדן תוקפים.

אתה עושה מעצמך צחוק

הפלשתינים מהווים 70% מהאוכלוסיה בירדן. את מי הם יתקפו? את עצמם?? אין לי בעיה לתת לפלשתינים אוטונומיה כל עוד הם לא מפעילים נגדנו טרור.

Vodjanoj

New member
קישקוש מקושקש.

אין עם ירדני, אין עם פלשתיני, אין עם סורי. פרטים אצל הדר' ח"כ עזמי בישארה.

מטרניך

New member
אתה מסכים עם בשארה גם בשאר הדברים

או שזה היוצא מן הכלל, ידידי וסרמן?

Vodjanoj

New member
לא התעמקתי במשנתו, אבל לטענה

שלו, שיהודים אינם עם, אני לא מסכים. לאן נאלמת, ידידי מטרניך?

Vodjanoj

New member
גם היום.

אפילו במהדורה האחרונה של האנציקלופדיה הסובייטית אין ערך "עם פלשתינאי". ברם, יש ערך "פלשתים", אבל הוא דן בעם אחר.

מטרניך

New member
נו טוף, מי אני שאתווכח עם האנציקלו-

פדיה הסובייטית הגדולה? זאת אותה המהדורה שהציגה גם את שמש העמים?

Vodjanoj

New member
זאת מהדורה אחרת, יותר קרובה לימינו.

אבל גם במהדורות קודמות לא היה הערך "העם הפלשתיני". הבאתי את האנציקלופדיה הסובייטית (הגדולה) כאסמכתא לא סתם כך. נוהגים להדביק לברה"מ את הכתם, שהיא המציאה את העם הפלשתיני.

מטרניך

New member
בריה"מ התחילה לדבר על עם פלסטיני

מתישהו בראשית שנות ה-70, לא הרבה זמן אחרי שהמושג הזה התחיל לחלחל. פעם, אולי לפני 100 שנה, לא היה הבדל משמעותי בין הערבים במרחב שמסוריה ועד סעודיה. אבל ההתפתחויות הפוליטיות והחברתיות שינו את זה ונוצרו עמים נפרדים, גם אם יש להם הרבה מן המשותף. האידיאולוגיה הפאן-ערבית של בשארה נכשלה ואף אחד מהעמים האלה לא רוצה להתאחד עם השני. בשארה הוא שריד אנכרוניסטי של הנאצריזם והבעתיזם.

ראליסט

New member
הבעיה היא לא מי

התחיל ומי סיים. השאלה היא האם קיימת תנועה לאומית פלסטינית ,או לא. מאחר שקיימת,יש רק 2 אלטרנטיבות מדיניות (לאו דווקא בטחוניות-כי כל זמן שמישהו:הפלסטינים,המצרים,הסעודים...מנסים לאיים עלינו,יש להפעיל נגדם את כל האמצעים הבטחוניים ההגיוניים ובתקיפות). האלטרנטיבות הן: 1)לא להכיר באף זכות של התנועה הלאומית הפלסטינית,ולהלחם נגדה גם אם ינהיגו אותה מתונים. 2)להכיר בה,ולהמתין להנהגה מתונה בצד שלהם שתהיה מוכנה לדון באמת בהקמת שתי מדינות לשני העמים-ולסיים את הסכסוך בלי אף דרישות נוספות.(לא כערפאת וחבר מרעיו). מי שרואה אפשרות שלישית (אוטונומיה לתושב ולא לשטח,מדינה דו לאומית,שבה 6 מליון פלסטינים ו-6 מליון יהודים וכד...),אינו יודע מה הוא סח. ואת הבטחון למדינה הביא,מביא ויביא רק צה"ל,שמפקדו הוא ממשלת ישראל.כל גורם אחר אינו תורם במאום לבטחון המדינה.(מבחינתי התנחלויות שממוקמות בשטחים צפופי אוכלוסיה ערבית,מפריעות לבטחון המדינה,אבל ראינו בעקבות האינתיפאדה האחרונה ששום התנחלות לא מנעה את פיצוצי התופת במרכז ת"א,חיפה וירושליים-אז שלא יבלבלו את המוח שהן "תורמות" משהו לבטחון המדינה). מוטב שהתומכים בהתנחלויות יהיו פחות מוגי לב ויגידו לציבור הבוחרים:"אתם בוחרים בנו כדי שנשמור על מפעל ההתנחלויות מטעמים אידאולוגיים",ולא יסתירו זאת לפני כל מערכת בחירות.ככה נראה באמת מה אחוז האנשים בציבור שמאמינים באידאולוגיה זאת.(אפסי - והבריחה ממשאל עם אף לגבי עזה,רק מוכיחה על פחדנות המתנגדים להתנתקות).

למעלה