פושעי ארגנטינה

פושעי ארגנטינה

בערוץ 8 הקרינו הערב תוכנית דוקומנטרית על משטר הגנרלים הרצחני בארגנטינה. מתברר שמתוך 30 אלף האזרחים שרצח המשטר הצבאי 3000 היו יהודים ומדינת ישראל שתקה. היא סיפקה נשק לארגנטינה ורכשה ממנה אורניום. היה לה אינטרס לא להתערב. היא הפקירה רבבות יהודים שלהם היא חבה חובה מוסרית. זוהי דוגמא נוספת לשקר שנקרא ציונות. ישראל היא מדינה יהודית שדואגת להצלת יהודים כל עוד הכיס שלה לא נפגע. איזו זכות יש למדינה להתחשבן עם העולם החופשי על שתיקתו בתקופת השואה כשהיא עצמה לא נהגה אחרת? האמת, שישראל היתה צריכה להחלץ לעזרת כל מי שנרדף ולאו דווקא יהודים אבל העובדה שהיא בגדה ביהודים למרות שמטרתה הרשמית להגן על יהודים באשר הם, מוכיחה עד כמה הציונות היא צינית ואיזה פושעים ניווטו את המדינה ואולי עדיין מנווטים אותה. ולגבי מי שיתמה מה הקשר לפורום חוק ומשפט- הפשעים שבוצעו בארגנטינה מהווים פשע של השמדת עם ועבירה על החוק הבינלאומי. לפי מה שפורסם עד כה נראה שישראל שהיתה בת בריתה של ארגנטינה שותפה לפשע.

מ.ה.

New member
החובה המוסרית קיימת רק אם ישראל היא

מדינה יהודית. מי שסבור שאין זה ראוי שהמדינה תהיה מדינת הלאום היהודי אינו יכול להתלונן שהאינטרס הכלכלי של המדינה ואזרחיה גובר על האינטרס הלאומי הגלובלי.

יכול גם יכול

מדינה שתומכת במשטר רצחני ונותנת יד לחיסול בני עמה, לא יכולה להתלונן שהעולם שתק בתקופת השואה.

ציפי ג

New member
3000 אינם רבבות

איני מכירה מספיק טוב את סיפור ארגנטינה. אבל האם יתכן שהיהודים נהרגו לא על שום יהדותם, אלא רק כחלק מטבח אכזרי תוך כדי מריבות שלטוניות? אם כן, האם אתה חושב שתפקידה של מדינת ישראל להתערב בכל בלאגן שילטוני שנעשה בארצות זרות? ואם אתה חושב כך, האם יש להתערב בנעשה למשל בעיראק, בירדן, במצרים ובעיקר אצל הרשות הפלשיתנאית?

לא ייתכן.

מבחינה סטטיסטית זה לא ייתכן. אמנם היה שם טבח אכזרי גם בלא יהודים, אבל אחוז היהודים שנרצחו ושנעלמו שם, יחסית למספרם באוכלוסיה - היה גדול כל כך שהאפשרות שמדובר במשהו שאיננו כולל גם אנטישמיות - היא בלתי סבירה. יהודים נחשדו, באופן אוטומטי כמעט, בחתרנות שמאלנית. כל תיכוניסט יהודי שהיה בועד הכתה - הוגדר כשמאלני מסוכן שיש להילחם בו. חלק גדול מאותם תיכוניסטים אכן נעצרו ונעלמו. ישראל כמדינה, למרבה הזוועה, לא עשתה כמעט כלום כדי למנוע את זה וכדי לעצור את זה.

אביא

New member
לא יודע בדיוק מה קרה שם אבל...

אכן יתכן שהיהודים נטו שמאלה מעל לשיעור באוכלוסיה. ברוסיה של המהפכה אכן היו קומוניסטים יהודים באחוז גדול הרבה משיעורם באוכלוסיה. ויש עוד דוגמאות לכך.

nirdagan

New member
שוב בעית הביצה והתרנגולת

שיעור מתנגדי המשטר היהודים היה גבוה משיעורם באוכלוסיה. אבל שכחת שגם לזה יכולה להיות סיבה, כגון שהמשטר אנטישמי.

ציפי ג

New member
אין לי ספק

שמדינת ישראל לא מבצעת לעיתים את שהיא מצהירה עליו בריש גלי. עם קום המדינה, וגם קום לכינונה, טענו ראשיה, שמרגע הקמתה לא יקום ולא יהיה שירצח יהודי על שום יהדותו, בשום מקום בעולם, וישראל לא תגיב. והנה, אנו חוזים שזה לא כך. ראו יהודי איראן, שהועמדו שם לדין. ראו הפיצוץ בשגרירות ישראל בארגנטינה. ראו רצח יהודים ברחובות שיקגו. הפוזה הזו, היתה מתאימה לראשי המדינה דאז כקונטרה לחלשות העורף שיחסו להנהגה היהודית הגלותית קודם קום המדינה - יענו - אתם הייתם חלשים וטפשים, כי סמכתם על הפריץ. אנחנו נסמוך רק על עצמנו ונהיה חזקים וחכמים. מאז נוכחנו ראות, שאנחנו לא הכי חכמים לא הכי חזקים, ולצערי גם לא מאוד יהודים. כי מדינה יהודית אמיתית, לא היתה מזניחה את אנשי דרום לבנון לאנחות כפי שמדינת ישראל מזניחה. כי מדינה יהודית אמיתית, לא היתה סובלת את הטבח ברואנדה (שהיה חמור פי כמה מהטבח בארגנטינה), בעפעוף עינים צדקני. אני חוזרת ואומרת, איני יודעת מה היה בארגנטינה. אבל, ללא ספק, המשחק של אני עוצם את העינים ולכן לא רואה מה קורה, הוא המשכה של התנהגות ההנהגה הציונית בימי השואה, אז נרצחו פי כמה יהודים, ורק אלו המקורבים לצלחת, הצליחו להגיע לארץ הקודש, באמצעות סרטפיקטים שהוענקו ליחידי סגולה. ועכשיו אני אמשיך לתהות, מה הקשר לפורום הזה. אני חושבת, עו"ד פנדריך, שנוכחת ראות, שקשה מאוד לנהל פורום משפטי בנושאים כה שנויים במחלוקת. האם אתה רוצה לסחוף גם פורום זה לאותה פוזיציה? אנא ממך, ישנם די פורומים לדון בשאלה. שא רגליך אליהם.

ציפי ג

New member
אביא מחקתיך פעם

ועכשיו אני אגיב. עו"ד פנדריך חושב. מה לעשות שהוא לא חושב כמונו? גם אתה לא חושב על כל נושא בעולם בדיוק כמוני. האם זה הופך אותי ללא חושבת או אתך ללא חושב? אני חושבת שלא.

למעלה