אני שמחה שאני לא מדמיינת ../images/Emo8.gif לפני מספר שנים איתרתי במקריות משפחה (2 אחים ואחות, בינתיים אחד האחים נפטר) בפולין. שם משפחתם ברד"ש, אמיתי ומקורי. הסתבר שיש ברשותם עץ של 200 שנה אחורה, המוביל אל... לבוב וסביבותיה, מעוז הברד"שים. האנשים המקסימים הללו מאד הופתעו, ויותר ממה שאני "התלבשתי" עליהם, הם הביעו רצון עז להשתדך אל משפחתי. מעולם הם לא שמעו על שורשים יהודיים. האבא שלהם מת בהיותם ילדים (הבת היתה תינוקת), כך שלא ממש היו שיחות עומק בנושא. מאז הם מטרטרים את כל העולם ואשתו, כל ברד"ש שהם מוצאים (ואני מקבלת מאחורי הגב שלהם דיווח מהברד"שים ברחבי-העולם, שממהרים לדווח לי. חינכתי אותם היטב...), הם חורשים בספרים, הם מתרגמים למעני, ואני פשוט אוהבת את המשפחה הזו, ומשתוקקת לסייע להם ככל שאני יכולה. כשראיתי לראשונה את השם פורתינסקי, האסוציאציה הראשונית שלי היתה: נו יופי, בן רבי דוד שלמה התחתן עם בן פורת יוסף (בת פורת יוסף, במקרה הזה). במחשבה שניה, הסיומת סקי שמשמעותה בן, התאימה אפילו מילולית, ולא רק אסוציאטיבית לפירוש בן-פורת. נשאר לי לקוות, שהגברת פאולינה פורתינסקי, שנישאה לדר' אדם ברד"ש, היתה אכן יהודיה, מה שיעלה אולי את התעודות של הענף הזה כשפרויקט לבוב יקרום עור וגידים (אוי, מתי זה יקרה../images/Emo35.gif), ואולי יאפשר לי לבדוק את הקשר אל הענפים הקשורים אלי. בנסיון לגוגל את השם צצו כל כך הרבה רופאים ומגיסטרים לפרמקולוגיה, שהשם הזה חייב להיות יהודי... ../images/Emo6.gif ואם למישהו יש בכל זאת הסברים נוספים לשם, אשמח. תודה, איל!