אפרסקית, צ'מעי
קשרת שני דברים שאינם קשורים זה בזה. לימודים זה דבר אחד, חברים זה דבר שני והם לא בהכרח הולכים יד ביד. הצפייה שלך הייתה להרגיש טוב עם עצמך ליד אנשים באמצעות הלימודים ואולי תוך כדי כך גם לקדם קריירה... במקום אולי להיפך. נראה לך שכל מי שיש לו תואר אקדמי הוא גם ייצור חברתי מושלם? הרשי לי לצחקק רגע בפינה! אולי את עסוקה מיד בעצמך מלשים לב ולראות כמה עופות מוזרים יש באוניברסיטה... במיוחד המרצים שעוד מקבלים תשלום על נוכחותם! העניין הוא שאת לא אומרת מה באמת את רוצה ולכן את מקבלת תגובות לא מי יודע מה אמפטיות בחברי הפורום, שלא מבינים למה את עוזבת. שאשמש לך כפה לרגע? (תמיד את יכולה לפטר אותי אם לא הייתי פה טוב) - את רוצה שהחרדה החברתית שלך תעלם מעצמה. פוף! - את רוצה לבוא לאוניברסיטה (אבל לא רק, לכל מקום בעולם בו יש אנשים) ולהשתלב בטבעיות ולא להלחם ולהיות מוטרדת מ"איך את משתלבת" - בכלל, אם היה אפשר, היית רוצה שוב לעולם לא לחשוב על התמודדות חברתית - או שתבוא לך בטבעיות או... שתשבי פה לבד בחושך וזהו. - את רוצה להיות מסוגלת לחשוב על דברים אחרים בלי לחשוב על עצמך כל הזמן - את רוצה להיות ספונטאנית רגישה ובעלת חוש הומור (טוב, זה היה קצת ציני. קלפי שכבת ציניות אחת מהמשפט הזה). בקיצור - הכי את רוצה לקום בבוקר ולא להיטרד בענייניך הדורשים תשומת לב כמו החרדה החברתית ובעקבותיה הביטחון העצמי וההערכה העצמית. רוצה להסתובב בעולם בלי המטרד הזה שנקרא 'peachy ויחסה לעצמה'. נראה לך שאפשר? (התשובה מתחילה באות למד) עכשיו אדבר איתך קצת 'פרוגנוזה' - או במילים אחרות, בואי נציץ רגע לעתיד: חרדה חברתית הרי לא נעלמת מעצמה גם אם תתעקשי מאוד מאוד שהדברים יבואו בטבעיות (אחרת את לא יוצאת מהבית). ככל שתרחיקי עצמך מהתמודדות בחברה כך יעלמו לך, אחת אחת, כל המיומנויות החברתיות שעוד יש לך. גם אם נראה לך שעכשיו אין לך הרבה - האמיני לי שעוד אפשר להידרדר. אין דרך לטפל בחרדה חברתית בלי להיות בין אנשים. אם תהיי במפגש אחד לאחד איתי בחדר אי אפשר יהיה לטפל בחרדה החברתית כי היא לא תהיה שם. בכל מקרה תצטרכי לצאת אל העולם ולהתאמן, כמו שתינוק מתאמן ללכת: קם-נופל, קם -נופל, חודשים ארוכים עד שמצליח. עצתי לך היא לא לוותר כל המכללה, אבל במקביל לגשת לטיפול. שהמכינה תהיה גם הקרקע בה את מתאמנת ללכת זקוף לא רק רוכשת תעודת כניסה לאוניברסיטה. ויפה שעה אחת קודם, peachy, לפני שיהיה לך הרבה יותר קשה ממה שנדמה לך אפילו.