פורקת

פורקת

החלטתי לפרוק גם כאן (כתבתי בתחילה בפורום הורים למתבגרים)
אומנם יש תגובה אחת שם (נומלה, תודה) והיא נתנה לי נקודות מחשבה.

ברור לי שרוצה לכתוב בשביל לאורר
בשביל הסיכוי הקלוש ביותר שאולי מישהו יבין, חווה
ברור לי שלא יתנו לי עצה שתפתור את הכל, שתסדר את הכל, שתרגיע.
אבל לא רוצה לדבר עם מי שמכיר (לכן גם פתחתי ניק חדש)
דווקא מסוג של אופטימיות קלושה שאח"כ שדברים יסתדרו שלא ימשיך לחיות במוחם של אנשים.
אני דווקא כן מהמשתפים בדרך כלל אבל לתחושתי לא מצליחה להעביר את עומק הדברים וכולם, מהכרות איתי בטוחים שפשוט מדובר בילדה/ילדות חכמות/מתבגרות/עקשניות
אני מותשת.
מגיל מאוד צעיר בעלי אמר לי, כל פעם שהיה "קרייסס" שאנו הולכים למקום לא טוב, שככל שיגדלו יהיה קשה לתקן והכל יהיה קיצוני יותר.
מודה שבתוך תוכי האמנתי /רציתי שכביכול בגלל הילדות המתבגרת שלהם וכלל המקרים וההתנהלויות, כשיגדלו יתפכחו ויתבגרו וכאילו "ירוו" מהתבגרות סוערת
לצערי בעלי צדק וככל שמתקרבים לגיל ההתבגרות ברור שהשכל והבגרות באים דווקא לתחכום וכוח ולא להבנה והרמוניה.

אני מרגישה שאין לי כלים ואין לי כוחות ויכולות להתמודד איתה
בת 11 סך הכל וכל כך חזקה ואני כל כך (באופי כטיפוס ובמיוחד כאמא) נמנעת ממלחמות.
אני יודעת אומרים לא במלחמות ובחר את המלחמות שלך וכך כל פעם אני משכחתי להתנהלות שכזו
אבל היא פשוט יודעת לסובב את הדברים, ממש (כמה שלא יפה לומר) לטמון לי מלכודות.
יודעת להגיד את הדברים שדוקרים לי בלב שמשאירים אותי פעורת פה.
מכעסה עלינו שאנו לא באים לראותה בהופעה היום שכן אתמול ובכלל בזמן האחרון לא עושה הרבה ממה שצרכה/מבקשים ממנה ועוד מגיבה בכעס ורוגז וסוג של אלימות בטון דיבור ואתמול התפוצץ מול בעלי.
היא אומרת לי היום ש"יותר טוב לה לחיות אצל סבא וסבתא ואפילו בשואה היה יותר טוב לילדים כי לפחות עם כל הזוועות שם ההורים דאגו לילדים וחשבו עליהם ואנו בניגוד לזה אנחנו רק עושים לה רע ומתנהגים אליה בחוסר יחס ומעצבנים.."
כשקמה בבוקר וראתה שכלל הבגדים שלה שהיו מפוזרים בסלון ולא הספיקה/רצתה/ראתה לנכון לסדרם במהלך היום ואף כעסה שהוער לה על כך, הונחו בלילה על מיטתה. לקחה הכל והניחה על מיטת ההורים בעוד אביה ישן שם. כי היא מחזירה לנו.
אני נעה בין תחושה שהיא צרכה גבולות מאוד מצומצמים ונוקשים שהיא צרכה להבין שהיא זו שצרכה את עזרתנו ולא אנחנו צרכים לחזר אחריה ומצד שני התחושה שהיא ילדה שמאוד קשה לה לרדת מהעץ. שבאופיה מוכנה ל"תמות נפשי עם פלישתים". שבתוך עניין בטוחה בצדקת דרכה וביכולתה להיות חזקה ולנצח.
ועל כן כל סוג של "לחימה" מולה לא יביא לתוצאה הנכונה.

ובתוך כל הכאוס הזה והקושי והשבירות שלי, כעס ענקי על עצמי שלא מצליחה להשתנות ששנים אנו חוזרים ושבים לאותה נקודה ובעלי "חופר" וצודק ואני.. לא מצליחה להשתנות. אם כן אז לתקופה קצרה ואז חוזרת לעצמי.
חשש ענק מהעתיד מהיום שתצא מהבית בטריקת דלת לאלוהים יודע איפה
שתרצה לעשות דווקא בדברים גדולים ומסוכנים
אני מודה ביני ובין עצמי וכאן בחסות החסוי שלפעמים עוברת לי המחשבה שעדיף בלעדי. שאילו לא היתי כאן אז אומנם היה עצב על אמא שאיננה ואיך היה יכול להיות טוב ואיתה ואולי כעס שנשארו עם אבא שהוא כביכול "הרע" בשל היותו מחנך ונוקשה יותר ודורש יותר ממני החמאתית והמרצה.
אבל בסופו של דבר, לחיים עצמם יעשה להןם יותר טוב.
יגדל אותן לבוגרים עם כלים להתמודדות עם העולם להצלחה
ובעלי גם הוא יוכל למצוא מישהי שתתאים לו יותר שלא יצטרך כל פעם לראות איך דברים לא מתנהלים על פי אמונתו ודרכו ולא בקטנה אלא בהלך רוח של בית.
ולי.. יהיה כנראה שקט

לפני הכל, טוב שאת מאווררת ופורקת. לפעמים מוציאים הכל החוצה, ואז מצליחים להכניס בחזרה יותר מאורגן ומהודק. אני מבינה גם את הצורך לפרוק באנונימיות, כדי שלא "לתת לדברים שם" שייצרב אצל מכרים וחברות.

מנסה לענות, לא בטוחה שיצא מאורגן מספיק, רק זורקת מחשבות.

"מגיל מאוד צעיר בעלי אמר לי, כל פעם שהיה "קרייסס" שאנו הולכים למקום לא טוב, שככל שיגדלו יהיה קשה לתקן והכל יהיה קיצוני יותר." - מחשבה ומילים בוראות מציאות. אם מגיל צעיר מאד הנחתם (או הוא הניח) שהדברים ילכו לא טוב, כנראה שאיפשהו הקיבעון המחשבתי הזה גרם, במודע או שלא, להמשך ההתנהגות, ולסוג של ויתור מראש. הנחתם שככה יהיה, ובאיזשהו מקום השלמתם עם זה. כהמשך ישיר - הילדה "הרגישה" שזו הציפייה ממנה, והיא סך הכל הגשימה את הציפיות שלכם. אני חושבת שברגע שבאמת ובתמים תאמינו שיכול להיות אחרת, ברגע שהיא תרגיש שמצפים לדברים אחרים, ברגע שתעברו את המחשבה ש"ככה זה אתה", זה יוכל ללכת ולהשתפר.

"אני מרגישה שאין לי כלים ואין לי כוחות ויכולות להתמודד איתה" - אם את מרגישה ככה, למה שהיא תרגיש אחרת? היא רואה את נקודות החולשה שלך, ומנצלת אותן לטובתה. גבולות אינם מלחמות. להפך, כשגבול ברור וחד משמעי, אין עליו מלחמה. הוא גבול מוכר וידוע. הבעיה היא כשלא ברור בדיוק מה מותר, מה אסור, ומה תהיה התגובה שלכם לכל מקרה. ברגע שהדברים יובהרו חד משמעית, ללא שום נקיפות מצפון, יהיה לה ולכם קל יותר. אתם צריכים לגדל סמכות הורית
היא לא אמורה להיות בפוזיציה של "כועסת כי העירו לה". לא מתאים לה? סבבה. היא עדיין חייבת לציית. אתם צריכים לשבת בשיתוף, ולהחליט מה מבחינתכם מותר, ומה אסור. מה בדיוק הציפיות שלכם ממנה (לעולם לא להגיב באלימות, לשים דברים בכביסה או כל מה שחשוב לכם). בהיבט הזה, בהחלט לבחור רשימה הגיונית ולא עיצוב התנהגות מחדש. רשימה שמבחינתכם כל פרט בה הוא קו אדום. תסכימו גם על תגובה הגיונית ומקובלת על שניכם לכל הפרה של כלל. זאת חייבת להיות תגובה הגיונית. (בעיני, לא לבוא לצפות בהופעה עקב התנהגות לא הולמת היא תגובה שאינה קשורה. היא סתם לעשות "דווקא".) אחרי שתגדירו מול עצמכם, תשבו איתה (ביחד, חזית אחידה היא שם המשחק) ותספרו לה מה הולך לקרות מעכשיו. בלי כעס, בלי רוגז, אפילו תשבו על מיקשייק ועוגה איפשהו. תסבירו בדיוק איך אתם מרגישים, תבהירו שאתם מבינים שהיא כועסת ומרגישה שקשה לה, ומתוך ההבנה הזאת החלטתם לעשות שינוי, שמחייב שיתוף פעולה איתה.
ומכאן ואילך - עקביות. לשבח, לתת תשומת לב חיובית כל הזמן, אבל להתנהג בהתאם להחלטה על התנהגות שלא מתאימה לכם.

לגבי המשפטים שהיא זורקת - לגמרי לא הייתי מתרגשת. הייתי מתעלמת כאילו לא נאמרו מעולם. זה יעבור.

"מצד שני התחושה שהיא ילדה שמאוד קשה לה לרדת מהעץ" - לגיטימי לתת לה סולמות. אם היא נכנסת ללופ ולא מצליחה לצאת - אפשר פשוט להגיד "אני רואה שקשה לך, אולי X"? ולהציע פשרה שמקובלת על שתיכן.

"בתוך כל הכאוס הזה והקושי והשבירות שלי, כעס ענקי על עצמי שלא מצליחה להשתנות ששנים אנו חוזרים ושבים לאותה נקודה ובעלי "חופר" וצודק ואני.. לא מצליחה להשתנות" - אל תכעסי על עצמך. זה לא מועיל, אלא מזיק. וגם ההנחה שלך שאת זו שצריכה להשתנות, שבעלך צודק, שלילדה קשה - איננה בהכרח נכונה. כולכם צריכים להשתנות. הדרכת הורים תעשה לכם פלאים מן הסתם.

"חשש ענק מהעתיד מהיום שתצא מהבית בטריקת דלת" - היא בת 11. טוב שהתעוררת בנקודת זמן בה הכל עוד יכול להשתנות. הדרכה נכונה ושינוי פאזה יכול לשנות הכל, ואפילו מהר יחסית. אל תחששי. תאמיני בכל ליבך שיהיה טוב, ותצליחו ליצור דינמיקה אחרת וטובה יותר.

"אני מודה ביני ובין עצמי וכאן בחסות החסוי שלפעמים עוברת לי המחשבה שעדיף בלעדי" כואב לקרוא אותך. לא. לאף ילד לא יותר טוב בלי אמא שלו, למעט במקרי קיצון אמיתיים. את חושבת שיש לך איפה להשתפר ולשנות? יאללה, תשני. אבל להרים ידיים איננה האופציה המועדפת...

בקיצור, הדכרת הורים. טיפול משפחתי. מה שיעבוד אצלכם. אבל תדעי שזה לא חייב להיות ככה. גם אם זה נמשך כך שנים, אין בעיה לשנות ולהצליח. תידרש עבודה עצמית ומשפחתית, אבל תחשבי איזה יופי יהיה כשתצליחו

עוד חיבוק, שיהיה.

adif11

New member

מצטערת בצערך שזה המצב. בטח מאוד מתסכל וכואב.
ממליצה לך בחום רב על הדרכת הורים. יש הרבה מאוד גורמים טובים ומקצועיים שיוכלו ללוות אתכם ההורים בתהליך הזה ולעזור לכם מצד אחד לגבש סמכות הורית ללא בושה ומהצד השני לפתח יחסים טובים עם הילדים.
נכון שזה לא בחינם אבל לרוב זה עולה כסף ולטווח הארוך שווה זהב.
אצלנו בבית זה חולל נפלאות.

נשמע קשה

אני לא מאבחנת ולא רופאה ולא פסיכולוגית, אבל עצם המחשבה שאת היא המכשול, שבלעדייך הכול יהיה טוב יותר לכולם, מעלה בי חשש שלמעשה את בדיכאון.
אל תרגישי רע שנתת מילים למחשובותייך, ואני ממש לא שופטת אותך. נכון אמרו לפני שיש צורך בהדרכת הורים, אבל לדעתי, דבר ראשון, את צריכה להתחזק, למצוא בעצמך כוח להניע שינוי. במקומך הייתי פונה לטיפול פסיכולוגי בהקדם האפשרי.

פרמלה

New member
אני רוצה לנער אותך

הפסקה הזו שכתבת:
"אני מודה ביני ובין עצמי וכאן בחסות החסוי שלפעמים עוברת לי המחשבה שעדיף בלעדי. שאילו לא היתי כאן אז אומנם היה עצב על אמא שאיננה ואיך היה יכול להיות טוב ואיתה ואולי כעס שנשארו עם אבא שהוא כביכול "הרע" בשל היותו מחנך ונוקשה יותר ודורש יותר ממני החמאתית והמרצה.
אבל בסופו של דבר, לחיים עצמם יעשה להןם יותר טוב.
יגדל אותן לבוגרים עם כלים להתמודדות עם העולם להצלחה
ובעלי גם הוא יוכל למצוא מישהי שתתאים לו יותר שלא יצטרך כל פעם לראות איך דברים לא מתנהלים על פי אמונתו ודרכו ולא בקטנה אלא בהלך רוח של בית.
ולי.. יהיה כנראה שקט"

את אמה של בתך ואת רעייתו של בן זוגך ואת לא צריכה ללכת לשום מקום. יהיה רע בלעדייך. אמנם אני לא פסיכולוגית, אבל מהמילים האלה שכתבת, של ביטול עצמי, וזלזול קשה ביכולות שלך ובמקום שלך בבית, ייתכן שעולה שאת בדיכאון? לילדה שלך יהיה נורא בלעדייך וגם לבן זוגך. אם את יכולה לפרגן לעצמך טיפול פסיכולוגי, אז לדעתי יפה שעה אחת קודם, ומכיוון שהשפעה של טיפול לוקחת הרבה זמן, אני ממש מציעה לך להתייעץ עם רופא/ת המשפחה שלך על כדורים ממשפחת הפרוזאק. לא מגיע לך לחיות בתחושה כזו של חוסר ערך וחשיבות.

לגבי בתך - התיאור של מזכיר לי את בכורית שלי - תמיד יודעת הכי טוב, יודעת לזרוק מילים שפוגעות בול בלב, אסרטיבית, דומיננטית, דרמה קווין ו"קשה לניהול". אבל בסופו של דבר מה שהיא באמת זקוקה לו זה תשומת לב והוכחה מתמדת לכך שהיא אהובה והילדה שלך תמיד (וזה יכול להיות מייגע ותובעני. זו חבית ללא תחתית). היא צריכה אותך מאוד, הרבה יותר ממה שאת חושבת, וכן צריכה שגם את, ולא רק אביה, תציבי לה גבולות.

ורק כדי להראות לך שלא תמיד צריך להתרגש ממה שדרמות קווין אומרות, אני יכולה לספר לך ששנים שמענו מבכורית איך בגיל 18 היא עפה מהבית. היום כשהיא בת 17 (בדיוק היום
) וכבר יש לה צו ראשון, היא שכחה את ההבטחות האלה ואומרת שבצבא היא רוצה להיות אך ורק קל"בניקית כי היא רוצה את הבית שלה ואת המיטה שלה. והיא אוהבת לקבל נישוקים וחיבוקים גם היום ועדיין צריכה אישור מתמיד לכך שהיא אהובה ונהדרת. והיא אכן כזו.

ויקה1222

New member
כמה דברים

קודם כל לגבי האמירות שלה. הן יכולות להיות מאוד קשות, אין לי ספק, אבל רק קחי בחשבון שזה מאפיין לא מעט ילדים. הבנים שלי מסוגלים להגיד לי דברים די איומים (אני שונא אותך ועוד פנינים) וגיליתי שפשוט אין טעם להפגע, זה כמו מעיין של תסכולים שפורץ ואחרי זה נעלם.
זה מאפיין רבים, אף כי לצערי גילית שלא את כולם, כלומר קיימים גם ילדים שלא מדברים ככה אל הוריהם, מה לעשות, את בצד הלא נכון של הסטטיסטיקה בעניני דיבור. אני באופן אישי מתנחמת בכך שהם מבטאים את מרד גיל ההתבגרות, אפילו הגעתי למסקנה שמי שאומר לאמא שלו שהוא שונא אותה, בטח לא ישתכר במסיבות
.
המשפט שהבאת בתור דוגמא לגבי ההורים בשואה הוא משפט קלאסי של מתבגר שמבקש לפגוע ולדעתי יש להתעלם ממנו לחלוטין.
בלי קשר, אני מנסה ליצור גם חוויות חיוביות משותפות, כמו ללכת למסעדה ביחד, לדבר על משהו, לבקש עזרה שיהיה להם קל לבצע אותה וכך תגרם להם הרגשה טובה ועוד.
העניין הוא שאת צריכה למצא דרך להתמודד עם זה, גם עבורך וגם עבורה. את לא יכולה להראות לה שזה פוגע בך כל כך, היא לא צריכה לדעת שיש לה השפעה כזו עלייך. הציעו לך ללכת לטיפול ואני מסכימה, אבל רוצה להוסיף משהו. אני מאמינה בכדורים ואם צריך לבחור בין טיפול ארוך לכדורים נגד דכאון שיעזרו לך להתמודד עם החיים, אני בעד הכדורים. לפעמים החיים באמת לא קלים וצריך שיהיה משהו שיעזור להתמודד איתם. זה לא מסמם אותך ולא גורם לעולם להיות ורוד, רק מוריד את רמת החשיפה שלך וגורם לעור שלך להיות טיפה יותר עבה.
ולגבי המחשבות שלך, אני באמת יכולה להבין מאיפה הן באות, רק קחי בחשבון שזה לא נכון. לגמרי. היא צריכה אותך דווקא בגלל שלא קל לה בחיים והיא צריכה שתהיי חזקה יותר ותדעי להתמודד איתה. לא סתם אמרתי שלדעתי כדורים יכולים לעזור גם לך וגם לה. את באמת נשמעת בדיכאון לפי דעתי הבלתי מלומדת ויש עזרה. כל זה מניסיון של אנשים מאוד קרובים לי. שולחת לך הרבה כוחות.

עוד כיוון

רק לגבי הכיוון האובדני /דיכאוני שאת לוקחת בסיפא של דברייך, רציתי לומר-
ממרומי עשרים וכמה שנות דיכאון ושני נסיונות אובדניים שלא צלחו (האחרון ממש לפני כמה חודשים. נמאס לי להסתיר, גם ככה כולם פה מדברים עלי
), העצה הטובה ביותר שקיבלתי היא- ספורט.
הרופא המטפל שלי שלח אותי (במקביל לטיפול, במקביל לכדורים בינתיים) להזיע ולהתאמץ שעה ביום. בלי תירוצים, בלי שבתות וחגים, בלי גשם. שעה ביום. אז אני רצה, והולכת מהר, ונוסעת באופני כושר. ומרגישה הרבה יותר טוב.
תנסי. זה עושה נפלאות לדיכאון.

...

אני לא חושבת שכולם מדברים עלייך, לי בכל אופן לא היה מושג.
אני מאחלת לך הרבה בריאות, ומקווה שימים טובים יותר יגיעו במהרה

לא התכוונתי לכאן בפורום

התכוונתי לכאן ב'חיים האמיתיים'.
ואני בסדר.
תודה.
שמחה שיש לי גם את הבית הזה

כבר חשבתי שיש תת פורום סודי שאני לא מודעת אליו

(וירטואלי או לא...)

אל תשקיעי אנרגיות באלה שמדברים עלייך, הם לא חשובים ולא רלוונטיים לכלום. ההחלמה שלך היא הדבר היחיד שחשוב.
אני שמחה לשמוע שספורט עוזר ושאת כבר מרגישה יותר טוב. שימשיך ככה!

מחפשת איזה פרצוף לשים כאם : )

לא יודעת היכן מדברים, אני מכאן (שוב כרגע בסמוי) וכלל לא חשבתי ולא דמיינתי.
גאה בך, כל כך על כך שכתבת כאן
ואוו.
זה בדיוק הדברים שאני חושבת שכל כך צריך.
שתדעי שיש עוד כמוך או דומה לך שאת לא היחידה בעולם.
&nbsp
גם כאן וגם בפורום השני כתבו לי על דיכאון
אני חייבת להגיד שבעתות כאלו שנראה שהכל נופל לי מהידים, שבעלי מאבד את הכוחות והרצון "לעבוד" שהילדה מקצינה ואני נותרת חסרת אונים
שאני מרגישה שלא יודעת מה ילד יום ואין לי את השגרה
אז כן דיכאון.
ברגיל אני לא חושבת .
אבל מה שמהדהד לי ככה בימים האחרונים ומהתגובות כאן
אני תמיד אומרת שמי שיכיר אותי לא יאמין שכך מתנהל ביתי.
אני בחיים שלי לא התעצבנתי או הרגשתי אוזלת יד כמו שאני מרגישה בבית
בזמנו שהיתי בטיפול, פסיכולוגי, הגענו לכך שיש משהו , בשפת העם, מתוסבך במערכת היחסים האימהית שלי.
אני התחלתי לכתוב ועצרתי
מסובך לי מידי להסביר זאת כאן.
דווקא התחלתי ממש עכשיו טיפול הומופאטי שגם ההבט הזה של אמהות ותסביכיה אצלי עלו בו.
לא יכולה לדעת אם ישפיע ובטח שלא במיידי.
אני לא נגד כדורים, נהפוך הוא הרבה פעמים חשבתי לעצמי שהיה נחמד אם היו מוצאים שיש משהו שאוכל לקחת בשביל שקצת יפקסס אותי/ישנה אותי/ יוסיף לי את האסרטיביות שצרכה
&nbsp
מתלבטת כרגע בנושא. העלתם לי משהו למודעות תודה.
&nbsp
ספורט- עוד משהו שאני מאוד רוצה (לא אוהבת אבל רוצה להצליח) אך לא עושה.
אקח גם זאת למחשבה.
&nbsp
תודה לכן
&nbsp

פרמלה

New member
כבר המציאו כדורי פלא כאלה. רופאת המשפחה שלי

אומרת שחבל שלא מכניסים אותם למי השתייה.

...

הם לא כדורי פלא. רק אומרת. נחשפתי אליהם דרך מישהו קרוב, וגיליתי עולם לא פשוט.

אני בעד בעד בעד (כבר אמרתי בעד?) לקחת אותם למי שצריכה, רק להבין שיש להם השלכות. צריך לעשות את זה עם ליווי כמו שצריך, עד שמגיעים למינון המדויק שלא מטשטש מדי את הקצוות.

גם לך. וספורט זה נהדר

כפדלאה לשעבר, אני יכולה לומר לך שהרעיון הוא פשוט: תשלמי לשנה מראש, ותודיעי לכולם שהתחלת. זאת מוטיבציה לא רעה בכלל...
לא אומר לך שאני ספורטאית, אבל אני יכולה כן לומר שאני כמעט מצליחה להתמיד. (לא הצלחתי להתמכר, אבל לאחרונה ארגנתי לי גרדרובת ספורט שווה כדי לחדש את המוטיבציה
)

adif11

New member
שימי ז@%ן על כולם

גם אני לא ידעתי ואכן פה זה ביתך. למעשה הבית של כולנו מהרבה בחינות ולא פעם מקבלים פה בדיוק את הפרגון והתמיכה שצריכים.

למעלה