פורקת...

LIT88

New member
פורקת...

חדשה כאן, היי לכולם :)

יש לנו כלב לברדור מעורב עם משהו ענק. הוא ע-נ-ק (40 קילו).
שלחנו אותו לאילוף וזה לא ממש עזר... הוא יודע את הפקודות הבסיסיות אבל לא יותר מזה...
אני בהריון ובעלי נוסע המון לחו"ל... ככה שאני מוציאה אותו המון... וזה מאוד מאוד קשה... היום הוא ראה חתולה וכמעט הוציא לי את היד מהמקום ופשוט עזבתי את הרצועה והוא ברח... כמה שקראתי לו (גם עם הפקודה "אליי" שלימדנו אותו...) הוא המשיך לברוח ולרוץ... בהריון חודש חמישי הייתי צריכה לרוץ ולרדוף אחריו.
כל פעם שאנחנו חוזרים הביתה אנחנו רואים משהו אחר אכול על הרצפה... והוא כבר לא גור הוא בן שנה וחצי עוד מעט!
אי אפשר לשים שומדבר על השיש כי הוא מגיע לשם ואוכל הכל...
והבעיה הכי גדולה זה עם ילדים קטנים (שנתיים שלוש... בגובה שלו) שאיך שהם מתקרבים אליו הוא מתנפל עליהם... עוד לא החלטתי אם זה בקטע של משחק או כי הוא מרגיש מאויים... כי הוא לא מתנפל אף פעם לא על אנשים ולא על כלבים. ועוד 4 חודשים הולכת להיות תינוקת בבית... מי יודע איך הוא יתנהג איתה? אני מפחדת שהוא יעשה לה משהו בשניה אחת שאני לא אסתכל...
אני מיואשת! אנחנו מאוד מאוד אוהבים אותו אבל זה ממש קשה מדי :(
סתם רציתי לפרוק... אם למישהו יש איזושהי עצה אני אשמח...

C H 4

New member
יש אפשרות לאילוף בבית?

אני חושבת שאחת הבעיות בלשלוח כלב לאילוף, שמצפים שהוא יחזור מחונך. אמרת בעצמך שהוא יודע פקודות, אבל כדי ללמוד איך להתנהג בבית הוא צריך לעבור חינוך בסביבה של הבית וכדי ללמוד איך להתנהג איתכם הוא צריך לעבור חינוך איתכם.
יש פתרונות שיכולים לעזור לך במיידי, יש רתמות נגד משיכות שימנעו ממנו מצבים כמו הטיול שתארת. אבל אני חושבת שכדאי לכם להשקיע בחינוך שלו בסביבה הביתית ובשיתוף עם מאלף.

בשילוב עם ללמוד לנהל את הסביבה כך שיהיה יותר קל.
אם ילדים כפי שתארת גורמים לתגובה כזו אז עד להודעה חדשה של בעל/ת מקצוע מוסמך- כאלה ילדים לא מתקרבים אליו. אצלנו היתה כלבה בלתי צפויה לאנשים חדשים. היא לא קיבלה הזדמנות להוכיח את זה. כשאנשים חדשים הגיעו הביתה היא היתה בחדר אחר/ על רצועה קרוב לרגל של אחד מהמבוגרים בבית וככה.

ריתמה נגד משיכות זה אביזר חובה במקרה כזה אם כי כפי שכתבו לפני- לא מספיק.

כלב זו מחויבות שכרוכה בעבודה בבית. יומיומית. ממש כמו בן משפחה. לומדים ומלמדים. כל יום קצת.

הוא לא מבין מה מצופה ממנו, לא הפנים למה כדאי לו להתנהג לפי מה שמורים לו וככה. צריך להשקיע בללמד.

גם הרגלה לזמם (מחסום) חשובה במקרה כזה, שיהיה.

בהצלחה רבה!

שימי1100

New member
שלום :)

נשמע שממש לא קל לכם ,
ראשית לברדור הוא גור לכל דבר עד גיל מאוחר
באיזה גיל שלחתם אותו לאילוף? מה כלל האילוף שעשיתם לכלב?
מאחר ונשמע כי עבדו איתו רק על משמעת (גם כנראה לא בצורה אבסולוטית אם בורח).אין זה מספיק במיוחד עם לברדור שהם לרב חסרי גבולות ורסן , אוראלים מאוד וכמובן חזקים ומומרצים.
חשוב ללמד את הכלב את הפקודה אלי תחילה עם רצועה ולא לאפשר לכלב "להיכשל" וכמובן לצפרו על כל הגעה אליכם.
לגביי לעיסת הדברים , האם אתם פורקים לו מספיק אנרגיה? כמה טיולים עושה ביום?
לכמה שעות אתם נעדרים מהבית?
לרב כלבים לועסים דברים מסיבה מסיומת , שעמום , לחץ , חרדה ועוד..
חשוב להבין את שורש הבעיה ולהתאים לה טיפול מתאים.
לגבי ילדים, הרבה כלבים חשים מאוימים מילדים מאחר והם בגובה העיניים שלהם (הזמנה לתיגר אצל כלבים) והם קוליים ועושים תנועות חדות, חשוב להבין אם הוא "מתנפל" בשמחה וליקוקים או בהתנהגות אגרסיבית,
חשוב להרגיל את הכלב לילדים בצורה נכונה ומרוסנת עם רצועה ובצורה חיובית.
לגבי התינוקת , את מוזמנת לקרוא מאמר שכתבנו בנושא שיכול לעזור לך להבין כיצד להרגילו בצורה נכונה לתינוק (מצורף קישור)
נשמח לעזור בכל שאלה
בברכה,
שימי כהן "מבט הכלב"

למעלה