פורקת מתחים

tolyz

New member
פורקת מתחים

שלום היינו אמורים להיות ארבעה חודשים בארצות הברית. הארבעה חודשים האלו נגמרים בסוף החודש. בעלי קיבל הצעה להישאר, והחלטנו שאנחנו ממשיכים עד אוגוסט הבא. במהלך ארבעת החודשים האחרונים התייחסתי לשהות שלי כחופשה ארוכה, כירח דבש, כחוויה. כשמזג האוויר איפשר לי אז טיילתי בעיר ואני מתנדבת במהלך השבוע. לא הוצאתי אישור עבודה, כי לא ראיתי טעם מבחינת הזמנים (חשבנו שנהיה פה רק לארבעה חודשים. לחכות שהאישור יגיע לוקח בערך שלושה). בינואר אנחנו חוסרים לארץ לחידוש ויזה (כרגע נמצאים על J, שהות קצרה), ורק לאחר שנחזור לארה״ב אתחיל בתהליך הוצאת האישור (כי אי אפשר להתחיל את התהליך ולצאת באמצע מחוץ לארץ). אני מנסה לחשוב כבר עכשיו מה אני יכולה לעשות בשמונת החודשים הבאים, ואני אובדת עיצות. לעבוד יהיה מצוין! איפה? מחסום השפה מונע ממני לחפש דברים שהם לא דוברי עברית.. וכמה עבודות בעברית כבר יש פה..? כמובן שאני לא מצפה למשרה מלאה. חלקית גם יהיה נפלא. אני מדוכאת, קשה לי לחשוב מה יהיה, פסימית לחלוטין... והכי גרוע שזה בא בגלים. הרצון להישאר פה או לחזור לארץ יכול להשתנות כל שעה. עכשיו זו השעה של הבאסה.

למה

אין שום דבר בחיים חוץ מעבודה? כמה עבודה כבר יכולה להיות לך חשובה אם את מגבילה את עצמך רק לעבודות בעברית? לא המון כנראה. עזבי אותך מעבודה, תרחיבי קצת ת'אופקים שלך, תלמדי משהו (אנגלית למשל?), תעשי קורשה, מקרמה, תלכי להציל כלבי ים. מה רע.

tolyz

New member
ברור

שיש דברים אחרים חוץ מעבודה. את הדברים האלה עשיתי בארבעת החודשים האחרונים. ועל זה אני לא מתלוננת.. אני מנסה למצוא את עצמי לשמונה החודשים הבאים.

LionInDesert

New member
איפה את נמצאת בארה"ב?

יש מקומות בארה"ב שדווקא אולי כן ניתן למצוא משהו. שקלת לפנות ל-JCC הקרוב כדי לראות אם יש להם מה להציע בכל מה שקשור לחברה "עברית"? (אפילו לא עבודה, אלא משהו להעביר את הזמן.)

Gidi Shemer

New member
אם אני זוכר נכון, אתם בMIT?

משרשור בפורום עוברים בארה"ב. יש לך אפשרות לעשות איזה קורס אחד או שניים? לא יודע מה תחום העיסוק שלך בארץ, אבל זו בהחלט הזדמנות להשתדרג וללמוד קצת דברים חדשים. היו לנו זוג חברים פה שבאו רק לשנה לטובת פוסט קצר של הבעל והאשה ניצלה את ההזדמנות פשוט לשפר את האנגלית וללמוד קצת באוניברסיטה. בסופו של דבר זה עשה לה מאד טוב.

tolyz

New member
כן

היי גידי אנחנו אכן שם. וקיימת האפשרות ללמוד, חשבתי גם לכיוון הזה. אתה צודק שאני צריכה לנצל את ההזדמנות ולהרוויח מזה גם משהו לחיים שלי הפרטיים. ואני גם אעשה משהו. כבר יש רעיונות בראש, שזה כבר משהו..:) תודה לך וחג שמח!

dasi9

New member
"צרות של עשירים"

את בארה"ב ושואלת מה לעשות?? הלוואי עלי שמונה חודשים של "מה אעשה"...מתאים לי ביותר! אפשר ללמוד, אפשר ליצור, אפשר לטייל, אפשר להתנדב, אפשר לעשות בעצם כמעט הכל.

joojoo

New member
קודם כל...

... חיבוק. אחד גדול דרך הרשת. כל האמרות היפות (והפחות יפות) שבעולם לא יעזרו עכשיו, כשאת מרגישה כמו שאת מרגישה. הניתוק, ההפתעה, החשש מהעתיד, הפער העצום בין מה שאת רגילה למה שקורה סביבך, שרק נעשה הרבה יותר אקוטי עכשיו, כשהיה לך קצת זמן להרגיש אותו אחרי התקופה הראשונית שבה את מעין תיירת לטווח ארוך... זה קשה, בטח קשה. אז מה עושים? עוצמים את העיניים, לוקחים נשימה עמוקה, ומנסים לזכור משהו אחד יפה שקרה לך פה בחודש האחרון, משהו שלא היה קורה בארץ. תתמקדי בזה. אני בטוח שיש כאלה. חיוך ממישהו ברחוב, או הבחור שאורז את המצרכים בסופרמרקט, או סתם מה שקוראים פה random act of kindness. תנסי לזכור איך זה הרגיש, אולי תחושת ההפתעה הנעימה שליוותה את זה. ואחרי כמה דקות, אם זה עובד, אז תתחילי להזכר באחרים. אולי אפילו לרשום אותם, כזכרונות כאלה, נעימים, שאפשר להשתמש בהם כשצריך. כל השאר את כבר יודעת, וזה ברור לי מהפוסט שלך. למצוא קומיוניטי קולג' ולשפר את האנגלית, או ללכת לרקוד בחוג, או מה שלא יהיה (אני לא מכיר אותך אז קשה לענות על זה). אבל שום דבר לא ירגיש טוב או מעודד אם את לא במצב רוח הנכון כדי להתחיל. ותנסי לזכור - כולנו היינו שמה. תהליך ההסתגלות משפיע על כל אחד ואחת מאיתנו. עם הזמן, זה לא רק עובר, אלא פתאום, זה נעשה כמו בגדים חדשים. אה, ועוד חיבוק. האפי כריסטמס.

tolyz

New member
צודק

בכל מה שאמרת.. ואני יודעת שבסופו של דבר אין ספק שזה חוויה. ובסוף גם אני אמצא את עצמי :) תודה על המילים החמות והתומכות. חג שמח

למעלה