פורסמו ציוני המיצ"ב

dw2322

New member
תתפלא

העיריה דווקא מתעדפת את בתי הספר בדרום העיר. למעט תיכון עיוני חילוני (דתי יש) לא שמעתי על תלונות מיוחדות.
מרכז העיר (מרכז+צפון ישן) אכן משופע בבתי ספר, ואין מחסור. כן יש בעיה של גני ילדים (זו בעיה כלל עירונית).
מנגד, העיריה לא השקיעה מספיק באלו בצפון העיר, שצמח דרמטית ב 20 השנה האחרונות, ולכן יש בתי ספר עם 40 ילד בכיתה! אני רוצה לראות אותך לומד בתנאים כאלה.
את הפער נדרשים למלא ההורים, שמממנים מכיסם שיעורים פרטיים. אני מכיר כמה וכמה הורים שמאד כועסים על ה"חינוך חינם" שהם מקבלים.

במקום להשקיע 100 מיליון שקל על שיפוץ שוק הכרמל בשנה הבאה, כדי שיהיה לנו שוק תיירותי כמו בברצלונה, יותר חשוב, לדעתי לפחות, לשפר את מערכת החינוך בעיר ולהקים בתי ספר. לא ששוק תיירותי זה רע, לתיירים זה אפילו די נחמד, זה רק לא כזה חשוב, לתושבים שגרים פה. פשוט רוב האנשים היום עושים קניותיהם בסופר (רגיל או דיסקאונט כדוגמת רמי לוי, שופרסל דיל, מגה בול ודומיהם).
את השוק אפשר יהיה לשפץ כמה שנים יותר מאוחר, אחרי שנשפר את נושא החינוך.

בעשור הקרוב הייתי רוצה לראות עוד 4 תיכונים חדשים בעיר, בסדר חשיבות זה: הראשון ברובע צפון מזרח (המגדלים שבונים עכשיו בשכונת נווה שרת זה לא פסלים, הולכות לגור שם הרבה משפחות חדשות, גם שכונת המשתלה צומחת), השני ברובע דרום (במקביל לפיתוח שכונות כפר שלם ונווה עופר), שלישי ברובע יפו (במקביל לפיתוח שכונת נס לגויים וציר שלבים) ורביעי בצפון מערב, כחלק מפיתוח רובע 3700 (התיכון החדש שהוקם לאחרונה באזורי חן צפוי בקושי מענה לצמיחת רובע זה ב 20 השנה האחרונות, מה שהרימו ברובע הזה בתקופה זו אלה לא פסלים אלא בניינים גבוהים עם אלפי משפחות חדשות, הוא הוקם לדעתי בערך עשור אחרי הזמן).

droriko

New member
אולי רוב האנשים באפקה

תושבי הדרום נוהגים לעשות את קניותיהם בשוק,איש איש ושוקו, חלק בשוק הכרמל,חלק בשוק לוינסקי,חלק בשוק התקווה. חוץ מזה שתיירות זאת לא מילה גסה, התיירות בתל אביב(שרובה הגדול זה תיירות פנים) מכניסה הרבה כסף לעיר, מה שכן צריך יותר לאכוף מס הכנסה על המוכרים בשוק.

lirano10

New member
אין טיעון יותר דמגוגי מזה

מבחנים אקונומטרים מראים בבירור שלהשכלת ההורים רכיב משמעותי בהשכלת הילד. ילדים להורים בעלי השכלה תיכונית בלבד ומטה יהיו בממוצע משכילים פחות מילדים להורים עם השכלה אוניברסיטאית באותה רמה של חינוך.

גם למצב הכלכלי יש קשר ברור עם השכלת הילד. הורים עניים לא מסוגלים להוציא סכומים על מורים פרטיים שמהווים רכיב מרכזי בהשכלת התלמיד בעיקר בסמיכות למועדי מבחני הבגרות.

למעלה