פורסם אתמול ב-YNET

מה הפלא? חלק גדול מחולי הסוכרת ....

מה הפלא? חלק גדול מחולי הסוכרת מטופלים ע"י רופא המשפחה!!!!!!! כך זה נראה!

השאלה אם אלה כתבות הנסמכות על איזה

שהו מידע מדעי או שזה רק חצאי אמיתות אם בכלל

קפה וסכרת

שלום אני סכרתי סוג 2 כמה שנים ומזה מעל 20 שנה שותה כ 5 כוסות קפה חזק ליום ובכול זאת תפסה אותי המחלה הארורה הזאת מה זה אומר לגבי המחקרים? אני לא יודע יום טוב ואיזון מופלא שיהיה

רוז22בר

New member
../images/Emo12.gifזה ממש לא מוגזם, השבוע רק

נודע לי, שלאימי שסובלת מסכרת סוג 2, כמוני, כבר למעלה מ10 שנים, מעולם לא שלחו אותה לעשות את בדיקת, ההמוגלובין המסוכרר (כך קוראים לזה, נכון?), היא מטופלת אצל רופאת משפחה שהיא גם מומחית אעלק לסכרת, נראה לכם מומחית? אימי לא צעירה ואתם מכירים את הקטע של המבוגרים, הם רגילים לרופא הזה, ולא מחליפים, וכמה שאני אומרת לה ללכת למומחה לסכרת ואינדוקרינולוגיה, אין עם מי לדבר! מייאש.

אז תלכי איתה לרופאה שלה

ותבקשי את הבדיקות הדרושות. אוףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףף

רוז22בר

New member
זהו, שגם אני גולם בדברים האלה!

אז אולי אפשר לתפוס טרמפ על השירשור הזה, ולקבל מכם אינפורמציה, אילו בדיקות לבקש מהרופא? כמובן כשאמצא רופא באיזור שלי!

אולי כדאי לפתחו שירשור חדש לדברים

הללו - זה משהו שחשוב לשמור בצד. בכל אוןפ כדאי לבקש: בדיקות A1C - ממצעות רמות סוכר לשלושה חודשים. פרוקוזאמין - ממצעות רמות סוכר במשך 3 שבועות אחרונים (יותר זולה ולכן קל יותר להשיג אותה). בדיקות כלליות שתן ודם, בעיקר: שומנים, כולסטרול, טריגלצרידים. פעם בשנה בדיקת עיניים ואיסוף שתן לבדיקת מצב הכליות.

רגליים

בדיקה עצמית מידי יום שאין פצעים, עור יבש וכדומה. שימרה על נקיון ויובש - מידי פעם במרפאה רופא צריך לבדוק תחושה ורפלקסים של הרגל, כמו כן יש למרפאות רופאים מיוחדים בנושא אבל אני מניחה ששולחים רק אם יש בעיה.

i l a n n a

New member
מיקרואלבומין בשתן

סוג של בדיקה (נשמע יותר כמו קללה ברוסית...) לתפקודי כבד... חשוב

מיקרואלבומין

בודק את הכליות ולא כבד - נעשה ע"י איסוף השתן. והזכרת לי שמי שלוקח כדורים יש בדיקות נוספות לתיפקודי כבד וכדומה אבל אני לא זוכרת במדויק.

למעלה