ובכן!!
מצד אחד אני בעד החופש של אנשים לבחור מה לראות... מצד שני! זה לא עניין ההשפלה... זה המסר... אני מכירה ילד, מהקיבוץ שלי... בשנה שעברה (17 באוקטובר!! אני אזכור את התאריך המאושר לנצח!!) חיברו אצלינו בקיבוץ לווין... (כי עד אז הייתי נטולת ערוצים חוץ מאחד ושתיים, ועכשיו אני סוף סוף מממשת את אהבתי הענקית לטלויזיה..) וביחד איתו באו הערוצים הפורנוגרפיים... עכשיו, איפה הפואנטה? אה! היה ידוע לי על ילד שאז בן 10, שצפה בסרטים פורנוגרפיים, וגם התפאר על זה בפני ילדים אחרים בני גילו... אני לא יודעת עד כמה ההורים שלו היו מודעים לעובדה.. וגם אם כן, אני לא יודעת כמה זה מפריע להם.. אמ.. מה שהולך עם המשפחה הזאת הוא סיפור אחד גדול שלא בהכרח קשור, אולי רק בגלל הקשר של ההורים לדבר.. שלא חסמו את הערוצים... מה שרואים בסרטים פורנוגרפיים, אני חושבת, הוא רחוק מאוד מההגדרה האמיתית של סקס... הכל שם מוגזם, כמובן, כי לוקחים.. שחקנים עם נתוני גוף מובחרים, חח, ומתוארים שם דברים וסצינות שבדרך כלל בחיים האמיתיים - לא מתרחשים כלל. עכשיו.. ילד בן 10.. כשבגיל שלו הוא מקבל את המסר שכל פעם שמקיימים יחסי מין זה תמיד אגרסיבי ואינטנסיבי ושכל העולם סובב סביב זה ושככה זה גם בחיים האמיתיים, אני חושבת שזה באמת יכול לדפוק לאנשים את המוח.... והילד הזה הוא גם ככה, נראה לי, אלים מטבעו... אם ילדים כל כך בקלות נחשפים לדברים כאלה, יכול באמת לקרות מצב של יותר חולי מין מטורפים שיסתובבו ברחובות... כאן אני אגיד, שטוב שיש צנזורה... בלי קשר למי שהחליט על זה... אני חושבת שמראש היו צריכים למנוע דברים כאלה.. הרי גם ככה האינטרנט מלא באתרים פורנוגרפיים... שאליהם יש יותר גישה... אבל אם אפשר אפילו קצת למנוע חשיפה של אנשים, במיוחד ילדים, לסרטים כאלה, אני תומכת... אבל, אני גם חושבת, אנשים צריכים לעשות החלטות בשביל עצמם... ואנשים בוגרים יכולים יותר להבין... ויכולים גם לא... אז בעצם, בסופו של דבר, אני לא חושבת שיש מקום לדמוקרטיה בהחלטה הזאת, וכאן צריכה לבוא צנזורה... -ענבל, תומכת בזכויות האדם לביטוי, עד גבול מסוים-