פורנו או שירה?

לייטית

New member
פורנו או שירה?

הביטו רגע בקטעים שהבאתי,(שאלתי בעוד פורומים..) וחוו את דעתכם: כשאתה רואה את תוכי מלמטה למעלה ואני רואה את עיניך הרואות - הרעד ברגלי מפיל אותי ובנפילה אני מרחפת. ------- קצה החיוך שאתה נותן לי כשגופך בתוכי - מאפס את משקלי מאוורר את שנותי ואני עפה. -------- שיניך בעורפי נושכות את נשימתי וזקפתך מריצה את דמי. ריצת הדם בתוכי מיישרת את עורי. ------- עטוף בכפך את שדי בשנייה אחוז במותני את תפארתך קרב אלי מאד ועכשיו תן בי את המבט הזה שיניע את נשימתי. -------

מוגג

New member
ערב כחול עמוק

שירה יכולהיות פונוגרפית. אין סתירה בין התחומים. שורות אלו, אינן בהכרח פורנו. ואם בארוטיקה עסקינן ישנם שירי משגל שמרוב השמעות אין מודעים למשמעותם: "סליחות" של לאה גולדברג (באת אלי את רגלי לפתוח...) "על חטא" של רטוש ערב כחול עמוק - "בא לי בזאת הפעם ליפול על חרב למות עליך". זזה נשמע מגוחך לשמוע את שלמה יידוב מבצע את השיר כי כל המשמעות הפאלית נופלת. "לזכר ערב שלא יחזור"

לייטית

New member
חידוד השאלה

"פורנו, מה שהבאתי, או שירה? .."אינן בהכרח פורנו" - לא מריח לא מסריח...

מוגג

New member
לא פורנו!

בפורנו המשגל הוא העיקר באמנות - היחסים והרגשות ממלאים תפקיד ראשי. ההבדל בין אמנות לפורנו הוא כמו ההבדל בין פרה הרועה באחו לבין מצבה בחנותו של הקצב. השורות שהבאת מדברות על רגשות ומבטים ולא רק על אברי רבייה ומין. לכן מדובר כאן בשירה ארוטית ולא בפורנו. דוגמה לשיר פורנוגרפי ====תשעה מילימטר בלבד==== "עמדה נערה מול הכותל שפתיים קרבה וסנטר אמרה לי תקיעות השופר חזקות הן אך אלו שלך, עוד יותר..."

shellyland

New member
הגדרה לא מדוייקת

פורנו נועד להביא לגירוי או לסיפוק מיני.

shellyland

New member
ורק ל../images/Emo42.gif ריח של יסמין...

גם השיר "חמסין של ניסן" של לאה גולדברג הוא כזה. כשלימדתי אותו הייתי אומרת לתלמידי שזה שיר על "סטוץ": איך אזכרנו, אלמוני, סתמי? איכה אזכור חסדו הפתאומי? איך אאמין שיום אחד היה כל נים ו(...?), עצם מעצמי?

shellyland

New member
וגם....

דרך המשי: גוף בתוך גוף בתוך גוף חום בתוך חום בתוך חום ציפור מתרוממת לעוף אישה נשברת בי פתאום

khatul

New member
כל נים *וריח*

...כשכל אילן היה מפרש רוטט ולדממה - עיניים של ילדה, ולדמעות - ניחוח הלבלוב ושם העיר - כשם אהבתי... * * * אגב, שיר נוסף מלא ארוטיקה עילאית של לאה גולדברג (מקווה שאיני שוגה, כי אני מצטט מזכרוני:) ראית את הגשם? אנחנו שקטים. שלושה מלאכים מסיפור עתיק הולכים לאיטם בין עצים ובתים. דבר לא שֻנָּה. רק הגשם מקיש בזהירות על האבן. הרחוב מבריק. אנחנו רואים איך עוברים את הכביש שלושה מלאכים מסיפור עתיק. הדלת פתוחה. הסולת ברה. הגשם שקט, כי הנס כבר קרה. אני זוכר שנאלצתי לקרוא את השיר יותר מפעם אחת כדי להבין שזהו, למעשה, שיר על התעברות, והמלאכים (והסולת והדלת) הם מאוהלו של אברהם באלוני ממרא... * * * כיום אחד מאמני השירה הארוטית העברית הוא המשורר הדתי אדמיאל קוסמן. מומלץ, לדעתי. בברכה, אליהו בר-יהלום.

shellyland

New member
"ושם העיר כשם אהבתי"

זאת שורה שתמיד סיקרנה אותי: מה היה שמו של האלמוני הסתמי? הרצל? ציון? אביב? נתן? למישהו יש רעיון?

shellyland

New member
בוחן פתע בספרות:

לשמש ריח של יסמין לאבן קול של לב פועם לדמעות ניחוח הלבלוב - מישהו זוכר איך קוראים לסוג כזה של דימויים? שאלת בונוס: באילו שירים נוספים קיימים דימויים כאלה?

גרי רשף

New member
האנשה?../images/Emo22.gif

אם לא- אז יש לי אחלה תרוץ: לא הייתי כשלימדו את זה ואפילו יש לי פתק..

shellyland

New member
גרי מקבל בלתי מספיק מינוס../images/Emo128.gif

למישהו יש רעיון אחר?

פלפל.

New member
אלגוריה...?

קונוטציה? אנלוגיה? בררררררר... הייתי אומר שהפואנטה של הסצינה, המתבטאת יפה במצלולי המוטו של הבלדה, בה הגיבור הטראגי מובל כמוטיב חוזר, ע"י האני הדובר, אל המשגה הגורלי שמנע את התפתחות הדמות העגולה שבדיעבד היווה את נקודת המפנה במעשייה, בה ייצוג האנטי-גיבור המוגזם שבמוטיב האירוני המחורז הביא לידי קונפליקט את האירוניה המסמלת את סיפור המסגרת לאורך עלילת הרומן כולה.
בררר.. שיעורי ספרות..

shellyland

New member
והתשובה הנכונה היא.....

סינסתזיה. ובעברית: עירוב חושים. דימוי המחבר שני מרכיבים מתחומים חושיים שונים. לשמש יש צורה וצבע וחום, אבל אין לה ריח (לפחות לא על פני כדור הארץ). לאבן דוקא יש ריח, וצורה, ומשקל ומרקם - אבל אין לה קול. דגמאות שכיחות לסינסתזיה הן: "כאב מתוק" "שתיקה לבנה" וכיו"ב. אפשר להבין למה כתבו כאן "אוקסימורון", כי אוקסימורון מחבר שני מרכיבים מנוגדים, אך לא בהכרח מתחומי החושים. למשל: "השמש הלכה והשחירה" (אבידן) האנשה, גרי ידידי, היא הענקת תכונות אנושיות לחפצים דוממים או לחיות. ופלפל... אני לא יודעת מאיפה להתחיל. מצ"ב לשימושך לינק למילון מונחים בספרות - חפש שם את המונחים שלך ותבין למה אף אחד מהם לא מתאים. חן חן על תשומת לבכם. מקווה שלא ייגעתי אתכם מדי. בשמחות.

תודה על המילון

תמיד כדאי שמליון כזה יהיה זמין בלחיצת עכבר. את מורה לספרות במקרה ?

למעלה