פורנוגרפיה

פורנוגרפיה

סוגית סרטי הפורנוגרפיה העסיקה רבים וטובים. ההרס הרב שהיא זורעת בבתי ישראל, נמדד בהשואה לעונג שהיא גורמת לצופים בה. היו [כאן בפורום] שראו בשאלה זו, או בדיון זה, דיון דתי. ובעקבות כך, נדמה להם האיסור ככפיה דתית. שומו שמיים. וכי יעלה על הדעת שחוק שחוקק בבית המחוקקים, תהיה הסיבה אשר תהיה, [אפי´ סיבה דתית] יחשב ככפיה דתית????? ואם נזקקנו לסוגיא זו. אינני יכול להמנע מלהציג את דעתי בענין. החוק בענין הסרטים הפורנוגרפיים לא צריך לעבור בבגצ. ולא משום שאני חובב סרטים כאלה. אלא משום שיש כאן פגיעה בחופש הפרט. אני מודע להרס הרב שזורעת הפורנוגרפיה. ואני מצר על כך מאוד, אך מכאן ועד לאסור את זה בחוק הדרך רחוקה. בבית שלי אעשה מה שארצה. ובטלויזיה שלי אשדר מה שארצה. מי שלא רוצה שלא יראה. וביסוד הדברים: לא יתכן שדבר שאין לך איסור לראותו בביתך יהיה אסור לשידור, מינון? הרי אני יכול לראותו בביתי כמה שארצה. זוהי שאלה שאפשר לדון בה הרבה, והיא לא מתאימה למוזה של החברה פה בפורום. מי שבא לו שיתיחס. לא חובה.

Le Fay

New member
תגיד, אתה קורא מחשבות או מה?

חוץ מזה, לא יכולת לחכות ארבע דקות עד שאגמור לצרף את הקישור ולשלוח את התגובה שלי?... קרא בבקשה את התגובה להודעה שלך בעניין "ערכים".

רוח הקודש חביבי

לרבינו הקדוש יש רוח הקודש... אולי אני יכול ליהיות חסיד של כבוד מעלת קדושתו? ואגב אם כבר יש לך רוח הקודש למה לבזבז אותה על כאלה דברים? לך תמלא לוטו

העלבת אותי

קורא מחשבות? אני יוצר המחשבות. אני אלוהים אני. ימפגרת. מה אני לא נשמע כזה? חוץ מזה מה את מוצאת לי סיבות להתעצבן? אל מספיק שהאינטרנט עד שהוא זז. אלק אינטרנט מהיר זובי מהיר. אם זה מהר מה זה איטי?

Le Fay

New member
פששש... סליחה ממוש. שכחתי לרגע ../images/Emo3.gif

זה לא יקרה שוב. א ו ק י י ?

אני נהנה מהרעד שבתגובתיך

יפה. כך מתנהגים לאלוהים. כל מילה שורה. אלוהים אלוהים. אבל לא תמיד יש לו את המשקפיים לידו והרבה יותר קל לקרוא כך. ספל חמאה תאהב את זה.

אני נהנה מהרעד שבתגובתיך

יפה. כך מתנהגים לאלוהים. כל מילה שורה. אלוהים אלוהים. אבל לא תמיד יש לו את המשקפיים לידו והרבה יותר קל לקרוא כך. ספל חמאה תאהב את זה.

Le Fay

New member
Thanks for sharing! פחחח... ../images/Emo12.gif

תהנה, תהנה, רק מוטב שלא תסמוך על הרעד שלי. להמליץ לך על ויברטור או אתה מעדיף פרקינסון?

Le Fay

New member
אני תוהה אם בכלל התעכבת לחשוב על זה

שהבעיה העיקרית עם פורנוגרפיה היא לאו דווקא "ההרס הרב שהיא זורעת בבתי ישראל". הקורבנות הישירים של הפורנוגרפיה הם, קודם כל, הנשים, הגברים והילדים שמשמשים בה כאובייקטים (ולא מזיז לי את קצה הצ´ופצ´יק אם הם "ישראל" או לא. הם בני אדם); הקורבנות הבאים הם כל אלה שינוצלו מינית בעתיד תודות לצפייה בפורנוגרפיה ותודות לביקושים שהיא מעודדת. והקורבנות האחרונים הם כולנו, שיורשים ממנה תפישת עולם מעוותת בכל הנוגע למין ויחסי אנוש. פורנוגרפיה זו תעשיה שמנצלת אנשים, והקווים האדומים שלה מזמן עברו כל מה שמקובל כסביר ואנושי. זה לא מפריע לך? רק ההחטאה של בתי ישראל? לשחוט אנשים מול מצלמה נראה לך חופש פרט סביר? וילדות תאילנדיות זה בסדר לנצל?

נשמה מה העצבים

מותק קודם כל תוריד טונים. אני חילוני, וה"בתי ישראל" שכתבתי זה משום שאני עוסק בחוק במדינת ישראל. דבר שני, השכלתי גם השכלתי, ולקחתי בחשבון ההההההכל. בכל זאת אל לנו להתבלבל. וכאן דרושה מידה גדושה של קור רוח שיפוטי. לא להגרר. איננו יכולים לאסור גלישה באינטרנט משום שהיא גורמת לאנשים לבזבז זמן ולא ללמוד. נכון. אנחנו כמדינה לא צרכים, ובעיקר לא יכולים, לעשות חשבונות של מה מועיל לפרט ומה מועיל פחות. לדעתי איסור הזנות, כמוהו כאיסור כל עבודה אחרת. מזעזע אותכם שבחורה מוכרת את גופה. יופי לכם תזדעזעו. היא לא מזדעזעת. זכותה. זכותה המלאה. וואלה יופי. ניצול אתה קורה לזה. אם זה שלא בהסכמה. תכניס אותם לכלא, זה כבר אסור בלאו הכי. ואם זה בהסכמה זה ניצול? עורך דין מוכר, לא את הזין שלו, אלא את השכל שלו. את השכל הוא מוכר לך. הוא חושב בשבילך. למה אנשים לא מקללים יבן עורך דין. האמינו לי: מימי לא צפיתי בסרט פורנוגרפי ונהניתי ממנו. אני סולד ובוחל בזה. אבל אני יודע שיש גם אנשים אחרים בעולם. והם, לא בוחלים. מה אני מלך העולם. מה אני אלוהים? מותק, חופש הפרט זה חופש הפרט אם לא אני מזיין אותך. בלי אלימות לפני שאני מפוצץ אותך.

Le Fay

New member
ואם אתה כן - חופש הפרט לא חופש? ../images/Emo12.gif

העצבים מהמחזור. ולא רוצה להוריד טונים. תשים אטמי אוזניים. לדעתי ברור לך ולי שהזונות כאן הן לא בדיוק עצמאיות שנהנות מחופש העיסוק. מה שמזעזע אותי הוא לא שבחורה מוכרת את גופה, אלא שמישהו אחר מוכר את גופה, עד שהיא נעשית גופה. וזו לא זכותו המלאה, אבל עד לא מכבר אפילו לא טרחו לעצור את המישהו שמוכר אותו. וזה לא רק בחורות שמוכרים את גופן. אנ´לא יודעת למה אנשים לא מקללים י´בן עו"ד. זה רעיון. רגע, אולי לא הבנתי נכון - אז אתה לא אלוהים? אז מה אני מדברת איתך בכלל? התחלתי שכיבות סמיכה. תודיע כשאתה מוכן.

מה את חושבת שאת מפחידה אותי

עם הטונים שלך. אני לא יכנע. אני רוצה זונות פה במדינה. חד וחלק. לעצם הענין, איפה שמענו כדבר הזה איננו יכולים להשתלט על גנבי הלחם, נאסור מכירת לחם????? מה עובר עלייך???? מוכרים את גופן ללא רצונן. יש משטרה, שתרים טלפון. היא לא יכולה, תאמיני לי שזה כואב. קורע לב. אבל לכן נאסור זנות. אני לא מוכן גם לפשרות. שלא תעיזי להציע משהו כמו. זונה שמקבלת בבית באופן אצמעי כן. סרסרור לא. למה מי מת. אני רוצה סרסור לקידום מכירות.

Le Fay

New member
פייר, נגעת ללבי ../images/Emo7.gif../images/Emo7.gif../images/Emo7.gif

קודם כל, כי הצלחת לא לומר אפ´פם "מפגרת", שזה מראה שאתה משתדל. אם לא מפחידה אותך עם הטונים, אתה צודק, הטונים שלי לא משו, אבל חכה-חכה שאני אגמור פה עם שכיבות הסמיכה ואז נראה מי לא מפחד ממי. ואם אתה מתעקש על סרסור לקידום מכירות אולי אני יכולה להשיג לך אחד משומש במצב טוב. סרסורה גם הולך? אבל תצטרך לעבור אודישן. אני לא מקדמת כל אחד. ובסוף, נמאס לי כבר לשמוע כמה מקצוע הזנות נחוץ כי "לגברים יש צרכים". אם אין להם חברים שיכולים לעזור, בטח יש לזה סיבות מצויינות: שיעשו ביד ויסתמו, בשביל זה לא צריך לגרור הנה במירמה נשים מאוקראינה, לאנוס אותן עד שהן מסכימות ולהחטיף להם אם עדיין לא. אם הם לא יודעים איך - אפשר להקליט להם הנחיות עם הדגמות. מתנדב?

חי אדר

New member
למהותה של בעיית ההכרעה

לטעמי הדיון בשאלה קשור לשאלה מהו האופן שבו רשות הרבים צריכה להראות? המחוקק קבע בפסקת המטרה של חוק יסוד כבוד האדם וחירותו כי מטרת החוק להגן על ערכי מדינת ישראל כמדינה יהודית ודמוקרטית. הווי אומר: כי המחוקק מצא לנכון לתת ביטוי גם לצביון היהודי של המדינה. בנקודה זו השאלה היא: כיצד מוצאים את האיזון בין היהודיות לבין הדמוקרטיות? האם צמד מונחים אלו נוגדים אלו לאלו? או האם משלימים אלו לאלו? ועוד יש לשאול: האם בהתגלע התנגשות בין ערכים אלו כיצד יש להכריע? האם היסוד היהודי גובר על הדמוקרטי או להפך? או שמא שומה למצא מכנה משותף בין הערכים הללו? אלו שאלות שהתשובות להם בדיוק כמספר העוסקים בהם. וזה נתון למחלוקת פרשנית בהתאם למערך ולמארג השקפתי של העוסק בכך, איש איש והשקפתו. מכאן שעצם עצמה של הבעיה נעוצה בשל האופן בו המחוקק ניסח את פסקת המטרה בחוק היסוד. השופט ברק במאמרו ´המהפכה החוקתית: זכיות יסוד מוגנות´ פורסם בכתב עת: משפט וממשל א, ע"מ 9 ציין: כי היסוד היהודי צריך להפשיט הפשטה שתעלה בקנה אחד עם היסוד הדמוקרטי. כלומר: לדידו היסוד היהודי אמור להיות נסוג מפני היסוד הדמוקרטי. ביקורת על עמדה זו הובעה ע"י השופט אלון במאמרו, דרך חוק בחוקה: ערכיה של מדינה יהודית ודמוקרטית´ פורסם בעיוני משפט יז, ע"מ 684. שציין כי ברק, מחטיא בעצם את דבר המחוקק. שביקש למצא מכנה משותף בין הערכים ולא לקביעת הפרדה וניתוק זה מזה. פרופ´ רוזן צבי המנוח במאמרו: ´מדינה יהודית ודמוקרטית´: אבהות רוחנית וסימביוזה: האם אםשר לרבע את המעגל?´ פורסם בכת העת עיוני משפט יט ע"מ 479 תאר צמד מונחים אלו כשני תאומי סיאם המחוברים זה לזה כאשר ניתוק האחד מביא לניתוקו של האחר. לפי תיאורו נראה כי הוא מבכר את עמדת השופט אלון על פני השופט ברק. כלך או כך, מטרה לא קלה הציב המחוקק ליושבים על מדין ובהתאם למצוותו נוצר חוסר הבהירות והמתח.

Le Fay

New member
לטעמי זה לא קשור לשאלה

של הצביון היהודי של המדינה, אלא לדילמה של מה ראוי להיראות על מסך במדינה שפויה ודמוקרטית. זה שאנחנו עדיין לא מדינה (חילונית,) שפויה ודמוקרטית - זה חוץ למעשה, אבל אתה לא חייב להזכיר לי את זה, גם ככה זה לא יום משו.

לא זו טענת החילונים

אף אחד [חוץ מהדתיים] לא ראה בהקרנת סרטיפ פורנוגרפיים סתירה ליהדות. כמו שבחילול שבת, אין סתירה ליהדות. הכלל לדעתי העניה צריך להיות כזה, מדינת היהודים לא תפריע ליהודי לקיים את אמונתו. דוגמא, לא נאסור ברית מילה. לא נחייב חייל שומר שבת, לעשות פעולות האסורות בשבת. מכאן ועד לחייב חילוני לשמור שבת? לחייב חילוני לא לראות סרטי פורנוגרפיה? הלא זוהי מדינת הלכה. ההבדל ברור? יש עוד סממנים, שנתפסו בתור עיקריים. דודמא, עשרות יהודים, או אלפי יהודים נהרגו, ובלבד שלא יאכלו חזיר. מובן שבמדינת היהודים יהיה חוק האוסר סחר פומבי בחזיר. אותו דבר בכיפור, וכולי. זה הפך לתרבות. תרבות יהודית. המדינה היא יהודית מבחינה תרבותית. לא מבחינת תפיסת העולם שלה. המדינה היא דמוקרטית. שאם לא כן, הרי שלא יתכן תיאום ביןהיהדות לדמוקרטיה. ממחלל שבת, דרך נואפים בועלי נידות, וכלה ברח"ל משומדים. יחד עם זאת, מאפשרת מדינת ישראל לתושביה, בעלי השקפת עולם יהודית לנהל בתי משפט בעלי סמכויות הדומות כמעט לסמכות בית המשפט. רוצה להיות יהודי? זה המקום. רוצה לכפות, ליהד אחרים? עוף מפה. התרשמתי נורא מהידע המקיף שלך, ואלה סבבה

חי אדר

New member
זה ברור

איני רואה מקום לחילוקי דעות ביננו לגבי האופן בו צריכים להתנהל מערך ההסדר בין דתיים לחילוניים. מקובל עלי כי בצד הזכות לחופש הדת מתקיים גם הזכות לחופש מדת. בהאי כולי עלמא לא פליגי. עם זאת בקשתי להצביע מהו לטעמי המקור העיקרי להיווצרות מוקדי המתח במישור של ההכרעה השיפוטית בין דת לחילוניות. ולצורך כך צינתי על קצה המזלג מקצת מן הדעות בעניין. לצורך חידוד הדברים אציין: כי לו הגדרת החוק של מדינת ישראל היתה נטולת זיקה יהודית, דומני כי לא היה כל כך מקום למתחים. שכן לשון החוק היתה ברורה מהו כיון ההכרעה שבחר המחוקק. דא עקא שהמחוקק נקט בלשון כפולה של יהודית ודמוקרטית, וסתם ולא פירש מהי כוונתו נוצרה בכל בעיה בה כל צד מבקש להיבנות מעמימות וחוסר בהירות זו. עם זאת לא נעלם ממני כי אפשר להתנגד לפונוגרפיה ולאו דוקא מטעמי דת, אלא מטעמים של גבול הטעם הטוב, ומכח איסור פרסום תועבה כהוראת סעיף 214 לחוק העונשין הקובע לאמר: העושה אחת מאלה, דינו מאסר שלוש שנים (1)מפרסם פרסום תועבה או מכינו לצרכי פרסום (2) מציג מארגן או מפיק הצגת תועבה- (א) במקום ציבורי ............ בכל אופן ביסוד הדברים אם הבנותי נכון שוררת הסכמה ביננו לגבי הצורך למנוע כל כפיה תרבותית או דתית או חילונית צד אחד על משנהו.

Le Fay

New member
"כל צד"? למה, זה נגד האינטרס הדתי?

כאילו, במתח הדיאלקטי שאתה טוען לו, בין צביון דמוקרטי לצביון יהודי, זה רק אינטרס של אתיאיסטים כמוני שהמדינה הזו תישא צביון דמוקרטי? האינטרס של אנשים דתיים, כל אדם דתי, הוא באמת להכפיף את הצביון הדמוקרטי לציוויי היהדות? וכשאתה אומר "כל צד", אתה באמת מאמין לעצמך שיש (רק) שני צדדים? אם ככה, מעניין באיזה צד היית ממצב את עצמך.

חי אדר

New member
כל צד של הרישא

באומרי כל צד: לא התכוונתי לחלוקה בין שני צדדים בלבד. אלא לכל הצדדים.כפי שכן כבר ציינתי בהודעתי הראשונה לעיל כי בעניין זה בזה הלשון: אלו שאלות שהתשובות להם בדיוק כמספר העוסקים בהם. וזה נתון למחלוקת פרשנית בהתאם למערך ולמארג השקפתי של העוסק בכך, איש איש והשקפתו.

Le Fay

New member
יופי. אז מה דעתך על שידורי פורנו?

ברשות הרבים (מכל הצדדים)? דעתך האישית, אני מתכוונת. בלי סיוע ביבליוגרפי.

למעלה