פורמט מחשב נייד

yeye93

New member
פורמט מחשב נייד

יש לי מחשב נייד שמותקן עליו WINDOWS XP PRO אני רוצה לעשות פורמט למחשב ולהתקין שוב את אותו WINDOWS כיצד עושים זאת משהו יכול לעשות לי?

יאיר B

New member
בעקרון כמו כל מחשב רגיל.

בצורה ספציפית יותר: 1. אם למחשב יש אימג' נסתר - כדאי להשתמש בו (לא ציינת מאיזו חברה המחשב). 2. אם המחשב הגיע עם ויסטה ואתה או מישהו אחר החליף ל-XP - צריך לבנות דיסק עם הדרייבר של ה-SATA מותקן מראש (קרא בטאגליין על נושא ה-SATA + NLITE). 3. אם אתה לא משתמש במחיצת שחזור או מדית שחזור - תצטרך להוריד ידנית את כל הדרייברים מאתר היצרן ולהתקין לבד.

אפסט

New member
פשוט

הדיסק התקנה שלך הוא דיסק עים BOOT? אם כך: רוב הניידים מכוונים כבר לבד (עד כמה שאני נתקלתי) לעשות BOOT ראשית מכונן הדיסקים ואחר כל מהכונן קשיח,במצב הזה יש לעשות כך: להכניס את דיסק ההתקנה לכונן ולהפעיל מחדש, עם ההפעלה לפני שחלונות עולה מופיעה הודעה נשאלת השאלה האם מעוניינים להפעיל את התוכנה שלעל הדיסק (press key to boot from cd..) ומשם תחל תוכנית ההתקנה של חלונות - שם אתה יכול לבחור האם לתקן להתקין מחדש ללא פירמוט או לפרמט... משם ממשיך בהתאם להנחיות תוכנית התקנה. בעיות ופתרונות: המחשב לא מבצע BOOT מה-CD, עם הפעלת המחשב לחץ על DEL/F1/F10 או הקומבינציה המתאימה לגישה לתוכנית הביוס של המחשב - שם חפש קטגוריה BOOT וסדר את ההתקנים כך שכונן הדיסקים יופיע ראשון ואחריו הכונן קשיח, הפעל מחדש וחזור להנחיות כאן למעלה. בעיה אפשרית שניה: דיסק ההתקנה לא מבצע BOOT /אין לו BOOT - ככל הנראה דיסק לא מקורי - ההמלצה היחידה היא לקנות דיסק מקורי (מצטער לא יכול לתת פתרונות כמו לצרוב מחדש באמצעת תוכנה שמסדרת BOOT - במידה ומדובר בתוכנה לא חוקית, תקנון
) בהצלחה, מקוה שעזרתי

למעלה