פורמט לתסריט

Deosette

New member
פורמט לתסריט

ברשימת מאמרים ראיתי מאמר של מוכתמת באהבה על איך כותבים תסריט ועליי לציין, בתור תסריטאית, שהוא שגוי. הפורמט המקובל הוא להלן: 1) פנים\חוץ. לוקיישן (חדר סלון וכ'ו). יום\לילה. תאור דמויות. תאור מיזנסצנה. תאור התרחשות+פעולות של הדמויות. (לכתוב באמצע) שם הדמות א' דיאלוג, דיאלוג, דיאלוג דיאלוג, דיאלוג, דיאלוג דמות א' עושה ככה וככה, דמות ב' משיבה ככה וככה, דלת נטרקת ככה וככה שם דמות ב' (צוחקת) דיאלוג דיאלוג דיאלוג וכן הלאה. כל סצנה ומעבר של פנים\חוץ, יש למספר. מקובל להניח שכל דף שווה דקה, כך שאם אתם כותבים 20 עמודים, יש לכם קונספט של 20 דקות. כדי לשמור על אחידות זאת, מומלץ לכתוב בגופן 13. חשוב למספר את העמודים והסצנות אחרת לא יקראו בכלל את התסריט שלכם (ניסיוני המר מלמד זאת). כל דבר שדמות עושה בתסריט, חייב לנבוע מהעלילה ובהתאם לאישיותה. מומלץ לכתוב ביוגרפיה של דמות ולהגדיר את הגיבור שלכם כך יהיה לכם קל יותר לכתוב. אסור בתכלית האיסור לפתור בעיות על ידי גורמים חיצוניים, משהו בגדר דאוס אקס מכינה, הכל חייב להפתר מתוך התפתחות העלילה. גיבור חייב לעבור שינוי, אחרת הוא לא גיבור! זה הכל לעת עתה, מי שרוצה עוד לשאול יכול לפנות אליי באישי.

לא כותבים תסריט ב../images/Emo16.gif

Arial 14 רווח שורה וחצי?
ניר

אני למדתי שכותבים ב-14, ../images/Emo16.gif

ולפי כך מחשבים שעמוד שווה לדקה וחצי.
ניר

Deosette

New member
לא פשוט יותר

לחשב לפי דקה ולא לפי דקה וחצי? בכל אופן זה הפורמט המקובל בתעשייה.

בהחלט כן, ../images/Emo16.gif

תודה שעדכנת אותי אחרי שנתיים שחייתי בחוסר ידיעה
.
ניר

GGOODD

New member
אוקיי... אני מקבל את מה שאת אומרת

אבל אני רוצה שתחדדי את הפורמט... תצרפי את מה שרשמת, ותתני גם דוגמאות יותר מפורטות איך לכתוב תסריט זה בהחלט מאמר מאוד חשוב שמומלץ להכניס

Deosette

New member
יש אתר מצויין לתסריטאות

ככל שקוראים יותר תסריטים, מפנימים יותר

למעלה