פורמולות למתחילים

mrpil

New member
פורמולות למתחילים

האם יש חשש נזק או תועלת מופחתת כשאר עושים חליטות של מספר צמחים? לדוגמא: יש לי נדודי שינה אז נגיד : ולריאנה , סטביה והופס או נגיד לדיכאון: שעונית , גינקו וקערורית . אני כמובן לא רוצה לזלזל ואני מבין שזהו תחום מורכב ויש ידע עצום לחקור , אבל כן יצא לי לחקור טיפה את הצמחים והתנסתי בהם וזה קצת מתיש להרתיח מים ולנקות 10 כוסות ביום בשביל כל חליטה, אז אני מתעניין אם יש נזק בתערובות שכאלו ?

0 אור 0

New member
ברוב המקרים דוקא יש סינרגיה בין הצמחים

אחד מחזק את הפעילות של השני, כשמדובר בטינקטורות צריך להזהר מליצור אפקט חזק מדי למטופל, אבל בחליטות בדרך כלל אין חשש. לשני הנושאים שציינת הייתי מעדיפה קמומיל (ו/או מליסה) - נכון שהוא עדין ובטוח, אבל דוקא זה אחד הדברים שעושה אותו מאד אפקטיבי. לגבי הנושא של להרתיח מים ולשטוף כוסות יש פתרון הרבה יותר פשוט - אתה מכין חליטה בקומקום ומוזג ממנו כל פעם לכוס. חוץ מזה, למה 10 כוסות? אני אישית משתמשת באותה כוס כל היום. רק שופכת את העלים שכבר עמדו, ואם ממש בא לי עושה סיבוב של מים. שטיפה ממש עם סבון או במדיח רק בערב.

mrpil

New member
--------

לגבי הקמומיל , אני הנסה אותו שוב בתערובת כפי שהצעתה , בפני עצמו הוא לא עזר לי במעומה בפני עצמו. 10 כוסות זה בשביל 10 חליטות שונות , ולכן קומקום הוא לא פתרון אם אני לא מכין תערובת בו. תודה על העזרה

0 אור 0

New member
בהצלחה אבל

אני מאד מאמינה בצמחים גם ברמה של תרופות סבתא/ רפואה עממית. אני אישית נעזרת בהם כך מזה שנים רבות, ורק עכשיו החלטתי ללמוד את התחום באופן מסודר. ויחד עם זה, כאשר הבעיה היא רצינית , אני ממליצה בחום לא להסתפק בחליטות של צמחים שידועים כמרגיעים ומעודדים, אלא לקב טיפול משולב בתמיכת מומחה - יתכן שיש צורך במינון טיפולי של צמחים או צמחים חזקים יותר בטינקטורה, כמעט ודאי שטיפול נוסף יסייע בצורה משמעותית - למשל טיפולי מגע, או דמיון מודרך, השלמה תזונתית ובעיקר אמצעם נוספים של שינוי אורח החיים כדי להתגבר על הדכאון (למשל תנועה למשל מוזיקה)

mrpil

New member
--------

תודה על העזרה ותודה על הדאגה. לא ידעתי שחליטות נחשבות שאמצעי מינורי כל כך, אני השכיל את עצמי לגבי טינקטורות אבל אני יותר מדי ציני ומודכא בשביל שאר הטיפולים שעצעת , מלבד התזונה שזהו תחום שממש לקחתי אחראיות בזמן האחרון.

0 אור 0

New member
הם מאד עוזרים

אבל תלוי לאיזה מצב, ואני קצת חוששת ממצבי דכאון, כי לפעמים הוא מביא אותך למקום שבו כבר קשה לך לאסוף את עצמך ולצאת ממנו. במקרה הזה יד תומכת (בין אם של מטפל או של אוהב) מאד חשובה ועוזרת במקרים קשים כמובן שזה פשוט לא מספיק.

מי יודע איך לטפל בנחירות..?

האים מטפל בפורום יכל לעזור לי בטיפול בנחירות בגיל ההתבגרות?ותבוא עליו הברכה

BuzzChat

New member
לי נראה שבעניין נחירות

תמצא מידע מעניין הקשור בשיטת בוטייקו. לפני כמה זמן ראיתי באינטרנט סקר נחירות שעורכת מישהי שמטפלת בשיטה הזו. מה שמשך את תשומת ליבי לפוסט הזה הייתה דווקא הכותרת המשעשעת אבל אחרי שקראתי, נכנסתי לסקר ואחרי שעברתי לקרוא באופן יסודי יותר באתר, הבנתי שיש כאן מידע שלא מעניין רק נוחרים אלא צריך לעניין את כולנו.כמו שתראה, הטיפול הזה עובד גם מול בני נוער. מקווה שעזרתי, זו פעם ראשונה שאני מגיבה כאן למרות שמעניין לי ביותר לקרוא, אז זו גם ההזדמנות שלי לומר תודה.

למה אתה רוצה לעשות ניסויים על עצמך?

ישנם חליטות מוכנות שיכולות בהחלט לעזור לך.

למעלה