פורים!

Elad Lerner

New member
פורים!

מישהו מתחפש השנה? ואם כן, למה? עקב חוסר החלטיות משווע בחודשים האחרונים, השנה אני הולך על תחפושת איזוטרית ששמרתי בדיוק למקרה שאתעצל להכין משהו מתוסבך. וזה גם עוזר שהדמות נראת גם ככה דיי דומה לי - DND Greg http://www.hrwiki.org/w/images/0/09/New_DndGreg.png תמונות (לא מדהימות) בקרוב. המון אירועים השנה... מאז שכל מסיבה מקבלת אירוע בפייסבוק, פתאום אני שומע על כל מיני דברים מגניבים. השנה, כמו שנים קודמות, יש שני אירועי קומיקס לפורים: כנס הארוקון - כנס מנגה, אנימה, ותרבות יפן בהיכל התרבות בראשון לציון https://www.facebook.com/events/299671433401700/ אני אהיה שם מ-15:30 עד 18:00 למי שבא להיפגש. למרות שמנגה זה לא ממש התחום שלי, תמיד כיף לראות מה קורא בצד השני של הכדור. כנס שעבר רכשתי אוגדנים של Berserk שאני מאד ממליץ עליהם, ואם אראה את ההמשך, ארכוש גם אותו. מסיבת פורים של קומיקס וירקות והבלום בר https://www.facebook.com/events/243887555697159/ מסיבת תחפושות, הפתעות, ואפילו פרסים! לצערי באירוע הזה אני לא אהיה, אבל שנה שעברה סיפרו שהיה ממש מעולה! מי כן הולך למסיבה?

mulon1984

New member
berserk???

יש לי את האוגדן הראשון, ואני מוכרח לציין שזה פשוט מנגה נוראית בעיני. מעבר לכך שהיו שם תכנים לא נעימים שלא היו מוצדקים מבחינה סיפורית, ההרגשה הכללית היתה של סיפור שטוח וחסר מקוריות, שכל הצדקת קיומו היא לתת ליוצר פורקן עבור כל הפנטזיות שלו (ולא במובן המוצלח של ז'אנר פורקן הפנטזיות). אם אהבת, ספר לי מה פספסתי? כי הגעתי לזה דרך המלצה ולא ברור לי על מה אפשר להמליץ בזה. אפילו האומנות נמוכה. אגב, מי שרוצה לרכוש ממני את האוגדן הראשון - דברו עימי. אעשה זאת בחפץ לב.

Elad Lerner

New member
אז ככה

קניתי את שלושת האוגדנים הראשונים שם ביד שניה, ובגלל שספרי מנגה אפשר לאכול בשעה-שעתיים, קראתי אותם back-to-back. מבחינתי זה סיפור אחד (וגם מבחינת העלילה זה דיי סיפור אחד)

אני דיי רואה את Berserk בתור ספר של לכבות-את-המוח-ולהרגיש-כמו-ילד-שמצליח-להתפלח-לסרט-למבוגרים. מראש לא ציפיתי ליצירה ספרותית עמוקה ונוגה כשבארבעת העמודים הראשונים באוגדן הראשון קורה הדבר הבא:
הגיבור מז**ן בחורה. הבחורה הופכת למפלצת ענקית. הגיבור הורג את המפלצת עם נשק ענקי שלא הגיוני להחזיק.
בשלב הזה אמרתי לעצמי "אוקי, אלעד. תמשיך לקרוא, אבל תשאיר את המוח בחוץ".
פשוט נהנתי מהאקשן, מה-badassאיות של הגיבור, מהמפלצות עם העיצוב המגניב והמקורי, מלראות כמה אפשר להרביץ לבחור הזה לפני שהוא נופל...

אחרי כל זה, מגיע האוגדן השלישי. קרב ענקי. The stakes are high. פתאום העלילה נעצרת. מוסיפים לסיפור איזה 50 רבדים שלא היו קודם, אתה הופך את העמוד לראות איך העלילה שפתאום מעניינת ממשיכה, ו... אתה מקבל אוריג'ין של ברזרק. סיפור הילדות שלו. עכשיו אני חייב לקרוא את האוגדן הבא.

לגמרי רואים את הפורקן של היוצר. אני לא מתווכח על זה. אבל אין בו יומרנות - ברזרק הוא יותר אנטי-גיבור מגיבור, אבל לפחות הוא מודה בזה.
באותו כנס קניתי גם את שלושת האוגדנים הראשונים של Hellsing. וזה *באמת* היה גרוע. יש את כל הפורקן, אבל עם כל כך הרבה בולשיט מסביב. הדמויות שאמורות להיות badass סתם גרועות, יותר מידי fanservice, אין מחשבה על הקרבות ועל האקשן... בזמן שבברזק יכלתי לעקוב אחרי התנועות של המפלצות והדמויות בשדה הקרב, בהלסינג נראה שכל איור נעשה על מנת למקסם את ה"מגניבות" של הפוזה, בלי התחשבות בפאנל שבא קודם או זה שבא אחר כך.

mulon1984

New member
הא

אז אתה אומר שבאוגדן השני אוגדן הראשון הופך להיות סבבה?

yoavhi1994

New member
אני רוצה להתוודא...

לא מעטות הפעמים שבהן אני חוטא, וקורא מנגה בקריאה ישירה באינטרנט(החטא הוא הקריאה הפיראטית, לא המנגה). אז יצא לי לקרוא לא מעט מברסרק(שדרך אגב, זה לא השם של הגיבור, השם שלו הוא גאטס או משהו כזה).
בהתחלה לא הבנתי על מה המהומה, שמעתי שזה גאוני, שזו יצירת מופת. זה לא. אבל זה כן משתמש בטקטיקות קרב בצורה מעולה, ואני כמובן מדבר על אלמנט ההפתעה.
הצ'אפטרים הראשונים מלאים בקרבות חסרי טעם. האומנות לא מדהימה, והדבר היחיד שהיא עושה כמו שצריך זה להעביר את הגרוטסקיות של המפלצות,האנשים והעולם בכללי. הדמות הראשית ריקה מתוכן, סתם בחור גדול שהורג דברים.
הסדרה גורמת לקוראים לחשוב שהם קוראים סתם איזה זבלון פורנוגראפי. ואז נכנס גורם ההפתעה.

פתאום אתה מקבל הסבר להתנהגות של הגיבור. אפשר לראות את התהליך שהוא עובר מנקודה א' לנקודה שבה הוא רוצח חסר לב, וזה עשוי טוב מאוד.
כל זה קורה בפלאשבק אחד ארוך מאוד, מאוד, מאוד. יותר ממאה צ'אפטרים של פלאשבק, שלאורך כל הדרך אתה יודע מה ייצא מהגיבור, ולפעמים זה אפילו קצת נוגע ללב. הפכו את הבאדאסיות והקוליות שראינו בהתחלה למצב שאנחנו ממש לא מייחלים לדמות הראשית.

הפסקתי לקרוא אחרי סוף הפלאשבק, אז אני לא יכול להעיד על איך זה ממשיך. אבל ממה שקראתי, זו אחלה של דוגמה של 'אל תשפוט את הקומיקס עפ"י כריכתו'.

לסיכום- לא גאוני, אבל מנצל את "השאננות" של הקורא בצורה טובה מאוד.

Elad Lerner

New member
הממם...

אוקי. זה מעניין.

אני גם לא חושב שהסדרה הזאת תכנס ל-100 הספרים של מגזין טיים, אבל אם מה שכתבת פה נכון, שווה להתמיד בה.

ailag

New member
DND GREG

אחרי שראיתי איך הוא נראה.. נראה לי שישאלו אותך אם התחפשת לעצמך :)

ומנגה ואנימה קצת רחוק ממני מבחינת הקהילה, וגם מהבחינה שאני צריכה לחזור לת"א ב6 ולעבוד גם.

לקומיקס וירקות אין לי עם מי ללכת ואני גם רגישה במיוחד לעשן של סיגריות, אבל בפעם שניסיתי ללכת מלבד העשן (ותגובת המקום כשהתלוננתי) היה נחמד. אירוע פאבי כזה אבל של חננות קומיקס. היה עדיף לקבוע מראש עם אנשים כי כל קבוצה ישבה בשולחן משלה.. לא יודעת איך זה היה בשנים אח"כ, בטח משתנה כל שנה.

Elad Lerner

New member
שישאלו

אני אענה "בערך".
מחר בערב אני הולך למסיבה במכללה לאנימציה, וכתבו שלבוא מחופש לדמות מאיזו אנימציה. נראה אם מישהו יזהה את זה שם

למעלה