פורים שמח

פורים שמח

לכל חוגגי פורום זה

חיננית

New member
פורים שמייח לך ידידתי השכנה ../images/Emo151.gif

שיהיה לך ולילדייך חג שמייח ויהנו מתחפושותיהם.מוזמנת אלינו לספר בחידה למה מתחפשים ילדייך.

הרהורים על פורים

קראתי את המגילה וחשכו עיניי. למה היה צריך לתלות את ילדיו של המן? לפי המגילה תלו עשרה ילדים על עץ. זה מזכיר ארועי זוועה במחנה השמדה נאצי. זאת ועוד- לפי המגילה נתן אחשוורוש הרשאה ליהודים להרוג לא רק את שונאיהם אלא גם נשים וטף. בשושן הרגו היהודים 500 איש. נראה לכאורה שיש כאן לגיטימציה לרצח המוני, וכי בוצעו מעשי טבח והרג ללא הבחנה. זאת לא בדיוק מסורת שיש להתחנך לאורה. אמנם כן המסר הוא של רווח והצלה. היהודים חוגגים נס שנעשה אבל הנס הזה שזור במעשי רצח כולל רצח מזוויע של ילדים והמגילה נראית לי סיפור סדיסטי ודוחה. חוץ מזה לדעתי כל הסיפור לא היה ולא נברא.

ציפי ג

New member
הסבר

הפרשנים לא מתעלמים מהשאלות ששאלת. והוסבר: כתב שנכתב בטבעת המלך ונחתם בטבעת המלך הוא אי רברסבילי. היינו - הצו לשמד על היהודים היה בתוקף. אי לכך לא ניתן היה לבטל את הגזירה הקשה. ואולם המלך התיר ליהודים להתגונן. ולכן נקבצו היהודים לעמוד על נפשם ולהגן על עצמם. ובמה שונה ההגנה העצמית שלהם אז למרד גטו ורשה? שהם הצליחו? ההשוואות לשואה אינן במקום לטעמי. הן מקוממות ממש. ואני, בגילי המפולג עדין הילדה של אמא שלי. העובדה שכתוב שהם עשרת בני המן, אינה מרמזת על כך שהם בני חמש ומטה. ושוב פורים שמח לכל חוגגי הפורום. ומי שאינו מרגיש שהוא יכול לחגוג עם העם היהודי על כך שרווח והצלה היו להם, שלא יחגוג. זו זכותו.

Sch

New member
חביבה עלי

כתיבתך, ציפי, מצד עניינה ומצד תבליניה... המלצה חמה - בנושא קרוב - למאמרו של אליקים רובינשטין, על אודות המתה בלא משפט, באתר www.justice.gov.il/structure/heblaw/parasha.htm חג פורים שמח.

למעלה