פורטרט עצמי

• פותח הנושא ent
  • פורסם בתאריך

pipidi

New member
נראה טוב מאד! אחלה עבודת קו.

הכתפיים לא צרות מידי? וטיפ, פורטרטים נעשים מעניינים יותר אם יש זוית קלה בפני הנושא לעומת פורנטלי סימטרי שכזה.

ent

New member
בקשר לכתפיים

אני בחור צנום
אני כל הזמן מצייר בזויות אז ניסיתי קצת פרונט

Hubert Hubert

New member
מוצלח מאוד.

ועכשיו גם אני רואה את הדמיון לAeon Flux (וזה דבר טוב).

ent

New member
חחח

זה אשליה שהגרוגרת יוצרת, ובגלל שיש לי הרגל להכביר בקווים כל הזמן:)

ent

New member
:)

תודה:) נכון את מתכוונת מבחינת דיוק של הציור?

אני מתכוונת באופן כללי :}

לא רק הציור הזה, אלא רוב הציורים שלך שראיתי עד עכשיו... הרבה קוים, גם אם באותו איזור לא צריך לצייר קו. ולזה התכוונתי שזה מיוחד ויפה בעיניי. אני עייפה, מקווה שהסברתי את עצמי כמו שצריך :}

ent

New member
כן הסברת

בצורה מובנת, אני לא אוהב את הציורים נקיים מידיי, אז אני עושה דברים שהם לא "נכונים" מבחינת המיקום של הקו אבל זה נותן לי הרגשה טובה עם הרישום.

צנום או לא צנום, צריך להתייחס למספר

דברים. 1. אם האיור הזה נועד בשבילך בלבד, אז הכל טוב ויפה. אם הוא נועד לתצוגה, או לתיק עבודות ואמור לעמוד בפני עצמו, מבלי לראות ולהכיר אותך, הכתפיים נראות צרות מידי. זה לא רלוונטי שאתה צנום. מה שרלוונטי זה שכרגע האדם שבאיור נראה מעוות. חוסר הפרופורציות גדול מאד ולכן אלא אם כן יש כוונה ספציפית מאחורי העניין, אני מציע להרחיב אותן (למרות שהן סופר ריאליסטיות בפרופורציות שלהן). 2. יש לך סגנון רישום ייחודי. למרות שיש כמה אנשים כאן שהסגנון מזכיר להן את איון פלקס, הסגנון שלך הוא בהחלט פרטי (שואב מכל מני מקורות חיצוניים, כמו כולנו, אבל בהחלט פרטי). מצד שני, סגנון הצביעה שלך הוא פשטני בטירוף. אין לו עומק ואין בו חשיבה או מקוריות. מעבר לכך, הוא נראה מרושל. הוא אפילו לא מתחיל לעמוד באותה הקטגוריה עם סגנון הרישום שלך. אני הייתי מציע להתחיל לשים לב לצביעה או לוותר עליה כרגע. בינתיים, הצביעה די הורסת את הרישום. 3. גם בתוך סיגנון רישום קוי כמו שלך, שמרבה בקוים (סגנון שמאד אהוב עלי דרך אגב), יש מקום לשים לב איפה הקוים נמצאים. השאלה בנוגע לפה הנוסף בצוואר אמנם נמחקה בעקבות הצביעה, אך ההרגשה הלא נוחה שקורה שם משהו מוזר, שתשומת לב רבה מידי מתנכזת לכיוון הזה, ההרגשה הזאת נשארת. לא רק שהיא נשארת, אלא שאם אני מבין נכון את הצביעה, אז החלק התחתון של הגרוגרת שלך מואר ואילו החלק העליון מוצל. זה גורם להרגשה מאד לא נכונה. ההרגשה הזאת מוקצנת בגלל הקו והקשקוש שעוברים פחות או יותר במקביל לנקודת חילופי הצבעים. זה בהחלט נראה כאילו משהו שם לא נכון. 4. אם כבר בחרת לעשות דיוקן ממורכז וסימטרי לחלוטין, למה שהדמות לא תעמוד במרכז? כאשר אתה שם את הדמות כמעט במרכז עם נטיה כל כך קטנה לצד, זה נראה כמו טעות. 5. נראה שיש בעיה כלשהי באוזניים? הן מאד לא סימטריות - זה נראה שכבר לא היה לך כוח לרשום אותן נכון אז חיפפת. אני נותן ביקורת מאד נקודתית בגלל שהרמה של האיור גבוהה. לא בשביל להוכיח שהיא ברמה נמוכה (זה לא יהיה נכון). מאד אהבתי את האיור, רואים המון כישרון שמגובה ביכולת וברצון ואהבה לתחום. שיהיה בהצלחה.

ent

New member
וואו

דבר ראשון תודה על ההתייחסות המעמיקה:) הציור לא נועד למטרה ספציפית כמו תיק עבודות או משהו , אבל בהחלט בשביל לתרגל משהו חדש . וכן הייתי רוצה שזה יראה יותר מציאותי ודומה לי אבל כנראה לא ניחנתי בכישרון של קריקטוריסט או צייר ריאליסטי מטורף. בחלק של הכתפיים באמת התרשלתי ואפילו תיקנתי אחר כך אבל הן באמת צרות אפילו בשבילי:) הצביעה היא באמת העקב אכילס שלי, אני לא יודע לצבוע מעבר לרמה הזאת ,וגם אם אשקיע עוד זמן בזה אני לא חושב שזה ישנה כי אין לי את הכלים לזה. הייתי באמת רוצה ללמוד שיטות בנושא אבל לבד קשה לי עם התוכנה, וגם עם טוטוריאלס זה מסתבך לי. בקשר לחיפוף זה תמיד קורה לי לקראת סוף העבודה ואני לפעמים לא משקיע בחלקים מסויימים, כמו האוזניים, למרות שבמציאות לא הכל סימטרי :). קיצר אני חושב שאולי פריסת העבודה על הציור לכמה ימים תמנע ממני לחפף כי כל פעם אני אשקיע מקסימום ולא ארצה לסיים וזהו. תודה, זה נחמד שמעריכים את הסגנון:)

רק שאלה אחת קטנה בשביל לסגור את

העניין הזה- מי הבחור שעומד לך מעל הראש עם אקדח ומכריח אותך לצבוע במחשב? הרי יש כל כך הרבה טכניקות צביעה עם תוצאות מדהימות. אקריליק ומים עם מעט השקעה מתקבלות תוצאות שקשה להאמין ואלו רק הטכניקות המוכרות, יש טכניקות ללא סוף לצביעה טובה של כמעט כל דבר. למה מחשב?!

למעלה