פורטים דיגיטאליים

yair24

Member
פורטים דיגיטאליים

שלום, מישהו יודע במקרה למה במיקרוקונטרולרים (ובמחשבים בכלל?) הפורטים יכולים להיות רק קלט או פלט ולא שניהם ביחד? יאיר

shed

New member
זה בגלל המבנה הפנימי של

הטרנזיסטורים. יש יישומים של פורטים דו כיווניים, כנראה שברכיבים שאתה מתעסק לא מימשו אותם. בד"כ פורטים כאלה יהיו יותר איטיים ויסבלו מכל מיני בעיות של רגישות לרגליים באוויר ועוד. בדיוק כמו שב-fpga אין באס דו כיווני... פעם היו עושים באסים דו כיווניים כאשר היו משתמשים ברכיב שנקרא tri-state - שהוא מעין "מפסק" מבוקר אלקטרונית, אולם בשנים האחרונות כבר לא משתמשים ברכיבים אלה מסיבות שונות ומשונות (ב-fpga למשל, אי אפשר בכלל לייצר אותם...).

nahsh

New member
לא בטוח שהבנתי,

אתה מתכוון בו זמנית? זה סתם מסבך את העניינים, כי אתה לא יודע מה אתה קורא את מה ששלחו לך, או את מה ששלחת החוצה. אם אתה מתכוון לפורט שפעם הוא לקריאה ופעם לכתיבה, והכיוון נשלט בתכנות, אז זה קיים דווקא (ונפוץ מאוד).

yair24

Member
את זה אני יודע...

אני יודע שאת הפורטים אפשר לתכנת להיות INPUT או OUTPUT, והם יכולים להיות גם זה וגם זה אבל לא בו זמנית ולזה התכוונתי שד נתן פה תשובה יפה התשובה שלך היא הגיונית אבל עדיין לא מסבירה למה זה לא אפשרי (ומסתבר שזה כן אפשרי) תודה בכל מקרה ועוד בקשה: אם אתה או מישהו אחר מכירים ספרים בנושא אלקטרוניקה שמסבירים בכלליות איך עובדים רכיבי A/D D/A אני אשמח לקבל את שם הספרים האלו... יאיר

shed

New member
לא אמרתי שזה לא אפשרי

להיפך, אמרתי שיש יישומים כאלה אבל בזמן האחרון הפסיקו להשתמש בהם. כדי להבין איך עובדים ממירים שונים, או טרנזיסטורים, אני חושש שאתה תצטרך קצת יותר לימוד מאשר קריאה של ספר... אני אישית לא מכיר ספרות ספציפית לנושא. זה מתחיל במוליכים למחצה, ממשיך עם הבנת מבנה של דיודה, ואז טרנזיטור.

למעלה