פורחים בצל

פורחים בצל../images/Emo20.gif

מי יכול להמליץ לי על צמחים עמידים, לא גבוהים, רב שנתיים או חורפיים, שפריחתם יפה, בולטת ונמשכת זמן ארוך - וכל זה בגינה בחוץ, אך בתנאי צל מלא או כמעט מלא. רצוי בצירוף תמונה להמחשה. תודה מראש על כל רעיון.

טסונמי1

New member
בתנאים כאלה קשה לימצוא משהו

שיפרח בחורף- גם לובליה בשמית וכנל זקוקים למעט שמש חורפית כדי להיות יפים תנאי צל מלא בחורף זו בעיה מה הגובה המקסימלי שניתן לישתול שם?

נגיד עד 60-80 ס"מ

לא כל כך חשוב הגובה, העיקר שיהיה צבעוני ושמח, למרות הצל. האם התכוונת לצמחים בשמת ולובליה? לחילופין, אם הדרישה של "פורחים" אינה ישימה בתנאים שתוארו - אז מחפשת צמחים ו/או שיחים קטנים שאינם פורחים, שעליהם יפים ומגוונים (לא רק ירוק), שנראים טוב בצל. המון תודה על התייחסותך.

טסונמי1

New member
למה הפריחה חייבת להיות דווקא

בחורף? זה בילתי אפשרי גם צל מלא וגם ימים קצרים- פריחה קייצית זה סיפור אחר

לא חייבת, פשוט

בחורף האזור הזה נראה משמים ומסכן נורא. חשבתי להחיות אותו במשהו, שלא יהיה מדכא כל כך. אני אוהבת פריחה... כל השנה. הבעיה היא שרוב שטח הגינה שיש לי הוא מוצל בחורף, חצי מוצל בקיץ. יש כל כך הרבה פרחים יפים, עונתיים ורב שנתיים, שבגלל התנאים הללו אני לא יכולה בכלל לשתול אצלי בגינה, וזה מצער אותי נורא.

טסונמי1

New member
בצל מלא הם גבוהות מאוד והפריחה

מעטה- גם סיגליות-בשמיות- פוקסיות יפרחו - אבל זה לא זה

טסונמי1

New member
ביגלל הצל הכימעט מוחלט שיש לי

בגינה אני כל כמה שנים עושה גיזום מסיבי לעצים כדי להכניס מעט אור אולי תחשבי על זה הפקאן ניגזם בשליש- כנל האלביציה והקלרוטריה- הגדר חי הענקית סביב יורדת לחצי גובה= ל2 מטר-הדקלים מקבלים תיספורת וכנל עצי הפיקוס ואז חצי צל ואפילו מעט שמש לשנה שנתיים

כן, זה רעיון, רק ש-

עיקר הצל בא מהבית עצמו, לו אני לא יכולה לעשות תספורת... ובאמת, בגלל הבדלי זוויות השמש בין החורף לקיץ - אני לא יודעת עד היום מה מתאים להיות שתול שם. האם יש צמח (רב שנתי) שיכול לחיות בחורף בתנאי צל מלא ובקיץ בתנאי שמש כמעט מלאה?! פשוט אזור בעייתי ביותר, גם להגדרה וגם לגידול. אני על סף יאוש... (ושאלה יהיו היאושים שלי בחיים, היי - קצת פרופורציות...
תודה על התמיכה והסולידריות.

י ע רה

New member
בשמת פורחת אצלי יפה מאוד בלי טיפת

שמש -כדאי לך לנסות. כנ"ל רקפת בעציץ. בשנה שעברה היו לי בכור אביב צבעוני יפהפה די הרבה זמן - אבל זה לסוף החורף. הבשמת מצליחה חורף וקיץ.

טסונמי1

New member
עוד משו- בחורף הזוית של השמש שונה

מאשר בקיץ - לכן בקיץ הסיכוי לכמות אור גדולה יותר- כרגע המצב בגינות מוצלות קשה

טסונמי1

New member
היא ביקשה משהו פורח או לפחות עים

עלים מגוונים- המאמר נחמד אבל לא רלבנטי לצל מלא אים גדל לך שם משהו באזור המוצל אולי תצלמי ואוכל ליראות כמה אור יש שם ואים הבעיה היא צל מהבית אז הגינה שלך צפונית?-ואז לפחות חצי מהשטח המוצל עכשיו הוא שמש בקיץ

טסונמי1

New member
2 שיחים פורחים [בקיץ] לצל מלא

DIANTHRA NODOSA וה-JACOBINIA CARNEA-[רוני מכירה אותה....חיחיחי] שניהם שתולים אצלי במינימום צל

למעלה