פורומים ללהקות

Metheny

Member
פורומים ללהקות

מישהו יודע אם יש איפשהו פורומים עבריים של להקות מסויימות (חוץ מתפוז והייד פארק)? אני במקרה מחפש פורום של ג'נסיס. יש?

melancholy man

New member
לא מכיר

והאמת אף פעם לא הבנתי מה יש לעשות בפורומים כאלה, הפורומים וקבוצות הדיון, שאני מכיר בארץ ובחו"ל, המוקדשים ללהקה אחת, עוברים כמעט תמיד תהליך די דומה: המון התלהבות בהתחלה, לאחר מיכן דעיכה ולבסוף או מעבר לדיונים שהקשר בינם לבין נושא הפורום הוא מינימלי או מוות איטי ביסורים. אני בטוח שכל שאלה או נושא לדיון שיש לך בקשר לג'נסיס ימצאו אוזן קשבת, כאן או בפורום רוק מתקדם בפרדס, אתה תמיד יכול גם לפנות להנהלת תפוז ולבקש לפתוח פורום ללהקה.

Metheny

Member
יש בזה משהו

אבל הבעייה היא שהמוזיקה של ג'נסיס השתנתה עם הזמן, ורוב האנשים אוהבים את התקופה הפרוגית, או שהם אנשי 80s ואוהבים את התקופה המאוחרת. האמת אני אוהב כמעט את כל החומר שהם עשו. וגם,לדוגמא בפורום רוק מתקדם משום מה לא מצאתי הרבה דיונים עליהם, למרות היותם אחת מ- 2-3 הלהקות הגדולות ברוק המתקדם. מדיי פעם מצאתי איזכורים ל-supper's ready , ואם הם היו נחמדים אז הזכירו גם את dancing with the moonlit knight פעם בחודש.
ניסיתי להקים פורום ג'נסיס בהייד-פארק, אבל כמו שציפיתי אף אחד לא בא, כי אין לי את הכישורים לניהול פורומים.

אין עליהם דיונים ברוק מתקדם כי

בפורום ההוא מיצו לפני אלפי שנים את הדיונים במיינסטרים של הרוק המתקדם, ועיקר עיסוקם עתה באוונגארד ובסצנה הישראלית. דווקא הפורום המתאים יותר לדיון על הלהקה (שבתקופה הפרוגית שלה היא מהחביבות עליי) הוא הפורום הזה, ואם תתחיל דיון אני סמוך ובטוח שאנשים יגיבו וישתתפו. אני יודע שאני אשתתף. ד"א באמת מוזר שאין שום ביקורת על אלבומי ג'נסיס (מלבד הראשון התמוהה שלהם) בפורום.

giba70

New member
גם אני מוכן להצטרף בשמחה

לדיונים על ג'נסיס המתקדמת. איני ברוך כישרון כתיבה כמו חברים אחרים כאן, אבל אם יהיה לי מה לכתוב אעשה זאת. באמת אין כאן שום סקירה של אלבומים שלהם מלבד From Genesis To Revelation? בהחלט חסך רציני בפורום. אני לא יודע אם יש לי הרבה מה לכתוב, אבל כפי שהזכרתי יש כאן לא מעט כותבים בחסד עליון שיכולים לכתוב כמה משפטים על אלבומי מופת כמו Selling England By The Pound או The Lamb Lies Down On Broadway.

Metheny

Member
כן, רק...

העניין הוא שהדיון שהסתיים על המיינסטרים של הרוק המתקדם, מבחינת ג'נסיס הסתכם ב-selling england, the lamb ו-foxtrot (וזה גם בעיקר supper's ready). יש התעלמות מוחלטת משני האלבומים המצויינים שקדמו ל-foxtrot שהם trespass ו- nursery cryme , וכמובן אלה שבאו אחרי : trick of a tale ו- wind & wuthering ( רק שמעו שפיל קולינס שר שם, ומייד התרחקו).

HelterSkelter1

New member
ראית את זה?

http://hasharat.co.il/demo/html/article_3314.php ואת זה? http://mitkadem3.homestead.com/files/Reviews/Genesis_Nursery_Cryme.html

Metheny

Member
נכון, אבל..

ביקורות אפשר למצוא בכל מקום באינטרנט. אני מדבר על דיונים. פשוט מוזר לי שיחסית ללהקות אחרות כמו king crimson ו-yes, לא מזכירים אותם כל כך.

melancholy man

New member
בכבוד

תיזום דיונים, תאמין לי לא יחסרו לך תגובות (לפחות לא בפורום הזה)

למעלה