פורום תנ"ך - לאן?

פלגיה

New member
פורום תנ"ך - לאן?

שלהי אלול הוא זמן טוב לחשבון נפש ולסיכומים. בתום שנתים בהן אני מנהלת הפורום הזה אני תוהה בקול רם האם לנער הזה התפללתי. לא אני הגיתי את רעיון הפורום ולא אני הקמתי אותו, אבל הוא קרוב לי ויקר לליבי, ואני רוצה שיגדל ויצמח. בזמן האחרון אני מוצאת את עצמי מהססת. לא נעים לי להיכנס לפורום, לא נעים לי לכתוב תגובות, לא נעים לי להעלות נושאים ושאלות. אני מרגישה הרבה תסכול והרבה מתח מתחת לפני השטח. התסכול והמתח האלה גורמים לאנשים להגיב בתוקפנות, לפעמים מוגזמת, לפעמים בניגוד מוחלט לאישיותם. אני מקבלת מסרים, רעיונות לשיתופי פעולה של הפורום עם פורומים אחרים, הרבה יוזמות מעניינות, ואני כל הזמן רק בחששות: יתאים לפורום? יתקבל בברכה? ועם חששות -לא עושים כלום. מאותן סיבות אני גם לא "משווקת" את הפורום, לא מפנה שרשורים לשער הראשי של תפוז ולדף הפורומים. אולי נתקענו. אולי נכנסנו לפינות לא רצויות. אולי צריך, כמנהג בחינות הבגרות, לעשות הפרדה בין "תנ"ך דתי" ל"תנ"ך כללי" ואולי יש רעיונות חדשים. בכל מקרה כרגע הפורום לא מצליח להתקדם לשום מקום שהוא. אשמח לשמוע מכם כאן או במסרים מה דעתכם, וכיצד הייתם רוצים שהפורום ייראה.

RamiNir1

New member
פלגיה...לדוגמא המשורר אפרים בר רב יצחק חזק

כמה מילים על המשורר...רבי אפרים בן יצחק מרגנשבורג: ר' אפרים בן יצחק (1175-1110), הינו מן החשובים שבבעלי התוספות, הגדול שבפייטני אשכנז והיחיד מביניהם שזכה להכנס למחזור התפילה הספרדי. בימי נעוריו הרבה לנדוד, למד תורה בצרפת והיה מראשוני תלמידיו של רבנו תם. בני דורו העריכו אותו מאוד וכינוהו בשם "רבינו אפרים הגדול מרגנשבורג", "בן יקיר", "ר' יקיר" וכד'. יחד עם זאת, בשל נטייתו לעמוד על דעתו ללא משוא פנים, רב לעיתים קרובות עם חכמי דורו. בין כתביו: א. תוספות (פירושים לתלמוד) ב. פירוש על פרקי אבות ג. פסקי הלכה ד. שלושים ושנים פיוטים. לפיוטיו חשיבות רבה הן מבחינת התוכן והן מבחינת הצורה. ניתן למצוא בהם הדים לצרות הקשות שעברו על קהילות ישראל בגרמניה בתקופתו – גזירת רגנשבורג (1137) ומסע הצלב השני (1147-1146). *** במילים של ימינו...על פורום תנ"ך להוכיח את האמת...ולא להכנע לשקר...

shushu10

New member
תודה פלגיה על העלאת השאלה

הענין הוא בזה שלא הפורום עומד על הפרק אלא התנ"ך עצמו הושם כאן על המדוכה ולדאבוני הרב הוא נראה כאן כאותו אריה חבול ושרוט שהושאל לגן החיות לכהן על תקן של קוף, מחוסר תקן מתאים. מי שמאמין שהתנ"ך הוא קדש קדשי עם ישראל נאלץ כאן להלחם על כבודו: לתקוף או להתגונן, לסרוגין. אלו תנאים די מבישים ולא כך הייתי רוצה לעסוק במקרא. אני מכירה רק תנ"ך אחד ואין לי מושג מהו תנ"ך כללי, אלא אם כן הכוונה היא השוואתו עם מיתולוגיות וסיפורי דתות/עמים אחרים. מאחר ואין בתפוז פורום העוסק בתנ"ך עצמו , הייתי שמחה לו פורום זה ייוחד ללימוד מכובד, ללא לזות שפתיים ובטויים עולבים איש ברעהו. הכללים המגדירים את הפורום יהיו חד-משמעיים וברורים - ויאסרו על פגיעה בכל דרך שהיא בנאמר בתנ"ך.

זה מזכיר לי את המערכון של החמישיה הקאמרית

על המירוץ באולימפיאדה, כשהמשלחת הישראלית מבקשת, נעבעך, פור. ואז מציבים את קו הפתיחה של הרץ הישראלי כמה מטרים לפני כולם. דב נבון משחק את זה.

דניעל

New member
ולי זה מזכיר את הכללים הלגיטימיים של האיגרוף

מותר להתאגרף. אסור מתחת לחגורה.

יוסי ר1

Active member
אכן, אלול הוא זמן טוב לחשבון נפש

(כמו גם שאר השנה). ונראה שלכל פורום, ולא רק לפורום תנ"ך יש על מה להצטער, ולמה לקוות. אני מצרף קישור לפנייה דומה שהפניתי לחברי פורום תרבות עברית אותו אני מנהל. http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=372&msgid=105221206 קראי נא בתשומת לב את תשובתה של שבולת, מנהלת עמיתה. אני חושב שיש בתשובתה מקום לתקווה: אופי של פורום הוא עניין דינאמי, משתנה מעת לעת על פי אופי הגולשים באותה עת. אנשים באים, ואנשים הולכים. על חלק מההולכים אנו מצטערים, על הצתרפותם של חדשים אנו שמחים. וכן, לפעמים גם להפך. יתכן שהפורום נמצא עכשיו במקום נמוך יותר ממה שהיינו רוצים, אבל עדיין התקווה היא שאנשים יבינו שאם הם גולשים כאן עחל בסיס קבוע, זהוא גם ביתם, ומאד לא נעים לדור בבית שטורחים רק ללכלך אותו. למרות הויכוחים האישיים הפורצים מעת לעת, עדיין אני מוצא קורת רוח רבה לקרא כאן דברים שלא ידעתי, להיתקל בשאלות שלא חשבתי עליהן, ולפעמים לקבל גם תשובות מעניינות ומפתיעות. עדיין אני רואה בפורום תנ"ך את פורום הבית שלי, והוא יקר לליבי יותר מכל פורום אחר. אני מאמין שלמרות הירידות והעליות, הדרך מובילה למקום טוב, ובפרט שמובילה אותנו מנהלת נהדרת כפלגיה. בתקווה לשנת לימוד פורה יוסי.

פלגיה

New member
על אלה אני בוכיה

על אותם אלה שנכנסים לפורום, קוראים את התגובות ובורחים מהר, ודווקא היו יכולים לתרום הרבה, וכן על אותם אלה שנכנסים, קוראים את התגובות התוקפניות, ומפשילים שרוולים בהנאה "אה, הנה מקום שבו אפשר לתקוף לשם התקיפה" - ונשארים. אז נכון שפורום הוא דינמי, אבל אופיו של פורום בנקודת זמן מסויימת משפיע גם משפיע על אופיו בשמנים הבאים - על אלה שהולכים ועל אלה שבאים.

יוסי ר1

Active member
ייתכן באמת שיש שבורחים בגלל תרבות דיון מכוערת

אבל אני עדיין סבור שגולשים שנושא מעניין אותם, עשויים לגלות יותר נחישות, גם אם נפשם נוקעת מאופי הדיון. לפעמים אנשים מוכנים לשלם מחיר מסויים כדי להשיג משהו שהם אוהבים. יכולתי לכתוב על צורך במדיניות יותר תקיפה ויד יותר נוקשה, אבל לך יש ניסיון ושיקול דעת לא פחותים משלי , אז מיותר שאכנס לזה. לעניין ההפרדה שהעלית לפורום תנ"ך לדתיים ופורום תנ"ך לשאר העולם (או משהו בסגנון), לענ"ד הפרדה שכזו היא הודאה בכשלון האפשרות להדברות. אני מאמין שאת מי שהנושאים מעניינים, יכול לנהל דיון גם עם אנשים שמאמינים בדברים הפוכים לחלוטין, גם אם הרוחות מתלהטות מפעם לפעם. ובכל פורום ישנם אילו שבאים על מנת להתנגח. אם הם מספיק בוטים עד כדי הגדרתם כטרולים - יופי, אפשר לחסום ונגמר. המרורים הם מאותם שיושבים דרך קבע כיתושים תושבי הבית, ועוקצים עקיצות מרגיזות, לא כאלו שמצדיקות מחייתם מעל פני האדמה, אבל כאלו שגורמות לחשוב "אם כן למה זה אנוכי".

RamiNir1

New member
פלגיה...באומץ-לב את מגלה את צפונותיך...

ואם אכן...פלגיה...פַּלְגֵי-מַיִם תֵּרַד עֵינֵיךְ... הייתי רוצה להגיב בדברי נחמה...ולו יהי... - כדלקמן: כֹּה אָמַר יְהוָה מִנְעִי קוֹלֵךְ מִבֶּכִי וְעֵינַיִךְ מִדִּמְעָה... כִּי יֵשׁ שָׂכָר לִפְעֻלָּתֵךְ נְאֻם-יְהוָה וְשָׁבוּ מֵאֶרֶץ אוֹיֵב... וְיֵשׁ-תִּקְוָה לְאַחֲרִיתֵךְ נְאֻם-יְהוָה וְשָׁבוּ בָנִים לִגְבוּלָם... 0ירמיה לא' 16-15)

למעלה