פורום עצי.

kensaggy

New member
זהו נושא מסובך...

ובמיוחד בפורום עצי. מכיוון שבפורום עצי קריאה של ההודעה נעשית ע"י לחיצה סטטית מבלי לעבור לדף שונה בכל הודעה כמו בפורומים בסגנון BB. לכן האפשרות היחידה היא שימוש כבד ב JS...ושימור כמויות גדולות של מידע. קו מנחה נוסף (שתי אלה צריכים לעבוד בשיתוף) שאתה צריך לחשוב עליו הוא זמן היציאה של המשתמש מן האתר. שזה במילים אחרות אומר שכל ההודעות שנכתבו בתאריך\זמן שאחרי עזיבתו נחשבות חדשות לגביו. כדי לדעת מתי הוא עזב (כמובן כהשערה בלבד) צריך גם לבנות מערכת של "משתמשים און ליין". אני אומר לך עכשיו שאם אין לך הרבה ניסיון בתכנות בכלל וב PHP ו JS בפרט המשימה תיהיה כמעט ובלתי אפשרית ובטח שלא משתלמת. בנוסף לכך אולי תרצה לעיין קצת בקוד של PHPBB ולראות כיצד הם יישמו את הנושא.

i s o T o p

New member
יש לי רעיון

זה יכול לעבוד בתנאי שJS יכול לקרוא מקוקיס ולכתוב לקוקיס אם אני לא טועה זה נכון. הרעיון שלי זה פשוט לבדוק דרך הקוקי בJS אם ההודעה לא נראתה על ידי משתמש זה והאם זה אחרי הפעם האחרונה שביקר. גם חלק מהרעיון שלך :)

הקו מנחה לא משהו...

זה משתמש היה בפורום לא אומר שהוא קרא את כל ההודעות. וזה אומר שיכול להיות שהרבה הודעות שהמשתמש לא קרא יסומנו ככאלו.

kensaggy

New member
זה בדיוק מה שאמרתי...

שבגלל שזה פורום עץ ורק עצם הפעולה של לחיצה על לינק סטטי אומרת שהוא באמת קרא את ההודעה ולא רק לפתוח את העמוד (בניגוד לפורומים בסגנון bulletin board)

אלכוהוליסט ../images/Emo25.gif

מתי רואים אותך גבר

קשור באיזו רמה אתה רוצה לשמור את זה.

1. אתה יכול להישאר ברמת ההיסטורי. כמו שעושים בתפוז אומנם הדרך נראית כwalkaround מכוער אבל עובדה שעובד וטוב. אז העיקרון הכללי הולך לפי זה שאתה שם לכל הודעה קישור נסתר ואז כשההודעה נפתחת תופעל פונקציה שמסמנת את הקישור כvisited. זה אומר שהסטטוס של הקישור השתנה ופעם הבאה שאתה פותח את הפורום אתה עובר על כל הקישורים המסומנים ומשנה להודעות האב שלהם את הצבע בסטייל למה שאתה רוצה. השיטה פותחה בעיקרה ע"י המנהלים של פורום asp(130) אז אם תחפש שם בfaq תוכל למצוא איך הם עשו את זה. אבל שוב השיטה היא די מכוערת. 2. אתה יכול להיכנס לרמת המשתמש שהיא לשמור את המספרים הסידוריים של ההודעות שנצפו בעוגיות ואז כשהמשתמש נכנס לעמוד אתה מכניס את העוגיה לסטרינג ואליו מוסיף את המספרים החדשים בנוסף להחלפת הסטטוס של ההודעות שקיימות בסטרינג לvisited וכשהמשתמש יוצא(onunload) מהעמוד אתה מכניס את הסטרינג לעוגיה חזרה. אבל גם שיטה זו היא מוגבלת היות ולעוגיות אין הקצאת מקום גדולה. 3. השיטה הכי מכוערת כפי שתפוז השתמשו לפני מספר שנים היא לשמור את הנתונים ברמת המסד. העיקרון בערך זהה רק שאת הנתונים כשהמשתמש יוצא ונכנס אתה מכניס ומוציא מהמסד. ממש לא כדאי.

למעלה