פורום עפר שכטר

שירתפוז

New member
פורום עפר שכטר

מה שלומכם? הרבה זמן לא כתבתי כאן.. שמעתי שעפר התחיל לעשות דיאטה לסרט חדש שהוא משתתף בו. החלטתי לחזור לכתוב את הפרקים של "בטיפול עם עפר שכטר", לפחות עוד פרק אחד. הנה ההקדמה שלו: השעה 8:00. אורנה מדפדפת בדפים במהירות, נעצרת על עמוד אחד וקוראת בעיון ובזריזות. צלצול נשמע בדלת. אורנה ממהרת לפתוח את המגירה ומחזירה את הדפים לתוכה, נועלת את המגירה וניגשת לדלת. פותחת. אורנה: שלום עפר... שתיקה. אורנה מביטה על עפר, שמביט על הרצפה וידיו בכיסים, אורנה ממשיכה מביטה בו בסריקה. גופו שדוף, כמעט ללא שכבת בשר, קרחת מעטרת את ראשו ועורו חיוור מתמיד. הוא מעלה מבטו אל אורנה, מחייך חצי חיוך נבוך "שלום."

שירתפוז

New member
טיפול מס' 9- עפר חוזר אחרי 4 חודשים

השעה 8:00. אורנה מדפדפת בדפים במהירות, נעצרת על עמוד אחד וקוראת בעיון ובזריזות. צלצול נשמע בדלת. אורנה ממהרת לפתוח את המגירה ומחזירה את הדפים לתוכה, נועלת את המגירה וניגשת לדלת. פותחת. אורנה: שלום עפר... שתיקה. אורנה מביטה על עפר, שמביט על הרצפה וידיו בכיסים, אורנה ממשיכה מביטה בו בסריקה. גופו שדוף, כמעט ללא שכבת בשר, קרחת מעטרת את ראשו ועורו חיוור מתמיד. הוא מעלה מבטו אל אורנה, מחייך חצי חיוך נבוך "שלום." אורנה מחייכת אליו, פותחת את הדלת לרווחה "בוא עפר, כנס.." עפר נכנס, כולו כפוף ועייף, מתיישב על הספה, נשען ונאנח. אורנה: מה שלומך? עפר מפר את שלבתו על הספה, מקרב את גבו לברכיו ושם את ידיו על פניו ומתחיל משפשף. אורנה: איך אתה מרגיש עפר? עפר חדל מלשפשף את פניו שנעשו אדומות, הוא מנסה לתפוס את מבטה של אורנה, עיניו מרצדות ומתגלגלות עדיין בוחנות את החדר, מתקשה לשלוט עליהן, הוא עייף. "טוב" הוא משיב בסתירה מוחלטת. אורנה מרימה את גבותיה בפליאה ושואלת "טוב?!" עפר מביט עליה ומבין, שהתשובה לא מספקת ולא אמינה. "את שמחה שחזרתי?" הוא שואל בעצבנות. אורנה: באיזה מובן אתה שואל? עפר: במובן של שמחה. את יודעת... לא הצלחתי להסתדר בלי להגיע לפה, אז את בטח שמחה. נכשלתי. בלעדייך... וגם, זה מבטיח לך שמשהו לא בסדר איתי, ושאני אבוא לפחות לעוד כמה טיפולים ואז תוכלי לשבת לך שם, על כס המלכה שלך, לחלק לי הוראות, להרגיש טוב עם עצמך. לקבל את הצ'קים. אורנה מביטה על עפר העצבני במבט אדיש, היא יודעת שהוא לא באמת מתכוון למה שהוא אומר. אורנה: אתה מאוד טעון. עפר מביט עליה, עדיין כועס. אורנה: אני לא שמחה. אבל אני חושבת שזה טוב שאתה בא לכאן ומוציא את העצבים. עפר נשען שוב על המשענת "זה בטוח עושה לך משהו שחזרתי.." אורנה: אתה בודק אם אני מרגישה משהו עם החזרה שלך? עפר: אני לא בודק, אני יודע אורנה: מה היית רוצה שזה יעשה לי? עפר משחק בקצה חולצתו, "לא יודע" אורנה: אני מאוד התגעגעתי אלייך. עפר משחרר מבטו ממנה, כאילו לא מאמין. הוא מסתכל הצידה, כאילו ברוגז. אורנה: על מה אתה חושב עכשיו עפר? עפר נושף בכבדות, נראה שבכוונה כדי להראות סימנים של חוסר סבלנות, "לא יודע" אורנה: זה מאוד טיבעי לעזוב טיפול ואז לחזור. זה בסדר. אין כאן כללים שאומרים לך מה לעשות עפר. עפר קם בעצבנות מהכורסה, מתחיל להלך בחדר מימין לשמאל, ומשמאל לימין, במהירות אורנה: מה קורה לך עפר? מה אתה מרגיש? עפר כאילו לא שומע את אורנה, ממש ללכת בחדר מצד לצד, ידיו על ראשו אוחזות חזק, מתנהג כאילו עוד שנייה ראשו הולך להתפוצץ, פניו נעשות אדומות, ורידי הידיים שלו בולטים החוצה, מכנסיו הריקות נופלות מגופו השדוף עם כל צעד. הוא נעצר במקומו. מתנשף. מביט ימינה, מביט שמאלה, מביט על אורנה, מבטו נתקע. הוא בוהה באורנה. אורנה: מה קרה עפר? עפר משמיט את ראשו ומכסה את אוזניו בידיו, כאילו לא רוצה לשמוע, הוא מתנשף שוב. בכבדות. אורנה: עפר, תספר לי מה קרה. בשביל זה אתה פה. עפר ממשיך לסתום את אוזניו "כואב לי הראש... כואב לי הראש..." הוא ממלמל. אורנה קמה אליו "מתפוצץ!" עפר מתפרץ. אורנה מתקרבת, עפר מרחיק אותה עם ידו הימנית. עפר: אל תתקרבי אורנה מתקרבת "זה בגלל התפקיד?" עפר: אל תתקרבי אליי.. די. אני לא יכול אורנה: עפר.. אתה עייף מאוד. אתה תשוש. בוא תשב, ואני אביא לך כוס מים" אורנה הולכת לעבר הדלת. "לא צריך!" עפר עוצר אותה. אורנה מסתובבת אליו ומבחינה בטיפות הזיעה שנוטפות ממצחו. היא מתקרבת אליו ומניחה את ידה על ראשו, "אתה מאוד חיוור, אני לא רוצה שיקרה לך משהו, ואני חושבת שאתה צריך לשתות" היא מביטה בו בדאגה, עפר מאבד את מבטו עליה ונראה מבולבל מאוד "עפר? אתה איתי?" עפר מתחיל מתנדנד במקום, נדמה שמאבד את שיווי המשקל עיניו מתקשות להישאר פתוחות. אורנה מתכופפת מאט ומבחינה בעיניו מתגלגלות. " בוא הנה" היא אוחזת בידיו, הוא נשען עליה. "בוא עפר, תשב" מובילה אותו לספה. אורנה: תשב. אתה לא מרגיש טוב בכלל. אני אביא לך מים. אורנה כופה על עפר לשבת, תוך כדי שמעבירה את משקל גופה על עפר, והוא נופל את תוך הספה. אורנה: חכה כאן, אל תקום.

שירתפוז

New member
המשך

אורנה גם היא מזיעה מהלחץ שמא יקרה לעפר נזק, היא יוצאת מהחדר אל המטבח וממלאת כוס מים קרים. "קח" היא מושיטה לעפר את כוס המים, עפר מביט עליה במבט עייף וחסר הכרה "קח עפר! תשתה עכשיו!" היא נעשת חסרת סבלנות, כאשר רואה כי עפר לא מגיב לה. "תשתה עפר" היא מקרבת את הכוס אל פיו, "תלגם". עפר בולע את המים בכפיה. אורנה שמה את הכוס בידיו, וחוזרת למקומה. מביטה בו. שתיקה בחדר. נראה שעפר התעשת, נשימותיו הוסדרו, והוא מעביר את לשובו על שפתיו היבשות. מבטו מתפקס על אורנה. עפר: מה? אורנה: הבהלת אותי. עפר ממשיך לשתות את המים שבכוס, מתקשה לבלוע, ומניח את הכוס על השולחן. אורנה: רזית המון. עפר נשען על המשענת ועונה בחוסר סבלנות "כן" אורנה: זה קורה לך הרבה? עפר: מה? אורנה: התקף כמו שהיה לך עכשיו עפר: איזה התקף? אורנה: זה שעכשיו היה, אמרת שכאב לך מאוד הראש. עפר: הראש. אורנה: כן עפר: לא אורנה: לא, מה? עפר: לא קורה לי הרבה אורנה: שאלתי מה, כי לרגע חשבתי שאתה מתכוון, ל- "לא, לא הראש כאב לי." " עפר: אני לא מבין אורנה: אני אומרת שלרגע היה נדמה שאמרת "לא", שבעצם התכוונת לכך שלא הראש כאב לך. אבל אולי זה רק מה שאני הבנתי. עפר מעביר יד על בטנו, ומביט עם פתוח על אורנה, כאילו מנסה להבין "אוקי..." מבטו עובר להיות חדשן. עפר: ומה את חושבת שכואב לי?! אורנה: לא יודעת, כואב לך משהו? עפר ממשיך לשפשף את בטנו "לא". אורנה: למה אתה אוחז בבטן? עפר מביט על בטנו ומחזיר מבטו אל אורנה "לכל דבר את שמה לב?!" אורנה מחייכת. עפר: אני רעב. אורנה: להביא לך משהו לאכול? עפר: לא, זה בסדר, אכלתי כבר. אורנה: מתי? עפר: לפני שעתיים. אורנה: מה אכלת? עפר: ירקות עם חזה עוף אורנה: ירקות עם חזה עוף. ובבוקר? עפר: מה זה משנה עכשיו? אורנה: זה משנה, אני אגיד לך, המזון שאנחנו מכניסים לגוף משפיע לא רק על הגוף פיזית, אלא גם נפשית, על התחושות, הרגשות ואפילו על היצרים. הרצון של הגוף לשרוד הוא חזק מאיתנו וכשהגוף לא מקבל את הדברים הבסיסיים בשביל לשרוד, הוא נעשה תוקפני ומתוסכל וכך גם הנפש שלנו, עפר. עפר: אני יודע את זה.. זה נשמע שאת חושבת שאני מרעיב את עצמי. אורנה לא עונה, ומביטה בעפר, היא רוצה להגיד משהו, רואים עליה, היא מנסה לומר אבל בולעת בחזרה את המילים. מביטה ימינה אל השעון. מחזירה מבטה אל עפר אורנה: אתה מרעיב את עצמך עפר? עפר מתחיל לחייך אל אורנה, מתחיל להזיז ראשו מימין לשמאל, כלא מאמין. הוא מתחיל לצחוק, לצחוק חזק, הוא צוחק בכל רעם. יש משהו מוזר בצחוק שלו, כאילו הוא בא עמוק מהבטן. אורנה מביטה בו צוחק, לא מבינה, מנסה להבין. עפר ממשיך צוחק, לא צחוק רגיל. פניו נעשות אדומות, הוורידים שעל צווארו בולטים החוצה, הוא כולה כפוף, וצוחק, מתכופף עוד, אוחז בבטנו הכואבת מרוב צחוק. אורנה: טוב עפר. אני מבינה שזה מצחיק אותך עפר מתחיל להשתעל מרוב צחוק, הוא עולה ויורד על הכיסא בהשתעלויות. אורנה: עפר בוא נירגע ההשתעלויות שלו נשמעות עמוקות יותר מרגע לרגע, ממש נראה שהוא עומד להקיא מרוב השתעלויות, הן השתלטו על הצחוק. אם הצחוק היה כמו חוף ים יפיפה וקיצי, הן הגיעו כמו צונאמי ענקי ושטפו אותו, עפר נחנק. אורנה קמה אליו "עפר, בוא נשום עמוק ונרגע" לוקחת את כוס המים מהשולחן ומושיטה לעברו. עפר קם מהכיסא, הוא ממשיך משתעל, אוחז בבטנו, כפוף, טיפות זיעה שוב מציפות אותו, עיניו עצומות, הוא לא רואה לאן הוא הולך. אורנה מנסה שוב להתקרב, הוא דוחף אותה, הכוס נופלת על הרצפה ונשברת, המים מתפשטים בחדר. עפר שם לב לכך, הוא מפסיק להשתעל, כולו מתנשף, מסדר את הנשימה. אורנה עומדת רחוקה מעפר, היא קפואה במקומה, מביטה בעפר. הוא מביט בה, חזהו עולה ויורד, פניו מתחילות מתקמטות, סנטרו מתחיל רועד, דמעות מציפות את עיניו. אורנה לוקחת כמה צעדים לעברו, מתקדמת אליו. "תבכה.." עפר מתפרץ בבכי מוריד את ראשו ומכסה אותו עם ידיו. אורנה: תבכה עפר. זה בסדר. אתה עייף. עפר בוכה ובוכה, מושך בחולצתו, כאילו רוצה לקרוע אותה. אורנה מתקדמת שמה ידה על ראשו של עפר. "זה בסדר עפר" הוא מניח את ראשו על כתפיה של אורנה ומתרפק עליה, מנגב עם ידו את הדמעות. "אני לא מרעיב את עצמי" הוא אומר בקול צרוד "אני לא.." אורנה: ששש... די עפר עפר מביט על השעון שמאחורי אורנה, הוא מתיישר, מביט על אורנה "נגמר הזמן?" אורנה: אני חושבת שכן (מחייכת)

TINABAHAR

New member
וואו קראתי

זה מש יפה, כל הכבוד לך.. הטיפולים הקודמים היו כ"כ מציאותיים, זה היה ממש דרמתי, אבל אהבתי

למעלה