פורום מעניין

Grimsom

New member
דווקא להיפך

אצלי מתקבל לפעמים הרושם, שהפילוסופיה עוסקת בעיקר בשאלה כיצד להגדיר פילוסופיה. מכל מקום, נראה לי שבמובן מסויים פילוסופים רבים יסכימו איתך. הפילוסופיה דואגת לכך שהפילוסוף לא ימצא את האמת בהגות לבדה - אך לא משום שמשהו פגום בפילוסופיה כדיסיפלינה, אלא משום שהגות ללא מעשה אינה יכולה להכיל אמת. פילוסופיה טובה, לדעתי, תמיד מפנה אותך אל חזרה העשיה. עשיה מודעת, אך עדיין עשיה.

ל נ צ ח

New member
הייתי אומר,חפץ האלוהים נעשה ../images/Emo88.gif

שעולם יתנהג כך כמנהגו כאן בבבל בו כולם חכמים וצודקים בעיני עצמם ולמה בבל? מלבלבל. הבהיר: נכון להיום כולם יוצא אחד מראים בלבולם בקשר לאמת האחת שמעל כולם. לרגע אל תחשבו שזה פסול ושזה לא טוב כי אלוהים רואה בזה חטא או שאני פוסל זאת, חלילה! עולם ואדם כמנהגם נוהגים, זה טוב ומאוד, זה בדיוק חפץ האלוהים. ז"א חפץ אלוהים בזה שבעל דעה חכם זה או אחר יחקור ירגיש יחשוב וגם יסיק את מסקנותיו שלו על האמת אמת-עולם ואדם, וגם שיאמין בזאת שהוא זה הצודק, הוא זה שהאמת איתו ולא כך בעל הדעה שדעתו מנוגדת לשלו. בעיניו, בעל הדעה המנוגדת לזו שלו טועה במסקנותיו על האמת ולא כך הוא. וככה העולם, עולם כמנהגו נוהג כאשר האמת נעדרת מעיני הכלל ובמקומה הבלבול בקשר אליה חוגג. וזה טוב. טוב שכך, כי גם שזה מעניין וגם מבדר מאוד ולא רק את האחד והיחיד היודע באמת את האמת על האמת. העולם ימשיך וינהג כך עד ליום התוכחה. ואז,(זה ממש בשער) כולם יתפכחו וידעו שכצאן תעו טעו וגם הטעו בקשר לאחת ה א מ ת שהיא ה א מ ת היא |הדגש אמת האלוהים אז יוארו כולם באור-האמת אורו של משיח אור-האלוהים, ידברו כולם שפה-אחת שפה-ברורה ז"א כולם ידעו את האלוהים. העת המוארת הבאה עלינו לטובה ולברכה היא עת מלכות המלך-המשיח, אז לא כהיום, בלילת חילוקי-הדעות בקשר לאמת-האלוהים לא תהיה כבר מנת-הכלל. שבת-שלום,
ל נ צ ח

למעלה