פורום מעניין

פורום מעניין

לדעתי הבעייה של הפילוסופיה אינה באי יכולתה לתת תשובות לשאלות קיומיות, אלא ביכולתה לתת יותר מתשובה אחת לשאלות אלו. אודה על כל התייחסות. יעקב.

Matth

New member
וזה גם מה שנותן לה ולעולם ערך

שהרי אם הייתה רק תשובה אחת זה היה עולם משעמם וחסר ערך מאין כמוהו- לא היה לאן לשאוף ולא היה מה לחדש- אלא הכל היה נוכח וברור בתשובה האחת והיחידה- ובמובן מסוים זה היה קץ האנושות והעולם האנושי כפי שאנו מכירים אותו אנו למעשה משלמים מחיר על היוינו אנושיים ועל היותינו דורשי ערך ומשמעות- מושגים שלא יכולים להתקיים בעולם של תשובה יחידנית אחת.

על מה

New member
יותר מתשובה אחת- משמע

שאף תשובה אינה מספקת.. ומכאן שאין ביכולתה לתת אף תשובה. צא ולמד שאם היתה תשובה מוחצת שוב לא היה מקום לאף תשובה נוספת. עקב הליקוי שבכל אחת מהתשובות לכל שאלה באשר היא- נוצרות תשובות חדשות. כך שבעצם המשפט שלך הוא סליל פנימי שמשלה כאילו הוא אומר משהו חדש בזמן שהוא לא. אין ביכולתה של הפילוסופיה לתת תשובה ממשית ומוחלטת לאף שאלה. וטוב שכך

sheketz

New member
תשובה ממשית ומוחלטת

האם תשובה ממשית = תשובה מוחלטת ? אפילו אומר שהראשון הוא ההפך מהשני. בגלל שזאת היא טיבה של המציאות/ממשות כאמת. כמובן אפשר לחלוק....

Grimsom

New member
הפילוסופיה לא אמורה לספק תשובות

הפילוסופיה בוחנת דעות, ולשם כך, הרבה יותר חשוב שתספק שאלות.

ל נ צ ח

New member
האמת היא מטרת הפילוסופיה

אך לא תמיד מטרת הפילוסופים (ג.קולינס)

ל נ צ ח

New member
לך לא. לי זה כן בטוח! ../images/Emo88.gif

שהאמת אמת-האלוהים ממנו האלוהים, היא בי וממני היודע אותה נכונה מעל לכולם הנברא. היא מוצגת במאמריי הם ידיעותיי זה כבר כמה עשורים. עליהם התחלתי לכתוב רק מאז כ 4 שנים בערך. דרכם מאמריי ובדרך תשובותיי שעל השאלות ששאלוני ושעוד ישאלוני אני אותה את ה-א-מ-ת מציג.

ehudt

New member
אני מסכים!

העיסוק בפילוסופיה לא מקטין את פערי הידע, אלא מגדיל אותם - הוא לא מרחיב את הידע, הוא מרחיב את חוסר הידע. התשובות לשאלות פילוסופיות הן שאלות.

bralon1

Member
גם המדע בסופו של דבר עושה אותו דבר

כאשר נוצרת תיאוריה היא מסבירה כמה דברים אבל כתוצאה ממנה נובעים עוד שאלות (מטפיסיות שלא ניתנות לבדיקה וגם אמפיריות שאולי בעתיד יהיה ניתן לאמתן).

ehudt

New member
אני מסכים!

העיסוק בפילוסופיה לא מקטין את פערי הידע, אלא מגדיל אותם - הוא לא מרחיב את הידע, הוא מרחיב את חוסר הידע. התשובות לשאלות פילוסופיות הן שאלות.

ehudt

New member
אני מסכים!

אתה מדבר שטויות

גם אם נניח שיש שמץ של אמת בדבריך הרי עדיין אין זו הבעייה של הפילוסופיה. הפילוסופיה, כדיסצפלינה, יכולה להסתדר עם כמה תשובות. הבעיה היא הבעיה שלך עם הפילוסופיה. ועם בעיות כאלו הולכים לפסיכולוג, לא לפילוסוף.

על מה

New member
הפילוסופיה אולי מחפשת את האמת-

אבל בו בזמן גם לא רוצה למצוא אותה. אם תמצא איזו מין אמת אחת ויחידה אבסולוטית שלא ניתנת להפרכה (אל תדאגו אין סיכוי שזה יקרה) בו ברגע- תמות הפילוסופיה. כך שאפשר אולי לומר שיש בה בפילוסופיה מנגנון פנימי של השמדה עצמית. אני יודעת אריסטובולוס- אני מדברת שטויות. צודק, אבל סתם לא התאפקתי...

אתה מדבר שטויות.

הפילוסופיה היא תחום של מחקר ומידע. היא לא מחפשת דברים. אין לה מנגנונים. היא בסך הכל מציעה משטח עבודה למחקר על כמה בעיות. ומבחינה זו, היא לא שונה עקרונית ממתמטיקה או פיסיקה. לא יכול להיות לה מנגנון של השמדה עצמית. כל מה שאתה מדבר עליו הוא אולי נוגע לפילוסופים. עליהם ניתן לשאול למה הם רוצים לעסוק בפילוסופיה. וגם על עצם הנושא הזה ניתן להתפלסף- אבל גם אז הבעיות לא יהיו של הפילוסופיה אלא מושא מחקרה. לסיכומו של העניין, הנקודה המרכזית שרציתי להעביר היא שיש לעשות את ההבחנה הזאת. ואני מקווה שהעברתי אותה ושיפסקו השטויות כאן סביב.

לאריסטובלס

אפשר לשפוך לתוך מיכל מים קרים וחמים, אולם אי אפשר להוציא מהמיכל מים קרים וחמים. הפילוסופיה כדיסצפלינה עוסקת בהגדרות, אולם נמנעת מלהגדיר את עצמה, ובכך היא מאפשרת לתפיסות מנוגדות להיות לגיטימיות. הפילוסוף כהוגה, מחפש את האמת. הפילוסופיה כהגות דואגת לכך שהוא לא ימצא אותה. יעקב.

שוב מדברים כאן שטויות.

הפילוסופיה היא תחום מחקר. היא לא יכולה להימנע מדברים. היא לא יכולה לאפשר. היא לא יכולה לדאוג.

NacroMittler

New member
שאלה לי אלייך ידידי

איך זה שכולם מדברים פה שטויות ורק אתה כל כך צודק? או שמא כולם צודקים, ובכל זאת אתה חושב שהם מדברים שטויות (כשלמעשה זה שמדבר שטויות זה רק אתה)? תחשוב על זה...

למה אתה מדבר שטויות?

מעולם לא אמרתי שכולם מדברים שטויות. grimsom למשל דווקא אומר דברים נכונים. מעולם גם לא אמרתי שאני צודק. אני אמנם יכול לזהות את השטויות בדבריהם של האחרים אבל אני לא תמיד יכול להביא אלטרנטיבה.

למעלה