פורום מגעיל ובוצי

פורום מגעיל ובוצי

שלום לכולכם אני מצטער, אבל לדעתי הפורום נהפך למשהו שלא הייתי רוצה להיות חלק ממנו. איכסה. ואיכסה לכולם. לחכמים שמשתלחים בטיפשים. לטיפשים שמשתלחים בחכמים. לאנשים שלא מסוגלים לנהל דיון בלי לרדת לרמה אישית. לאנשים שלא מסוגלים לסתום את הפה ולא לכתוב שמות או רמזים ברורים לשמות על גבי הפורום. איכסה. נהפכנו לכיתה בבית ספר יסודי, עם חבורות ואינטריגות וילדות שחושבות שהן חכמות וכל האחרות טיפשות ועוד מעיזות לומר את זה בקולי קולות. זה יורד על זה וזה יורד על זה. אליזד הלך - חכם אטאיסט עם ציציות נעלם - צודק איפה אלוהימית? למה שתשאר איפה עוד הרבה אנשים מעניינים? הלכו. חלק הלכו כי זרקו אותם בגסות רבה עם או בלי סיבה, וחלק הלכו כי הם לא רוצים להיות במקום שבו אין תרבות דיבור וטיפה כבוד אחד לשני. לאן הגענו.

admor

New member
אתה צודק מאוד

השאלה היא מה עושים עם זה? אפשר לעזוב שזה קל מאוד, אבל אז הפסדת כי לאחרים כבר לא יהיה פורום. ואפשר להילחם על הפורום אני (בנתיים ) בוחר באפשרות השניה.

thunder bear

New member
נראה לי שניתן לנסח חוקי פורום..

והודעות פוגעות או גסות פשוט יימחקו.. (בשביל זה יש פה מנהלים לפורום..לא?!)

Umberto Eco

New member
נראה לי שהם עושים הרבה מאמץ

רק שלא כל הודעה ניתן למחוק, במיוחד כאלה שבאים מחברי פורום מוכרים ורק קצת מעליבים, מה שכמובן גורר תגובה והסלמה, מזכיר קצת את המצב במזה"ת
. נראה שהפתרון הוא פשוט לבקש מכולם יפה, שאם הודעה של מישהו מעצבנת פשוט להתאפק, ולא להגיב. בסופו של יום אנשים רוצים שיתיחסו להודעות שלהם, ואם לא יענו להם הם ילמדו את הלקח. ואגב מנצל את ההודעה לאמר יישר כוח למנהלים, פשוט עבודת קודש (או חול במקרה דילן). מקווה שאתם לא מתרגשים יותר מידי מתלונות, אתם עושים עבודה מעולה.

uri80

New member
כלומר, האם אתה מציע משהו דומה

לתקנון למשל? אז זהו שיש. ואנחנו בהחלט משתדלים לנהוג לפיו. אבל יש כאן בעייתיות מסוימת. איננו יכולים למחוק כל מה שאנחנו רוצים. תגובה שנמחקת, לא תימחק לבד אלא תמחוק גם את כל התגובות שקשורות אליה-בדר"כ עם הרבה תגובות של אנשים שהשקיעו בהן לא מעט. שמתי לב שאיזה פעם, פעמיים בשנה צץ לו איזה נושא למריבה. כנראה שאנשים לא יכולים יותר מדי בלי כמה "מלחמות היהודים". הבינו- אנחנו איננו גננות שאמורים לעקוב אחר כל בן אדם, ולמחוק את תגובותיו בזמן אמת. זה לא עובד כך. מדובר פה באנשים מבוגרים. אנחנו בהחלט מצפים מכולם (ואנחנו כלולים בכך כמובן) לשקול מילים. גם אם יש לכם תגובה שלמה ולקראת הסוף עומדת לכם על קצה הלשון איזו תגובה צינית שנונה, חשבו פעם נוספת לפני ההקשה על ה"שלח". בנוסף, איננו מתכוונים להפעיל כאן צנזורה שכזו, מאחר ובטווח הארוך הדבר גורר לדעתנו נזק גדול יותר. אני לא הייתי נהנה לגלוש במקום שבו כל תגובה שלי הייתה עלולה להימחק מיד. בזמן הקרוב היד שלנו תהיה קצת יותר קלה על ההדק עד שירגעו הרוחות קצת, אבל עדיין-הדבר איננו מוריד מהאחריות של כל אחד מאיתנו לכך. בקשה נוספת-אל תפתחו כאן בתגובה לתגובה זו עוד שרשור מריבה. אם יש למישהו משהו להגיד לנו-יש גם מסרים. תודה על ההתחשבות.

Swing On A Star

New member
היי יורי, תראה מה מצאתי בתקנון!

"פירסום הודעות שנשלחות במסרים האישיים לא נסלחת אצלנו". אתה בטוח בזה או שיש מקרים מקלים? למשל, אם שלחו לי מסר פוגע ואני רוצה לפרסם אותו אבל הצד השני לא מרשה, אז מותר לי לפרסם? את הקטע הבא לא הבנתי: הודעות פוליטיות והודעות בעלי תוכן שנוי במחלוקת חובה לשים את האייקון
בנושא של ההודעה, הודעה שלא יהיה בה את האייקון הנ"ל תימחק! למה הכוונה הודעות שנויות במחלוקת ולמה צריך לשים ספויילר?

uri80

New member
אנחנו לא מפרסמים כאן הודעות

שנשלחות במסרים אישיים בין חברי הפורום. נקודה. המקרים היחידים שבהם חרגנו מכך היו כשטרולים (דגש על טרולים ולא סתם איזה ויכוח בין חברי פורום שהתחמם) שלחו במסרים הודעות נאצה ואיומים לחברי הפורום. במקרה כזה חברי הפורום פרסמו בעבר הודעות כאלו, כדי להזהיר אחרים מאותו טיפוס, ועל מנת שאחרים מחברי הפורום ידעו להיזהר ממנו ולא יתנו לו יותר מדי פרטים מזהים. אני יכול להיזכר בכמה וכמה מקרים כאלו בשנים שחלפו. רובם עירבו את הטרול הספציפי דב בער/רוזנר/גלינסקי/פטרשקע/שומייקר/אסור לי בעל החיבה לאיומים במסרים. (רשימת השמות עוד ארוכה במקרה שלו) הייתי ברור או שנדרש הסבר מפורט יותר?

Swing On A Star

New member
באמת שכחת את המקרה המדובר ביותר?

בו פורסם מסר אישי של חבר פורום והושאר ימים שלמים שכולם יוכלו לקרוא?

uri80

New member
קשקוש אחד גדול.

א. באם את מתיחסת לשרשור של ארשש בזמנו, השרשור הזה נמחק על ידי באותו יום (מה לעשות, ישנם אנשים שגם עובדים פה ושם ולא נמצאים 24 שעות בפורום) בשום פנים ואופן הוא לא היה כאן ימים שלמים! זהו שקר מוחלט! למזלנו ניתן להוכיח זאת כי ההודעות נשמרות. ב. בנוסף לכך-השרשור הזה נמחק מהסיבה הפשוטה והיחידה שפורסם ע"י מישהו שלא היה קשור לעניין עצמו. אולי הזכרון קצר אבל שולח המכתב עצמו איים שיפרסם את תוכן הנאצות במסר, ולכן מבחינתנו לא היתה שום בעיה בכך שהמסר פורסם. הוא היה נשאר אם מקבלת המכתב היתה בוחרת לפרסם אותו, ולא מישהו אחר. ג. נפלא מבינתי כיצד מישהי שתקפה אישית בצורה כל כך חריפה, קטנונית ופומבית את אותו אדם כשרק הצטרפה כאן לראשונה מעזה להטיף מוסר לאחרים. אני מתאפק מאד שלא לצטט הודעות שלך לאחרים שנאלצתי למחוק במשך החודשים האחרונים. אני אדם רגוע מאד בדר"כ. כלל לא פשוט להוציא אותי מכליי. אבל נפלא מבינתי כיצד את מסוגלת לשקר כך במצח נחושה. נמאס לי כבר ממחרחרי ריב ומדון. מה יוצא לכם מזה? עייפתי ממך. עם כל הרצון הטוב שלי שלא להעכיר את פני הפורום לפעמים פשוט נמאס. יש גבול לסבלנות. בבקשה אל תטרחי להגיב אלי. אינני מעוניין לדבר איתך כלל.

Swing On A Star

New member
נפלא מבינתך?

והלא הסברתי לך חזור והסבר מה היה עם ארשש ומדוע התיחסתי אליו בצורה כזו. למרות הכל אני אובייקטיבית ורואה את הדברים כפי שהם ולא מעכירה את נקודת הראות שלי עקב משקעי עבר כלשהם. שלא תחשוב שאם תודיע לי מראש שאתה הולך להתעלם ממני זה יסתום לי את הפה. זכותי להגיב. עכשיו אני אענה לך כאילו לא התפרצת עלי: סליחה, מצטערת, כנראה שזכרוני מתעתע בי. אם אתה אומר שמחקת את ההודעה הזו תוך יום אני מאמינה לך. רואה כמה פשוט? לא צריך להשתולל. להגיד שאני משקרת במצח נחושה...
נו באמת. אתה מוזמן להביא לכן ציטוטים שלי שנאלצת למחוק. שכחתי לגמרי מה רשמתי פה וזה יהיה משעשע למדי להזכר בזה.

Swing On A Star

New member
אורי,

נשבעת בחיי שלא ידעתי שום דבר על פרסום מסרים של אסור לי ואחרים. לא ניסיתי לעקוץ אותך, רק רציתי לקבל הבהרה לגבי דבר מה שנאמר לי אתמול. אני לא מבינה, אתם מעדיפים שאני אסתום את הפה מפחד, אבלע הכל, אמשיך לחשוב עד אחרית ימי שעברתם על חוקי הפורום, מאשר שפעם אחת אשאל מה קרה שם? באמת שאני לא זוכרת את כל הפרטים. אז שאלתי. אין צורך להעלב כל כך. מצטערת שגרמתי לך להרגיש רע. * כותבת את זה כאן ולא במסר פרטי כדי שתדע שאני מתכוונת לזה.

R a c h e

New member
אנחנו לא רוצים שתיסתמי ת'פה מפחד

אלא שיתנהל פה דיון בלי השמצות, השתלחויות אישיות או כלליות או סתם מילים פוגעות. יותר מפעם אחת צויין כאן שהפורום הזה הוא לא לגמרי וירטואלי ויש גם אנשים מאחורי הניקים, אז תחשבי על זה...... בואי נעביר דף ונמשיך הלאה, כדי שנוכל כולנו להנות פה.

Swing On A Star

New member
../images/Emo10.gif

אבל לא השמצתי ולא השתלחתי. דיברתי בטלפון אתמול עם מישהו והוא אמר לי שהשארתם את ההודעה ההיא עד שXXX (שם מצונזר) צעק עליכם. ופתאום אני קוראת בתקנון הפורום שאסור לפרסם מסרים אישיים, אז הייתי חייבת לשאול, ושאלתי הכי עדין שאני יכולה, מבלי להזכיר שמות, מבלי להאשים, רק שאלה אחת.
אבל אני לא מוכנה להעביר דף עד שאורי לא אומר לי שהוא לא כועס עלי יותר.

R a c h e

New member
אז בואי ואני אומר לך משהו על ההודעה

ההיא, אם את מתכוונת למסרים שפורסמו בפורום: באותו אחה"צ אני הייתי בעבודה (זה מה שצריך כדי לשלם משכנתא וב
לא מקבלים משכורת), התקשר אלי מישהו מהפורום וסיפר מה יש שם, אני ניסיתי להשיג את אוריאל ואבי שגם להם (לא יאמן
) יש עוד משהו בחים מעבר לפורום ולא כ"כ הצלחתי, נכנסתי לאינטרנט מהעבודה (מה שדי אסור אצלינו כי אני אמורה לטפל בחולים במיון ולא בבעיות דחופות בפורום באותו הזמן, לא היה לי הרבה זמן לקרוא מה קורה שם, אז שלחתי הודעות לאבי ואוריאל ובסופו של דבר מחקתי את כל השרשור. זהו, עד כאן תולדות השרשור ההוא, מקווה שזה עונה על הכל, גם אם לא, הדיון בנושא הזה נסגר. נקודה. חוצמיזה, אפשר לפנות לקופ"ח כללית, המעסיק שלי, שיאפשר לי גלישה באינטרנט בכל שעות היממה.....

Swing On A Star

New member
זה עונה מאוד.

תודה רבה לך. וגם אם זה לא היה עונה, אני הולכת מעכשיו להתחבא מתחת לשולחן ולעשות קולות של מקלדת. רק ניסיתי למצוא תשובות ולהגן על העשוקים, לא התכוונתי לפגום בשלוות הפורום

Swing On A Star

New member
אם את כבר פה, מה פירוש:

הודעות פוליטיות והודעות בעלי תוכן שנוי במחלוקת חובה לשים את האייקון בנושא של ההודעה, הודעה שלא יהיה בה את האייקון הנ"ל
תימחק! ?

למעלה