פורום יקר

bluesky22

New member
פורום יקר

אני רק מקווה שתראו את ההודעה הזו כמה שיותר מהר ותגיבו עליה כי אני אובדת עצות ואני צריכה אותכם שתעזרו לי... אז ככה.. אני נוסעת להודו תאילנד לחצי שנה עוד חודש(דרך אגב מישהו פה בטיסה של אוזבקיסטן ב- 27/6?) ורציתי לדעת מספר דברים: 1) כמה כסף עלי להוציא מהבנק כולל כרטיסים ובזבוזים? האם 20 אלף יספיקו לי? 2)עוד לא התחלתי לעשות חיסונים האם תקופה של חודש תספיק לי? 2) איך לשלם לסוכנת נסיעות? דרך הויזה? או מזומן? והאם זה הולך לפי דולרים או שקלים. 3) כמה עולה בסך הכל כל הביטוחים למינהם כמו ביטוח חיים ובריאות? 4)הכי חשוב:! כמה מזומן נזיל לקחת עלי בלי קשר לטרוולים? אנשים בבקשו תעזרו לי למרות שהשאלות קצת ארוכות תקדישו עוד מעט זמן כדי לקרוא ולעזור!!! תודה ח'ברה

blue flower

New member
תלוי.. ותלוי.. ותלוי... יצא ארוך...

עלות כספית: מאוד תלוי בכמה כסף את רוצה לבזבז וכמה את רוצה להוציא על איכות חיים.. תחיי באיכות חיים טובה, תשלמי יותר תחיי בגסט האוסים זולים, תשלמי פחות! הכל תלוי בכמה את רוצה ומוכנה להשקיע. אני חוסנתי גם כן חודש לפני הטיסה, יש צורך בשבועיים בין סט לסט, אם אני זוכרת נכון, אז כדאי לגשת והתחיל את הזריקות במרפאת טיולים.. לסוכנות הנסיעות אפשר לשלם איך שאת רוצה.. מזומן, בויזה, או בדולרים.. תלוי בך, וכמובן תלוי בסוכנות בה את קונה. אני שילמתי בדולרים, כי כך יצא זול יותר.. ביטוחים, שוב תלוי בביטוח ובכיסוי שלו. אני באופן אישי העדפתי את הביטוח של הראל 669 שעולה 1.8 דולר ליום, תכפילי במספר הימים. שוב... אני העדפתי ביטוח כזה, אחרים מעדיפים ביטוחים אחרים. (וסליחה עם עשיתי פרסומת) אני לקחתי 320 דולר מזומן, 120 מהם בוזבזו בדיו טיפרי של גרמניה בדרך חזרה.. חשוב לקחת גם שטרות של עשרים וחמישים דולר מזומן, למקרים שנתקעים וצריכים מעט כסף, למשל ביום האחרון בהודו/תאילנד.. לקחתי 2000 דולר בטרוולים (עדיף לקחת טרוולים של אמריקן אקספרס, אלו של ויזה לא מכובדים בכל המקומות בתאילנד, מנסיון רע שלי..) וכרטיס אשראי בנלאומי... בו השתמשתי כאשר חיסלתי כמעט את כל הטרוולים! המלצה שלי, להשאיר טרוולים ומזומן תמיד! ומקסימום לבזבז אותם בימים האחרונים כדי לא להתקע בלי כסף, לא בכל מקום יש כספומטים ATM. אה.. ממוצע המחיה בהודו למי שחי ברמת חיים לא גבוהה במיוחד, בגסט האוסים פשוטים, היא 100 דולר לשבוע עד עשרה ימים. אני חייתי כך.. כמובן שהכל תלוי במקומות בהם לנים ובערים, בומביי למשל מאוד יקרה... אז.. תקחי מספיק כסף בטרוולים ותשאירי גיבוי בחשבון בנק, אל תלחצי כל כך הודו ותאילנד מדהימות ותהני מכל רגע!

להרגע הכל יהיה בסדר

ייאלה ניגש לעניין חיסונים פה בקשר לכסף שוב התשובה הקבועה הכל תלוי ברמת המחייה ובאופי הטיול איך תזוזי ממקום למקום (אוטובוס,רכבת,מטוס) היכן תשני(גסט האוס,בית מלון,ארמון?) וכו' וכו' 20,000 שקל שהדולר היום עומד על 4.53 זה בגדול 4400 ומשהו דולר שזה די והותר לחצי שנה במזרח (במיוחד להודו ששם תסתדרי בכיף עם 300-400 דולר לחודש. ויזה להודו תעשי לבד ותחסכי את העמלה לסוכן הנסיעות תלכי לשגרירות הודו ולא תהיהי לך שום בעייה הכתובת היא : רחוב הירקון ,140 תל אביב טלפון: 03-5291999 ביטוחים זה תלוי אני עשיתי את 669 של הראל ,יש לך גם את קופות החולים וכמובן את שאר חברות הביטוח מבחינת מזומן לא צריך כל כך הרבה אני לקחתי את הרוב טרוולים ובלי כל קשר קבלי חוות דעת על חברות התעופה השונות בהצלחה (מקווה שעניתי על הכל)

oz s

New member
טוב,אני אנסה

1. תלוי כמה זמן את מתכוונת להיות בתאילנד וכמה בהודו.חודש בתאילנד בממוצע - 600-700 ירוקים (לא סגור על זה - אולי טיפה יותר).חודש בהודו - 400-500 גג. ביטוח יעלה עוד כ-400$. את שאר החשבון תעשי בעצמך. 2.כן 2.זה לא כ"כ משנה,אבל אם יש לך דולרים במזומן ביד ('מתחת לבלטות'),כדאי לך להשתמש בהם כי כיום הדולר בעליה.טיסה היא בדולרים. 3 . 1.8$ ליום בביטוח ALLINONE של איסתא. 4. אני אישית לא לוקח יותר מ-300$ במזומן עלי,כי אותי זה ממש מלחיץ. יש כאלו שאין להם בעיה לקחת גם 1000,אבל לדעתי צריך רק לשים לב שתמיד יש 100$ במזומן בתיק,לא מעבר.

bluesky22

New member
../images/Emo151.gifתודה

אני יודעת שזה מאוד אינדודואלי אבל חשבתי לקחת 15,000 בטרוולים ועוד 300$ מזומן - זה לא קצת? זה לא הרבה? והיום הייתי ברחוב הארבעה ומסתבר שהם לא עובדים דרך קופות חולים וזה עולה ממש יקר 462 רק נגלה ראשונה. ביררתי עם קופת החולים שלי, מכבי והם טענו שהם מסבסדים רק חלק מהחיסונים שאת כולם עשיתי כבר בצבא ובמד"א. השאלה: הם אמרו שאני יכולה לקחת את התרופות בבית מרקחת ללכת לבית החולים רק שיזריקו לי וזה יותר זול מישהו מתמצא בזה? זה כדאי יותר?

oz s

New member
לפני שבועיים

עשיתי חיסון 'השלמה' ,ומכיוון שסגרו את מרפאת המטיילים אצלנו (לאומית), המזכירה הזמינה לי חיסון שהגיע למרפאה,ואחרי הנחות הביטוח המשלים הוא עלה 70 שח - ממש לא יקר. אז אולי תבדקי אם שווה לך לעשות בקופ"ח שלך ביטוח משלים. לגבי הסכומים שאת לוקחת - נשמע בסדר גמור,ואת יכולה גם לקחת ויזה בינלאומית במידה ואת רוצה לצאת 'בראש שקט'.

למעלה