פורום יקר

RunNGun

New member
פורום יקר

מה אתם מגדירים כמותגים? שמעתי שאתם מחרימים מותגים מסוימים, אז איזה מהם אתם מחרימים? איזה צעדים אתם נוקטים באמצעות המחאה המוצדקת הזאת? תודה מראש אבישי פורום מוזיקה שחורה - פורום מס´ 205 קוטג´ בריא עליך

monkilita

New member
כל מוצר

שאתה קונה אותו בגלל השם שלו, ובגלל שהפרסום של אותו מוצר יצר אצלך "צורך" בו. מוצר שאתה רוכש לא בגלל טיבו, אלא בגלל הפופולריות שלו. לא רוצה לתת שמות, מפאת אותן סיבות. תחשוב רגע, תנסה לחשוב מה אתה קונה- אוכל, ביגוד וכו´, תנסה לחשוב למה אתה קונה.. ואיזה צורך זה מספק.. תספר לי... :)

מותגים

אם אני רוכשת מוצר בגלל הצורך שלי בו (דאודורנט לדוגמא), בדקתי כמה סוגים, בחרתי באחד שאליו גופי מגיב בצורה הכי טובה. אבל.... המוצר נושא שם מותג?

מותגים.

לדעתי הבעיה מתחילה כאשר בוחרים מוצר רק בגלל המותג...... כלומר מתי שאדם לא מוכן לקנות בגד בשוק או בחנות קטנה אלא יקנה רק בזארה קסטרו ויהנה על חשבון אנשים מסכנים עמלי יום כאן הבעיה ועוד אחרי זה מדברים על המיתון איך לא יהיה מיתון ? הרי אנשים רק רוכשים או מעדיפים לרכוש מוצרים עם ריח חו"ל מבלי לחשוב אף לא לרגע על העניים בעולם ה3 על הפועלים העבדים שמכינים לו את הנעליים תמורת סכום זעום או שהוא לא חושב על אותם בעלי חיים מסכנים שסבלו בשביל האיפור שלו ומתעסק רק בעצמו..... אחרי זה הוא גכם טוען שהוא לא מאושר... נו טוב אני כבר בטוחה שהוא ישתה קוקה קולה הוא הרי מאמין שזה טעם החיים....

monkilita

New member
תראי

אם זה באמת בגלל המוצר שהוא טוב לך והכל, אז סבבה. אין ממש נכון או לא נכון בדברים כאלה. אני תמיד אעדיף לקנות תוצרת מקומית, וככה זה גם הרבה פחות מותגי.. אבל לא בהכרח. סתם בקשר לדאורדורנט, הם ממש לא בריאים כמעט כולם, סותמים את הנקבוביות ופוגעים בצורך החופשי של הגוף להוציא נוזלים ומינרליים( מה עוד יש בזיעה?) העדיפו מוצרים טבעיים, ככה זה גם לא מותג, אפשרי גם בתוצרת מקומית, בריא יותר לסביבה ובריא יותר לגוף. מה את חושבת?

sheda0ktana

New member
יש מותגים שהם עדיין שם נרדף לאיכות

אבל הם בפירוש בודדים, והם *באמת* יקרים. אני מדברת על שאנל, גוצ´י, האביטאט וכדומה. הבעיה שלי היא לא במותג. גם "בודי שופ" היא מותג, גם "בן&ג´רי". אבל אלה מותגים בתפיסה אחרת - הם דואגים לאיכות הסביבה, הם מחזירים חלק מהרווחים שלהם לקהילה, הם מעודדים קהילות בעולם השלישי לייצר מוצרים מקומיים וקונים אותם מהם בכסף מלא כחומרי גלם למוצרים שלהם. אלה מותגים ותאגידים שאני כצרכנית מודעת, משתדלת כן לקדם ולקנות מהמוצרים שלהם, כי יש לי אינטרס שהם יהיו מודל כלכלי לתאגידים אחרים.

MoOsHoN16

New member
לדעתי מותג

זה מוצר שאתה משלם עליו יותר בגלל המותג אליו משתייך אותו מוצר מסיבות כאלה ואחרות. למשל נעליים נעל יכולה לעלות בין 200 שקל לל300 שקל ההבדל הוא בד"כ במותגים (נייק או ניובלאנס) ואתה יכול להשיג נעל דומה ב100 שקל של חברות אחרות שלא מפרסמות את עצמן בצורה אובססיבית. וכל הנעליים ד"כ מיוצרות באותו מקום (סין או תאילנד) ואולי גם באותו מפעל

שירי 2

New member
איפה הסוף???

אני מחרימה את מק´דונלדס כי הם כורתים יערות גשם אני מחרימה את פנטן כי הם עושים ניסויים בבעלי חיים. אני מחרימה את נייק כי הם מנצלים עובדים בסין אני מחרימה את סטארבקס כי הם משתלטים על עסקים קטנים וכורתים יערות אבל איפה זה נגמר??? אני, שלא כמו חלק מחברי הפורום הזה, לא מחרימה מוצר מתוקף היותו מותג. אני דוגלת בצרכנות נבונה, ויותר חשוב- בצרכנות מוסרית. הבעיה שלי היא, שאני מרגישה צבועה!!! כמעט כל הבגדים שאני קונה ( ותאמינו לי, בדקתי ) יוצרו בסין, לא משנה אם החברה היא אמריקאית, ספרדית או ישראלית. הרי כולנו יודעים ש´קנה ישראלי´ הוא ברובו שטויות- כי גם חברות ישראליות, למרבה האבסורד לא מיצרות פה. איך אני יכולה להחרים את ´נייק´ אבל להמשיך ללבוש את כל החברות האחרות שמייצרות בסין. הרי רוב הסיכויים שהחברות האלו מייצרות בסין, לא כדי לתת לעובדים שם את מלוא הזכויות הסוציאליות המגיעות להם. או דוגמא אחרת: אני לא אשתמש בקולגייט כי הם עושים ניסויים בבע"ח. אבל האם להשתמש במוצריה של חברה שפשוט משתמשת בתוצאות הניסויים אליהם הגיעה קולגייט? בקיצור, אני שואלת- איפה הסוף? איך אני יודעת את מי להחרים ואת מי לא? האם אדם (שלא גר בכפר אקולוגי) מסוגל לקיים צרכנות לגמרי מוסרית?

tookmy

New member
תוציאי את עצמך מתרבות הצריכה

כלומר: תקני רק מה שאת צריכה ולא את מה שלא, קודם כל. כלומר, קודם כל תכנני קניות ואל תקני כי "בא לך", ותתרגלי לחשוב לפני אם צריכה או לא. רשימת קניות עוזרת. דבר שני, בקשר לצריכה מוסרית: אם תקני בעיקר בגדים יד שניה וגם ספרים ובעצם כל מה שניתן יד שניה, הדילמה הזו תהיה קיימת הרבה פחות בחיים שלך. אז נכון, הקיץ הזה תיכננתי לי חולצה חדשה (אחת!) לפני כמה שבועות, כי את השאר קניתי יד שניה/קיבלתי/החלפתי עם חברות ומכרות וכו´, ותיכננתי לקנות אותה בחנות מסויימת , ובערב של היום לפני שתכננתי להגיע לחנות הסתבר לי שהרשת (משתדלת לא לקנות ברשתות גם, אבל הפעם מכל מיני סיבות החלטתי להיכנס לרשת) יצאה בקמפיין מאד מאד מבזה בעייני, ונעניתי לקריאה להחרים אותה. אז למחרת קניתי בסוף חולצה אחרת בחנות אחרת , וגם לא של רשת , כך שתרמתי לכלכלה המקומית למרות שהחולצה יוצרה בהודו. נכון שכל הנושא של ייצור ישראלי הוא בעייתי, אבל אם יווצר לחץ ציבורי, שאנשים יקנו בעסקים קטנים ומקומיים יותר ויותר, וכמובן לחץ על הממשלה לדאוג לכלכלה המקומית, אולי המצב ישתנה. נכון, אי אפשר להחרים הכל והגיוני שמדי פעם קונים משהו מחברה לא מוסרית, כמו שקורה פעם בשנה שאני טועמת קולה כי אין מים קרים ולא מתחשק לי מהרז וחם. האם זה אומר שאני בעד קוקה קולה או שהפסקתי להחרים אותם? צריך לא להגזים לשום כיוון ובעיקר לעבור לצרכנות פחותה, יציאה מהתרבות הו ומציאת אלטרנטיבות שבבסיסן לא כוללות קניה אותו דבר רק מחברה אחרת, אלא שינוי מוחלט של איך וכמה קונים. שוב, בלי קיצוניות. השבוע התעצלתי וקניתי סלט חצילים מקופסה כי ממש התחשק לי וידעתי שאני לא אכין הפעם לבד, אבל בפעם הבאה כנראה שכן... בקיצור, להשתנות, אבל לא להיות עיוורים או פנאטים, לדעתי.

sheda0ktana

New member
"הפוסל במומו" - אכן בעיה

נתקלתי בזה כשניסיתי להחרים את כל המוצרים שיש להם הכשר "בד"ץ", ודי מהר הבנתי שאני עלולה לגווע ברעב. רוב האוכל שאני אוכלת נחשב אוכל בריא, וכנראה שהחרדים אוהבים אוכל בריא-טבעוני, כי זה פרווה עבורם, ורוב הדברים שנמצאים על מדפי חנויות הטבע הם בד"ץ. אז מה לעשות, לקנות אוכל שאני לא שלמה עם לאכול אותו מבחינה מוסרית, או לקנות אוכל שאני לא שלמה איתו מבחינה תזונתית? אז דבר ראשון צריך לעשות סדרי עדיפויות בערכים שלנו. אם היום יותר חשוב לי לקדם את התרבות האורגנית בארץ, אני אקנה מוצרים אורגניים גם אם הם בד"ץ. מצד שני, מוצרים שהם לא אורגניים אבל יש עליהם בד"ץ אני לא אקנה, כי זה כבר גם רצחת וגם ירשת מבחינתי. מעבר לזה, יש את הקצוות - החברות הגדולות באמת, והחברות הקטנות באמת. על החברות הגדולות באמת, ברור שאפשר לעשות חרם, ולנסות לעשות אותו קולני ומאורגן כמה שאפשר, כדי לצבור כח ולהיות "מאסה קריטית". בחברות הקטנות, לא הייתי עושה חרם כי אני לא רוצה להזיק להן, אבל בהחלט הייתי משמיעה את דעתי בקולניות (כמו שעשיתי ליצרן שוקולד חרובים קטן ובד"ציניקי) כי אין לו הרבה לקוחות, ולכן כל קול נחשב. בשורה התחתונה, אי אפשר לשנות את כל העולם בבת אחת, אבל אם תעשי משהו אחד, ותעשי אותו עד הסוף, לפחות שינית משהו. יום כיפור שמייח קרן

למעלה