פורום יקר... עדכון....

פורום יקר... עדכון.... ../images/Emo7.gif

לפני כחודש סיפרתי פה את סיפורי. סיימתי בידיעה שעלי ליזום שיחה עם חברתי. רק לא ידעתי איך ומה להגיד... ובכן... צלצלתי אליה בערב ראש השנה לאחל שנה טובה. היא היתה מאוד רישמית ונדמה לי אפילו ששמעתי גיחוך ציני כשאיחלתי להם "שנה מתוקה ופוריה, מלאה בהפתעות נעימות..." ואז... שתיקה לרגע... ואמרתי "אני רוצה רגע לדבר איתך על מה שקרה... על מה שעברת... כבר שנתיים ורבע אני רוצה!" קשה לי לשחזר מה בדיוק אמרתי , הרגשתי כמו במין בועה כזאת כי הכל היה מאוד ספונטני (בניגוד לתכנון המקורי שלי, לכתוב מכתב או לפחות להכין איזו טיוטה ולהעזר בה בשיחה הטלפונית...). אמרתי שהמצב הזה קשה לי ולמרות שההריון שעברנו יחד נגמר אצלי באושר גדול, האסון שלה גורע ממנו הרבה ואני רוצה שנחזור לחברות שלנו של פעם, שהיינו מדברות על הכל. בשמחה אדבר איתה גם על מה שקרה (פה גם סיפרתי לה איך הרגשתי ועדיין מרגישה כל הזמן הזה ואיך אני חושבת עליהם כל יום). פשוט ברור לי שהמצב הנוכחי לא יכול להימשך. היא לא הגיבה במשך הכמה דקות שדיברתי. ואז ירתה : לעולם לא תביני איך אני מרגישה ומה עברתי ומה זה בשבילי לראות תינוקות מסביב ובמיוחד לדעת שאת, שבכלל לא רצית את אלה (מה שלא נכון- היא היתה לא מתוכננת אבל רצויה מאוד מהרגע הראשון) קיבלת את מה שבכלל לא הגיע לך (כן, היא אמרה את זה). משהו גם על זה שכבר שנתיים שהם מנסים וכנראה בגלל המצב הנפשי שלה זה לא הולך וכל החיים שלה הרוסים... מה שהכי כאב זה שהיא הזכירה וחזרה כמה פעמים בצורות שונות על למה דווקא אני קיבלתי תינוקת והיא לא (כאילו שמישהו לקח לה ונתן לי!) ושכמה שארצה לא אבין. כל טון הקול שלה היה כל כך מאשים ושונא... וגם אמרה שאם לא מתאים לי להישאר חברה שלה (כנראה כי אמרתי שהמצב הנוכחי לא יכול להמשיך) אז אני לא חייבת, כמו הרבה אחרים שעזבו... (??). אמרתי בשקט שעצובה לי השיחה הזאת, אבל אני מקווה שהיא תעכל אותה ותבין איך אני מרגישה. והיא לא ענתה דקה ארוכה. אמרתי "להתראות ושנה טובה" וסגרתי. ובאותו רגע הרגשתי כאילו משהו בי השתנה... פתאום, במקום להרגיש רק חמלה והבנה ואמפתיה ואת כל מה שהרגשתי עד עכשיו, בער בי גם כעס. על הטינה הזאת שלה. וההתעקשות של להיתקע היכן שהיא כבר שנתיים ורבע. ועל הדברים הקשים שהיה ברור שבוערים בה מאז שקרה המקרה. פתאום כעסתי על זה שבזמן שהיא במחשבותיי כל יום (כמו שסיפרתי בהודעות קודמות, אני מסתכלת על אלה שלי וחושבת על התינוקת שלה שנפטרה)- כל מה שהיא זוכרת בהקשר שלי זה שלא מגיעה לי ילדה כי לא רציתי אותה בכלל ??!! אני כותבת פה מתתוך בלבול, קצת כעס והרבה התרגשות. לא יודעת מה הצעד הבא צריך להיות, אם בכלל. רק רציתי לשתף.

e k

New member
חגית מהצד השני

אני זוכרת איך הדהמת את כולנו פה ברגישות ובאכפתיות שלך. לדעתי חברתך דיברה מתוך תסכול יאוש ואולי אפילו מתוך קינאה.אני לא חושבת שהיא באמת מאשימה אותך פשוט מנסים להאשים כל מה שאפשר. אין ממש מה לעשות אלא באמת לתת לה לעכל את השיחה הטעונה הזו ולקוות שהיא תמצא שלווה בנפשה. אני מניחה שהתנהגות זו של חברתך גורמת לאנשים להתרחק, מי מאיתנו מסוגל לסבול חבר שכל הזמן תוקף? נראה לי שהיא באמת במצב נפשי קשה והיא אולי זקוקה לעזרה מקצועית אבל מה לעשות קשה לעזור בשלט רחוק. אם חשובה לך החברות הזו אז תנסי להתקשר איתה שוב משהו בסוף יפקח לה את העיניים והיא תבין כמה טוב שיש לה חברה כמוך.

זו לא את, זו היא

חגית את חברה טובה ואדם טוב. אני מבינה את הכעס שלך ובמידה רבה הוא מוצדק. עשית מה שהיית צריכה לעשות והכדור עכשיו בידיים שלה. אני חושבת שיתכן שהיא באמת "תקועה" בעבר וזו לא האחריות שלך, אלו החיים שלה ועם כל זה שמאוד קשה לנו לראות אנשים היקרים לנו עושים זאת לעצמם, הם לעיתים עושים זאת. את יכולה אולי "להתנחם" בכך שהיא הרגישה שהיא יכולה ל"פרוק" את הדברים עליך. זה בטח מאוד לא נעים, אבך תאמיני לי שאם לא היית חשובה לה, היא לא הייתה עושה זאת דווקא עליך. הנקודה בה היא מאשימה אותך על כך שזכית בבת היא כואבת, ממש בלתי נסבלת ואני מצטערת שהדברים האלה נאמרו. זה לא מעיד עליך אלא על עצמת הרגשות והמרירות שלה. זה לא מפחית כהוא זה את מידת האהבה והרצון שלך בביתך. אני מנסה להיות ישרה ורואה שגם אני מפקפקת לעיתים במידת האמפתיה שיכול לרחוש לי מי שלא חווה זאת מעולם (ואני מקווה שהם אף פעם לא יוכלו להבין אותי עד הסוף) ואני יודעת שבציניות שלי ובהומור השחור שלי כבר הבכתי כמה אנשים תמימים ביותר רק בשם הכאב שלי ועל לא עוול בכפם. יחד עם זאת אני (ונדמה לי שרוב משתתפי הפורום) מעריכה מאוד את המאמצים שלעיתים נעשים על ידי הסובבים אותנו ובמיוחד מנסה להבין גם את הצד השני, הצד שלא חווה זאת. חברתך כנראה לא נמצאת בנקודה הזו עכישו, אני מקווה שפעם היא תגיע אליה. אם את רוצה להיות סופר בסדר, את יכולה לפנות אליה שוב, בעוד חודש בערך, לדבר או הפעם לכתוב. זה יהיה נדיב מאוד מצידך ואם זה לא ילך, אז כנראה שהבחירה שלה היא באמת במרמור, בכאב ובכעס ויתכן שאכן איבדת אותה וזו לא אשמתך. אנחנו נשמח לאמץ אותך כחברה יקירת הפורום. שנה נהדרת (ואני מוכנה לקנות במקומה את הברכה על בריאות ופריון) פילה סגולה

שלום

חגית, נראה לי שעשית מאמץ כביר שלוחח איתה ועל כך תבורכי. וגם אני מודה לך על ששיתפת אותנו בשיחה אם כי חבל לי שהשיחה לא יצאה אולי כמו שרצית (ואנחנו קיווינו). חברתך לדעתי "שפכה" עלייך את מה שיש לה על כל העולם (ואשתו). היא גם אמרה לך שאת יכולה לעזוב את החברות "כמו הרבה אחרים שעזבו". זה נרה לי המפתח. כנראה שהרבה אנשים אכן עזבו מסיבות שונות והיא מרגישה בודדה ואולי לא ידעה איך להגיב. אני מאמינה שהיא אכן בודדה וכעוסה ואפילו מקנאה. זה לא תירוץ לזרוק את כל הרפש עלייך אבל כמו שכבר כתבו לך אולי זה טוב שהיא מרגישה מספיק טוב איתך כדי לומר הכל. ואולי היא בוחנת גם עד כמה את מסוגלת לספוג ולהמשיך להיות איתה (זו תופעה שקיימת אצל ילדים...). בכל מקרה, עכשיו זה תלוי בך. אם את אכן רוצה להמשיך בחברות, תנסי שוב. ואם קשה לך מדי אושאת כועסת מדי או שאפילו החלטת שאולי היא לא מי שחשבת שהיא, אז אל תמשיכי לנסות. אנייודעת שהמשך החברות שלי עם אנשים שונים, היה תלוי בהרבה מאמץ משני הצדדים ובחלק מהמקרים לא הצליח. אולי כדאי שתפני אותה לפורום הזה כדי שהיא תוכל לשאוב נחמה. אולי בפעם הבאה תעבירי את הכדור אליה: תכתבי לה כדי שהיא תוכל לעכל את הכל ולהחליט אם היא רוצה להמשיך בחברות. על סמך מה שכתבת בעבר, נראה לי שהחברות איתה חשובה לך, אך אולי כדאי לתת עוד צ´אנס. בכל מקרה, לפני יום כיפור, כדאי לסלוח...
אני מאחלת לכם שתגברו על כל המכשולים. חתימה טובה ובהצלחה. יעל

חגית יקרה - זהירות ארוך

קראתי את דברייך היטב פעמיים. שוב, אני רוצה לומר לך שאת בחורה רגישה, עדינה, אנושית ובוודאי מלאת כוונות טובות ורצון ממשי לסייע לה. מעבר למעשה החברי שעשית, עמדת בעוז ובאומץ מול המתקפה הזו וניסית להיות החברה הכי טובה באמת שיש. אני חושבת שמילת המפתח שהזכרת היא אמפטיה. אמפטיה היא היכולת להיכנס לנעליהם של אנשים אחרים ולראות את הדברים מנקודת מבטם. זה לא אומר להזדהות איתם, אלא לנסות להיכנס לראש וללב שלהם. אנשי מקצוע למשל, חייבים להיות אמפטיים וגם מכילים. אין "טאבו" בשיחה עם איש מקצוע כיון שהוא חייב להיות כר נוח לספיגת הרגשות והמחשבות של מטופליו ללא צנזור או עידון. חברים הם לא מטפלים, גם אם הם לפעמים אנשי מקצוע. הם לא באמת יכולים להיות אמפטיים, לא בגלל שהם לא רוצים, אלא בגלל שבחברות מעורבים כל כך הרבה דברים נוספים. משקעי עבר, רגשות ומחשבות מפעם, נוסטלגיה, לפעמים אינטרסים ותמיד הרבה הרבה אמוציות הדדיות ןרב כיווניות. כדי להיות אמפטי לא חייבים באמת לחוות את כל הארועים שחווה אדם אחר. כן, צריך לחוות סל מלא יותר ומגוון יותר של רגשות. אובדן של הריון הוא שכול. חברתך איבדה ילד שעוד לא נולד, אבל בלבה ובמוחה היא כבר היתה אמו. באובדן כזה מעורבים בעוצמות שלא ייאמנו רגשות של הכחשה, עצב, כעס, געגועים, מלנכוליה, זעם, שנאה, קנאה ועוד. אלו חלק מהרגשות שחברתך עדיין חווה שנתיים אחרי הארוע. אין כאן נכון או לא נכון, או התנהגות ראויה, או לא ראויה, זוהי המציאות הרגשית כפי שהיא חווה אותה כרגע. היא גם לא סיננה ולא עידנה עבורך את הרגשות האלה, אלא "שפכה" אותם עלייך לאחר שאצרה אותם בלבה מעל לשנתיים. את לא חייבת באמת להכיל ולקבל את הדברים, את חברה ולא מטפלת. אבל, כפי שהיא רמזה בדבריה, היא לא חייבת לעמוד בציפיות שלך לחוות את הדברים כפי שאת או אחרים מסביבה רוצים, ולחזור ולהיות מה שהיתה פעם. חייה השתנו ללא הכר, ואולי לא תהיה לעולם מה שהיתה. דבריה מעוררים בך תגובה של רתיעה וכעס. זה אומר שהיא עדיין חשובה לך כי את מעוררת רגשית ממנה, אם היית אדישה לכך אז הייתי מודאגת לגורל חברותכן. לכן, את צריכה להחליט בינך לבין עצמך כמה את מוכנה ורוצה לספוג, והאם תקבלי אותה כעת, כפי שהיא עכשיו, ולא כמו שהיתה פעם ובוודאי לא הדמות שאת מתגעגעת וכמהה אליה. אנשים שונים חווים אותן החוויות בדרכים שונות ובוחרים להתמודד עם זה בדרכים שונות. כולנו מתאבלים על הילד שהיה לנו ואבד (גם אם עוד לא נולד) אבל אצל רובנו הכאב מקבל גוונים אחרים עם חלוף הזמן. כעס וזעם לרוב מפנים מקומם לתחושות אחרות של צער עמוק, יגון והשלמה. חלקנו מתנחמים עם הריון חדש ותינוק (כמטופלת פריון שאיבדה שני הריונות אני יכולה להגיד לך שלפעמים התסכול גובר עם מציאות של חוסר יכולת לשקם את החיים דרך תינוק חדש) , או מתעלים את הרגשות שלנו למקומות "פרודוקטיביים" יותר. אבל יש גם אחוז של אנשים שזה לא קורה להם. החברה מצפה מאיתנו לחזור ולהשתקם כדי שגם לה יהיה יותר נוח להתמודד עם המצב הקשה (ובטח שאחרי שנתיים), כך שלעיתים סערת הרגשות מתנגשת חזיתית עם ציפיות הסביבה ומביאה לתוצאה קונפליקטואלית ולעימות. ניסיתי לתאר לך את המצב מבלי לשפוט חלילה אותך או את חברתך. יש כאן מקום לרגשות שלה וכמובן לרגשות שלך. עכשיו את צריכה להחליט האם הרגשות הסותרים האלה יכולים כרגע, בנקודת מבט זו, לדור יחד בכפיפה אחת. חתימה טובה לכולנו לשנת פוריות ובריאות.

ועוד משהו קטן ששמתי לב אליו עכשיו

נראה לי שאת מתאבלת על אובדן חברותכן. את גם קצת אולי "כועסת" עליה שהיא אשמה באובדן הזה או שהיא אף מגדילה לעשות כדי להמשיך ולפצוע את מה שהיה. עצוב לך שזה כך ובוודאי כואב לך מאוד. אולי מהמקום הזה שאת חווה את הרגשות האלה הקשורים באובדן פוטנציאלי או אובייקטיבי של חברות העבר שלכן, תנסי להתחבר אליה. כשאני קוראת עכשיו את הדברים שאני כותבת, אני חושבת שאולי זה נשמע מופרך, אבל נראה לי שזה המקום שבו הרגשות שלכן הדדיים ונפגשים, ואולי מהמקום הזה בו שתיכן חוות את אותו הגוון של הרגשות יבוא המזור לשתיכן. בהצלחה

קטיה 007

New member
חגית מתוקה

אני חושבת שהצעד שעשית הוא גדול ביותר ולפעמים לנו החברים קשה להביט מהצד השני ואנחנו מחפשים אשמים והקנאה שלנו חוצה גבולות שקשה להאמין שאכן נחצו. הכעס שלך כל כך מובן לי ומכעיס ביותר זה כשהיא דיברה על הילדה שלך ועל שלא את היית צריכה לזכות באושר הזה אבל בקריאה שנייה אני מזהה מצוקה כל כך קשה של חברתך וחוסר היכולת שלה להשלים עם מה שקרה לה הרחיק ממנה (כנראה) המון חברים ואף הריון נוסף, לדעתי, חוסר השלווה שלה הוא שעוצר ותוקע אותה במה שקרה לפני שנתיים ורבע ועד שהיא לא תפרוק את עצמה (ויש לכך המון דרכים) היא לא תוכל להמשיך הלאה. אחד מהדברים שהיא צריכה להשלים איתם זה האושר הגדול שלך ובזה רק את תוכלי לעזור לה ע"י העקשנות שלך להשאר חברה שלה למרות כל מה שהיא אומרת ומטיחה בך. החוזק שלך ל"ספוק" ממנה את תחושותיה, כי אין לי ספק שהיא מרגישה שיש ביכולתה לומר לך כל מה שהיא מרגישה מבלי לשקול את מילותיה, הוא שינתב אותה לקבלת טיפול כזה או אחר ואף ישחרר מעט את הנפש הכלואה שלה. חשבי עם עצמך האם את מסוגלת כך וסלחי לה כי אני בטוחה שהיא מלאת צער על מילותיה ובתוך תוכה היא יודעת שפגעה בך ומאד. רק אחרי מספר שיחות עימך היא תוכל להקשיב ולהאזין לך ואף להפנים מה שתומרי לה (את יכולה להפנות אותה לכאן או לכל סוג טיפול שעזר לנו כגון: רפואה טיבעית.), את יכולה לעודד אותה בנסיונות הבאים שלה ועוד ובטוחה אני שלאט לאט תחזור החברות הישנה ל..... אך הכל תלוי בכוחות וברצון שלך לשמור על החברה שלך. מחזקת את ידיך קטיה

karen01

New member
עשית מעשה טוב

שלום חגית, כתבו לך כאן הרבה דברים חכמים ויפים, ולא נשאר לי הרבה מה להוסיף - רק את זה - הצעד שעשית הוא מאוד אמיץ וחברי, ואני לא מכירה הרבה אנשים (חוץ מחברה אחת שלי) שהעזו להתמודד עם הנורא הזה שלי ביוזמתם הם, ועל כך כולן כאן מעריכות אותך מאוד. הקנאה שלה מאוד מובנת לי - זה משהו ששורף כל כך חזק עד שזה מעוור כל הגיון. אני קינאתי רבות, וזהו רגש שלפני כן כמעט ולא היכרתי. מה שעלי לא מקובל הוא להאשים אותך - נכון, זה לא פייר - הכי לא פייר בעולם מבחינתה - את לא רצית הריון וקיבלת ילדה נהדרת, והיא כל כך רצתה ולא קיבלה. ואני יכולה להזדהות מאוד עם הקושי שלה לראות אותך או את ביתך. אולם השאלה היא האם יש מישהו אשם בזה, ואם כן - האם זו את. אני בטוחה שאם היא היתה מצליחה לחשוב בבהירות היא היתה מסכימה שאת לא אשמה, אבל קשה להגיע לבהירות הזו. אני מסכימה עם קודמותי שאמרו שהיא צריכה לטפל בעצמה לפני שתוכל לחזור לאחרים, אבל השאלה היא אם היא מאלה שאפשר להגיד להם דברים כאלה (אולי דרך בעלה??) - אני מכירה כאלה שמסרבים לכל עזרה. אם זה המקרה, לצערי אני לא רואה איך את יכולה לעזור לה. לסיכום - אליך - אני מקווה שתצליחי לסלוח לה, כי הכאב מדבר ולא היא. זה לא מצדיק את ההתנהגות שלה אבל זה יכול לעזור לך להבין. אם תמצאי את הכוחות לנסות שוב אז תעשי את זה, ואם לא אז לא. את בכל אופן היית יותר מבסדר, ויש גבול למה שאנחנו יכולים לעשות למען אחרים, בעיקר אם הם לא מוכנים לקבל את העזרה. אמנם כחברה יש לך אחריות מסוימת עליה, אולם אל תקחי על עצמך את כל העול - לאדם יש גם אחריות על עצמו. שנה טובה, קרן.

ריקי29

New member
חגית, יש לי סיפור ממש זהה (ארוך)

זה פשוט מדהים, אני בדיוק באותו מצב רק מהצד השני. חברה שלי נכנסה להריון לפני החתונה, לא מתוכנן והמון פעמים היא בכתה שהיא לא רוצה אותו ושהלואי שלא היה קורה. שלושה שבועות אחריה אני נכנסתי להריון והייתי הכי מאושרת בעולם, כי היינו מאד בשלים לזה וזה הגיע בדיוק בזמן. הפסקתי לעשן ברגע שהתחלנו לנסות. לקחתי חומצה פולית כמו שכתוב בספר ועשיתי הכל בשביל לשמור על היקר לי מכל. לעומתי, חברה שלי לא הפסיקה לעשן (גם גראס) אכלה בלי לחשוב מה היא מכניסה לפה (ובעקבות זאת היא סובלת היום מסכרת הריונית ומכולסטרול גבוה) וממש לא דאגה לעוברה. היא כמובן מאושרת היום ושמחה בהריונה, אבל תמיד הרגשתי שהיא לא שמה אותו במקום הראשון, אלא את תשוקותיה. אני, אבדתי את העובר בחודש חמישי. כמובן שבהתחלה היה לי מאד קשה לשמוע אותה ממשיכה לדבר על ההריון ולראות אותה ממשיכה לתפוח ואותי יורדת במשקל. גם עכשיו קשה לי בעיקר מעצבן שהיא בוכה (ממש בוכה) על זה שהיא שותה רק שוקו אחד ביום ולא ארבעה כמו שהיא רגילה. היא שותה אחד כי היא לא יכולה להתאפק(!!!) אותי זה מאד מעצבן, אבל אני לא אנתק איתה את הקשר כי היא חברה מאד טובה ואני יודעת שאני כועסת כתוצאה ממה שקרה לי ושהסבל הזה מונע ממני לחשוב ישר. אני מאד לא משווה ולא חושבת שאת התנהגת כמוה. מה שאני מנסה לומר זה שחברתך מאד לא רציונאלית עכשיו ולדעתי את עשית הכל ואת צריכה לתת לה לעכל את הדברים לבד ולא לנסות שוב ושוב. אני מבינה את חברתך, אך עם כל הצער והכאב, לאבד גם חברה בנוסף לאבדן הגדול הזה לא יוריד מהכאב רק יגביר אותו. תני לה לעכל את האבל. תכתבי לה מכתב ובזה תסיימי את תפקידך עד יעבור זעם. בהצלחה.

תודה, ריקי. רק תיקון מאוד עקרוני

נורא נורא מבקשת לחזור ולהדגיש שוני ענק בין המקרים: אמנם אלה שלי לא היתה מתוכננת, אבל מרגע שגיליתי שאני בהריון- זו היתה עדיפות עליונה בחיי וכמובן שלא הרגשתי שאני מקריבה או סובלת או שחס וחלילה- חבל שההריון קרה. היה לי הריון מאוד קשה פיזית ואמוציונלית (כי הייתי לבד) אבל הייתי מאושרת למרות הקשיים. בגלל זה פשוט נשבר לי הלב כשחברתי אמרה לי את הדברים האלה. היא כאילו בנתה לעצמה איזו גירסה שונה ממה שהדברים היו באמת. הספקות היחידים והלגיטימיים שלי היו כשידעתי שאהיה חד הורית. אבל מדובר בספקות של יום ואז החלטתי סופית ומאז מעולם לא התחרטתי. חברתך נשמעת לי אגואיסטית ולא רגישה, מאוד שונה ממני (בשיא הצניעות). היה חשוב לי להדגיש את ההבדל הגדול בין שני הסיפורים. אני משתתפת בכאבך על האובדן ושמחה שתוכלי להיעזר בפורום המקסים הזה. חיבוק גדול חגית

נצאב

New member
תמשיכי להיות מקסימה

חגית שלום, את באמת חברה מקסימה ואוהבת. אני מבינה לליבך. את לא אשמה שאלוהים לא נתן לה את מה שציפתה לקבל ונתן לך תינוקת מקסימה. את רק מנסה לעזור לה, להיות חברה וזה קשה. אני נורא מבינה אותה. הקינאה הורגת. וזה באמת לא פייר שהיא כל כך רצתה ולא הלך. זה מעצבן וכואב הלב. יש לי חברה שהיתה בהריון ולא היה לה כל-כך איכפת מהבריאות שלה. אמרו לה לנוח, היא לא נחה. בדיקות נזכרה לעשות מאוחר, אם בכלל וכו´. (ואני לא משווה אותה אליך). והנה היא קיבלה במתנה ילדה. ומה אני קיבלתי שכל כך היה איכפת לי מההריון, וביצעתי סקירת מערכות מוקדמת ותבחין משולש וכו´. קיבלתי נבוט בראש. אין מה לעשות העולם לא צודק. המצב הוא כזה וזהו. אבל בכל זאת בחרתי להתרחק קצת ממנה. אנחנו בקשר טלפוני של פעם בהרבה זמן וזהו. אין לי יותר משותף איתה. יש לי חברה אחרת שיש לה ילדה, היא הייתה בשמירת הריון 90% מזמן ההריון, מוזר אליה אין לי רגשות קינאה כאלה. ואני בקשר טוב איתה. לדעתי תעשי מה שאת יכולה להציל את מערכת היחסים הזאת. בסופו של דבר היא זאת שתבחר אם יש בניכם עדיין משותף, או לא. את תמשיכי להיות הכי בסדר בעולם, ואני מאמינה שהיא תתפקח יום אחד (נקווה שבקרוב) ותחזרו להיות חברות. מה אני אגיד לך, העולם ממש לא צודק ואין לנו שליטה בזה. אבל זה לא תירוץ להתנהגות כזאת (עליה כן יש לנו שליטה). תסלחי לה ותמשיכי הלאה. יהיה טוב בסוף, את תראי.

ריטה1

New member
גם אני נמצאת מהצד שלך של המטבע

נכנסתי לכאן אחרי שוטטות באינטרנט, כדי להבין אולי קצת יותר טוב את הצד השני, והסיפור שלי הוא כזה: אנחנו ובת הדוד של בעלי היינו יחד בטיפולי פוריות. היא נכנסה להריון כמה חודשים לפני ולמרבה הצער הפילו תאומים בחודש חמישי. בזמן שהיא שכבה בבית חולים מדממת אני עברתי את ההפריה, וביום שהיא הפילה אני קיבלתי את התוצאות המיוחלות. זה היה בידיוק לפני שנה. ערב החג שלה שהיה הנורא מכל היה היום הכי שמח בחיי. בעלי והיא היו מאוד קשורים עוד מילדותם ותמיד היו חברים הכי טובים. ואילו היום אין בכלל קשר בינינו, אפילו באירועים משפחתיים בקושי מדברים. ניסינו שוב ושוב לחדש את הקשר אך ללא כל הענות מצדם. אפילו התקשרתי להזמין אותם ליום ההולדת של בעלי, אבל קיבלתי תשובה מאוד צוננת. אני מתפללת כל יום שהיא תכנס שוב להריון (אני לא יודעת אם הם מנסים שוב), כי אולי רק זה יחזיר את הגלגל אחורנית.ויחזיר את החברות, שיכלה להיות נפלאה אם היינו מגדלים את הילדים יחד.

ריטה יקרה ../images/Emo24.gif

מעריכה מאוד ששיתפת בסיפור. מזדהה עם כל מילה, כמובן. מאחלת לך מכל הלב שהחברות תחזור יום אחד להיות מה שהיתה. החלטתי לשלוח לחברתי לינק אל הפורום המיוחד והיקר הזה- אולי כדאי גם לך להפנות את אותה בת-דודה?. שתזכי לגדל את שי תמיד באהבה גדולה, בריאות ואושר. שוב תודה, חגית

למעלה