פורום אנכרוניסטי

פורום אנכרוניסטי

הפורום הזה הוא פורום אנכרוניסטי, זכר למאה ה-19 ולמדע של אז שחשב שאוטוטו הוא פותר את כל בעיות העולם. הלעג פה לכל דבר שנודף ממנו ריח של ´על טבעי´ (על טבעי זה בסך הכל כינוי לדברים שעוד לא נתקלנו בהם או שהתרגלנו לכך שאינם קורים), הוא פתטי, משום שהוא משקף ראייה ילדותית ופשטנית את המציאות.

מסכים

גם אני לא מבין מדוע אנשים פה מתווכחים על נכונות התורה, נכונות המדע, קיומו של אלוהים או ה"על טבעי" וכו´. הרי זו לא הבעיה - הבעיה היא שאמונה דתית מקבלת בא"י לגיטימציה פוליטית. מי "שמאמין" קיבל כח פוליטי ולו רק בגלל דרך אמונתו. ומשם מתחילות הצרות. הרי אם לאמונה לא היתה השלכה פוליטית, לא היינו מתווכחים פה. בקיצור: דת ומדינה לא הולכים ביחד. "מדינת היהודים", כפי שכתוב במגילת העצמאות היא ההגדרה הראשונית הכי בעייתית בכל המצב שלנו. לדעתי האישית, משם באה אותה לגיטימציה. דרך הפעולה היחידה שבאמת תשפיע, היא שינוי פוליטי קודם כל. ולדעתי, מי שפה בפורום רציני ומקושר מספיק, צריך כבר לדעת שרק בזה מדובר למעשה.

preacher

New member
אלו שמתווכחים על נכונות התורה

הם הדתיים שבאים לכאן להחזיר בתשובה. הייתי שמח מאוד אם הם היו הולכים מכאן והיה אפשר לדון על דרכי פעולה פוליטיות לטובת החילונים, אבל בלי מדיניות מחיקה בלתי מתפשרת לא נראה לי שמשהו ישתנה כאן. נו, לפחות הדיונים המטופשים והאינסופיים כאן מהווים קצת בידור בזמן העבודה.

הלוואי

וזה היה נכון. כבר ראיתי פה הרבה הודעות של אנשים שמנסים להפריך את קיומו של אלוהים, להציג סתירות בדת היהודית וכו´ וכו´. זה מופיע אפילו באתר של "חופש". דחילק, מה הקטע? זה הרי לא יוביל לשום מקום. אתה יודע מה, זה כבר אפילו לא מבדר בעבודה. זה אפילו משעמם. כן, כן
יותר קל להילחם בממשלה מאשר באמונה של אנשים. אולי לא הרבה יותר קל, אבל לפחות זה משהו מוחשי שכולנו מסכימים שהוא "קיים"

למעלה