פורום אחד?

furret

New member
פורום אחד?

אהלן,

פתחתי את הנושא הזה גם בפורום דתל"שים בכיפה - שם אני מסתובב כרגע: יש כרגע שני פורומים ברשת לדתל"שים, שניהם בתוך אתרים אחרים. יש מישהו שמעוניין להתחיל ולעבוד על פורטל אחד לדתל"שים וזהו? חשבתי להתחיל בפורום, אבל לבנות בהדרגה אתר שיוכל לכלול בתוכו כל מיני דברים שיעזרו לכולם, כמו המלצות למקומות בילוי, פורום הסעות (בשבתות - כאילו, אם מישהו יוצא לתל-אביב מהצפון ויש עוד בחור מהצפון, הם יכולים לקבוע יחד), כמה כתבות ובעיקר - שלדתל"שים יהיה אתר אחד לפנות אליו, ושיהיה בו פורום שמסנן כל מיני דתיים מציקים שבאים להציל אותנו (כן, אני יודע שזה משעשע ומוסיף עניין ופלפל. זה שיקול אחד לשלילה... ובכל זאת, ראבאק).

פועלים כבר בנושא

אם יש לך אפשרות לתרום למלאכה, אתה מוזמן ליצור איתי קשר במסרים.

אני גם רציתי להעלות את עניין איחוד הפרום הזה

עם הפורום חרדים בעל כורכם כי יש לנו הרבה דברים משתפים הרי כולנו לפני שיאצנו בשאלה היינו דתיים בעל כורכנו

לא רואה עניין לאחד את הפורומים

נכון שהנושא בגדול דומה אבל אין דומה יציאה בשאלה לאניסות בכלל.

אותו כנ"ל

אנחנו עובדים על הקמת אתר שיהווה פורטל מידע ליוצאים ולמי שבדרך ויהווה מעין שער לעולם החיצון, אבל לא רואה שום סיבה לאחד את הפורומים שבתפוז.

furret

New member
רק להבהיר

אני דיברתי רק על איחוד הפורומים של דתל"שים פה ובכיפה, ששניהם נוגעים אך ורק לדתל"שים מהציבור הציוני-דתי. אני גפ לא חושב שטוב לאחד את הפורום עם שום קהילה אחרת. לא דין דתל"שים כדין חרד"שים, וזה טוב שיהיה מקום נפרד לאלו ומקום נפרד לאלו.

גם האתר, אני מקווה שיהיה מיועד ליוצאים בשאלה מהציבור הדתי-לאומי, כיוון שיש כבר אתר שנועד לחרד"שים - עמותת הלל- שהיא עמותה מפותחת וטובה מאוד, לעניות דעתי, ועונה על הצרכים של חוזרים בשאלה מהציבור החרדי.

furret

New member
תיקון - אויש, טעיתי

בעצם, אני רואה שהפורום הזה לא נועד רק לדתל"שים מהציבור הדתי-לאומי (הוא נקרא יוצאים בשאלה באופן כללי), אבל אז אני שואל, למה צריך אתר כללי של יוצאים בשאלה? האם אגודת הלל לא מותאמת היטב לצרכים של יוצאים בשאלה מהחברה החרדית?
אולי אני טועה. אשמח אם יבהירו לי.

היא ממלאת חלק קטן מהצרכים

ויש עוד עולם שלם של בעיות שהיא לא מתמודדת איתן, או לפחות לא מתמודדת בצורה מספקת.

בכל מקרה, האתר של הלל רחוק מלהוות פורטל מידע מספק ליוצא בשאלה המצוי.

furret

New member
מעניין

מה למשל חסר בו?
(אני סתם שואל מתוך עניין... אני לא חבר בעמותת הלל)

זה נושא לדיון ארוך

שנוהל בכל מיני מקומות הרבה פעמים, ומחוסר זמן פנוי אני לא אכנס אליו שוב.

מצטער.

furret

New member
הו...

יש לך לפחות איזה לינק מדיון כזה שזכור לך, במקרה?

אני באמת לא מתכוון להתערב או להתווכח או משהו מזה... אני רק רוצה לקרוא.

בוא תסכים איתי שלסגור פה את בפורום ולהעביר

אותו לאתר כיפה זה רעיון גרוע משום שאני חושב שהפורום שמה לא יחזיק הרבה זמן מעמד לא מסתדר לי בראש פורום כפירה
באתר של דתיים ואלי זה בכלל מזימה לסגור את הפורום הזה

בהתחשב בהיסטוריה של הפורום כאן

ברור שגם אם היינו מאחדים פורומים, הרי שזה הפורום שהיה נשאר, כדי שנוכל להנות מהארכיון העשיר שלו.

מזגזגת2

New member
ארכיון.

לעניות דעתי אין טעם לאחד את הפורומים,
אבל בכל מקרה, קשה לי להאמין שהטיעון של ארכיון הוא רלוונטי, מן הסתם יעבירו ויאחדו את הארכיונים גם.

וכאן אני פונה בקריאה (נרגשת, ברור) במיוחד לחדשים,
תעיינו בארכיון, קחו לכם ימים או שבועות ותדפדפו בארכיון הפורום, אצורים שם אוצרות רבים!

furret

New member
מזימה?!

לא.

אני חשבתי בכלל על פורום שלישי, אחד מסודר ולא בצורה של שרשורים, לא כמו תפוז ולא כמו כיפה. אבל אם אתה כבר מזכיר את זה, אז כן, פורום של חילונים באתר של דתיים הוא מועד לפורענות מיסודו.

לא שכאן אין טרולים גם כן, כן? אבל נדמה לי שפחות.

גם אני מוכן לתת כתף

בסך הכל נראית לי יוזמה ברוכה. אינני מכיר בדיוק את היוזמה של מילטון, אבל אשמח לעזור (במגבלות מסויימות, כמובן) אם יש בכך צורך.

אגב, אני לא לגמרי בטוח שזה רע שיש שני פורומים.
הסתכלתי כמה פעמים בודדות בפורום ב"כיפה", והפסיכולוגיה הדתית לאומית דומיננטית שם ביותר, מה שגורם לי לא לרצות להכנס לשם (למרות שגם אני מרקע יחסית יותר דתי-לאומי מאשר חרדי).

למעלה