פורום אדיר=]

אליתוש

New member
פורום אדיר=]

כל הכבוד חבר'ה על איך שאתם מחזיקים אותו... אז ככה, יש לי שאלה ובטח אתם תדעו לענות לי- מקווה. What if god was one of us מוכר לכם? אז... יש למישהו אולי אתה מילים? ומה אתם חושבים שהרעיון המרכזי בשיר? (טוב נו עליתם עליי, אני עושה על השיר הזה מן עבודה קטנה באנגלית...) לא רציתי לשבש את הסדר כאן אבל אל ידעתי איפה להכניס ת'שאלה.. אז סליחה=/ תודה מראש- אלית.

j u n k

New member
זה באמת אחלה פורום

אבל לצערך, השיר המדובר הוא לא של אלאניס מוריסט, למרות שרבים מתבלבלים. השיר הוא של זמרת פחות מוכרת שנקראת ג'ואן אוסבורן. המילים: If God had a name, what would it be And would you call it to his face If you were faced with him in all his glory What would you ask if you had just one question And yeah yeah God is great yeah yeah God is good yeah yeah yeah yeah yeah What if God was one of us Just a slob like one of us Just a stranger on the bus Trying to make his way home If God had a face what would it look like And would you want to see If seeing meant that you would have to believe In things like heaven and in jesus and the saints and all the prophets And yeah yeah god is great yeah yeah god is good yeah yeah yeah yeah yeah What if God was one of us Just a slob like one of us Just a stranger on the bus Trying to make his way home He's trying to make his way home Back up to heaven all alone Nobody calling on the phone Except for the pope maybe in rome And yeah yeah God is great yeah yeah God is good yeah yeah yeah yeah yeah What if god was one of us Just a slob like one of us Just a stranger on the bus Trying to make his way home Just trying to make his way home Like a holy rolling stone Back up to heaven all alone Just trying to make his way home Nobody calling on the phone Except for the pope maybe in rome |סהדגש|

הרעיון המרכזי נראה לי ברור בפזמון

כולם מניחים שהאל הוא כל יכול וכו', והשיר בא להגיד מה אם הוא אחד מאיתנו? אם היינו מניחים שהוא אחד מאיתנו, כמו שרואים גם בסרט דוגמא שאלאניס משחקת בו (אגב),אולי היינו מתנהגים אחרת לזרים ואחד לשני. ויש פה איזושהי ביקורת כלפי הדתות השונות שמנסות לקחת בעלות על מושג האל ולהלביש אותו בכל מני דרכים וצורות. שיא מעולה, בהחלט אחד הטובים, הייתי שמח לשמוע את אלאניס שרה אותו.

אליתוש

New member
וואו!

חידשתם לי בטירוף... אז למה כשהורדתי אותו היה כתוב שהיא שרה אותו? טוב לא משנה... בכל מקרה תודה רבה על המילים והרעיון!!! אתם אחלה אתם=]

Jagged chaos

New member
בקאזאא/אימיול כתוב שזאת אלאניס כי..

ג'ואן אוסברון לא הצליחה להוציא שום שיר מוכר אחרי השיר. אחרי השיר הזה היא די נעלמה. השיר יצא בקיץ 1995, בדיוק באותה תקופה גם אלאניס הוציאה את האלבום הראשון שלה. אז אנשים מקשרים את זה כנראה. עוד דוגמא לכך, היא השיר Bitch.. זה עם ה-i'm a bitch i'm a lover i'm a child i'm a mother...הוא של זמרת שנקראת מרדית' ברוקס, ואיתה תמידד חושבים שזאת אלאניס. הנה לך תמונה של השלושה
מימן לשמאל: ג'ואן אוסברון, מרדית' ברוקס, אלאניס מוריסט

Jagged chaos

New member
היא יפה הפייפר הזאת...

תמיד העדפתי אותה מהשאר... לפיבי ופרו יש אולי סקס אפיל.. אבל פייפר היא "
" you know what 'am sayin' mada fuckers?

O r a c l e

New member
וואו

אני לא אוהב את השיר הזה... הוא נשמע לי מתחנף מידי. אני לא מבין למה לעזאזל מקשרים אותו לאלאניס.

j u n k

New member
כן גם אני לא מעריצה את השיר

הזה. ממש לא קרוב. מעבר לקול של הזמרת, שעוד שנייה נרדמת ונוחרת באמצע על המיקרופון, והלחן המעצבן, המילים מרגיזות אותי, המוטיב עוד יותר. אבל הרעיון שעידו עכשיו ניסה להסביר הוא ללא ספק קונספט מעולה לשיר, ומעלה הרבה שאלות וספקות לגבי אמונה של בני אדם בדבר שהוא כל כך לא ידוע,לא ברור ולא מוגדר. דבר שמשנה את העולם, ויותר נכון מעצב אותו, וגורם גם לאושר של אנשים, גם למוגבלות של אנשים, גם למלחמות דם, וגם בעידן המתקדם שבו אנו חיים מדגיש את הנושא שאנחנו כבני אדם עדיין חייבים דבר כלשהו להאחז בו. לרוב הוא לא מוגדר. אמונה היא דבר שקשה להסביר אותו.

Jagged chaos

New member
../images/Emo2.gif זה היה מעולה ../images/Emo45.gif

והנה לך תרגום חופשי ומהיר לשיר- אם לאלוהים היה שם, מהו היה? והיית אומר לו אותו בפנים אם היית ניצב מולו עם כל התהילה שלו? מה היית שואל לו היתה לך רק שאלה אחת? כן..אלוהים הוא טוב כן..אלוהים מעולה מה אם אלוהים היה אחד מאתנו? עוד אחד מוזנח כמו שאנחנו? האיש הזר שעל האוטובוס מנסה להגיע אל ביתו אם לאלוהים היה פרצוף, איך הוא היה נראה? ומה היית רוצה לראות אם מה שהיית רואה היה מכריח אותך להאמין בדברים כמו גן עדן, ישו והחטאים וכל הנביאים פזמון.. מנסה להגיע הביתה למעלה לגן עדן כולו לבד אף אחד לא עונה לטלפון אולי חוץ מהאפיפיור ברומא מבינה?...כל השיר זה שאלות ששאלת את עצמך בטח מתישהו בגיל 10. אותו דבר בפזמון. רק הקטע האחרון נשמע כאילו אלוהים לבד, כולם חסרי אמונה, נטשו אותו...

Rוית

New member
אני דווקא מחבבת את השיר..

אז כן, הוא פופי וכביכול שיטחי, אבל דבר ראשון הקונספט שלו טוב והביצוע לא רע (לדעתי). ושנית, ביחס לחומרים האחרונים של אלאניס, אני לא חושבת שאנחנו יכולים לשפוט פופיות וכביכול שיטחיות

j u n k

New member
אממ כן אנחנו כן

זה לא שאנחנו לא שופטים את אלאניס חחחח. שהילדה כבר נצלבה על ידי.

למעלה