פוראמה תל אביב

darkshadow1

New member
פוראמה תל אביב

היום (שבת) בערך ב-17:00. עד כמה שזה מוזר, המסעדה סגורה ביום שישי, ובשאר השבוע פתוחה מ-14:00 עד 22:00. ניסינו להזמין מקום ביום חמישי, אבל לא הייתה תשובה. בשיחה לסניף באשקלון (שנענתה במהירות) נאמר שיש עומס ולכן לא עונים, שנגמרו כל המקומות בשבת בצהריים ושמשעה 16:00 עד הערב (בשבת) המסעדה יחסית ריקה.
הגענו בלי הזמנה, מיד הושיבו אותנו בקומה השנייה של המסעדה (5 בערב אחרי הכל). השירות היה מתחת לכל ביקורת- אני לא יודע אם זאת הייתה פאשלה חד פעמית, אבל כנראה פשוט "שכחו" שאנחנו שם. כדי להחמיר את המצב- המלצרים עמדו רוב הזמן בקומה התחתונה, כך שיצא שבשביל להזמין את המנות, להזמין קינוח ולקבל חשבון- היינו צריכים לקום, ללכת לכיוון המלצרים ולבקש מהם. באיזשהו שלב גם כמעט נתנו לנו מנה שלא הזמנו. כמה דקות אחרי שהזמנו קינוח הגיעה מלצרית אחרת בשביל לשאול האם אנחנו רוצים קינוחים. בקיצור- בלאגן. בשום שלב גם לא טרחו להתנצל על השירות הבעייתי. לזכותם יאמר שאחרי שביקשנו מהם משהו, הוא הגיע תוך זמן קצר יחסית.

עכשיו לאוכל:
נדגמו אגרול- שלא טעמתי אבל היה נראה קריספי ואמרו שהוא טוב מאוד.
צאנג-פנג בצק אורז ממולא בקר- הרוטב היה טעים, הבצק היה תפל וחלקלק (כמו שמצופה מבצק אורז), אבל המילוי היה בכמות מאוד קטנה ביחס לבצק ואמנם היה טעים אבל כמעט ולא מורגש (בגלל הכמות), וחבל.
גאו-טי כיסוני בצק חיטה עבה ממולא בקר- המרקם היה טוב, לא היו שמנוניים מדי והמילוי היה בכמות מכובדת, אבל היה להם טעם דומיננטי של אבקת מרק.
פנג-גואו כיסוני בצק אורז ממולא ירקות- מנה טובה. בצק דק, מילוי בכמות מכובדת שכלל תירס, גזר, שומשום, כרוב ועוד.

ולקינוח- באו מתוק, כיסוני בצק חיטה טופח ממולא מחית שעועית מתוקה "שוקולד סיני". הקינוח היחיד שנשאר להם, וכנראה המנה המנצחת. הגיעו שלושה כיסונים בגודל של כדורי פינג-פונג, עשויים מבצק מתקתק ומילוי לא מתוק מדי בצבע סגול-שחור שאמנם הזכיר מאוד שוקולד אבל גם השעועית הורגשה. קינוח לא קונבנציונאלי, מעניין וטעים.

סך הכל יצא 160 ש"ח לארבעה אנשים, כולל שתייה קלה.
בשורה התחתונה- הרמה של האוכל לא הייתה אחידה, אבל היו כמה הברקות ומדובר בתמורה יותר מראויה למחיר. חבל שהשירות הבעייתי פגם בחוויה וכנראה ימנע מאיתנו לחזור בעתיד הקרוב.

עניין של תיאום ציפיות ובחירת מנות.

גם בביקור שלנו בפוראמה השירות נע בין מבולבל במקרה הטוב לבין לא קיים במקרה הפחות טוב. בגלל שקראתי לפני זה ביקורות ושוחחתי עם חברים שסעדו במקום ויש להם ניסיון סין והם תיארו את המקום כסיני אותנטי לא ציפיתי לשום דבר שהוא מעבר למה שקיבלתי.
לא הייתי מעלה בדעתי לנסות ולהזמין מקום כי לא הייתי סומך עליהם לשמור לי את המקום.
גם אנחנו פחות נהננו מהגלילת בצק אורז בעיקר בשל היחס בין הבצק למילוי אבל מאוד אהבנו את כל שאר הדברים. זה בדיוק מקום לבוא ולאכול ערימת דים סאם במחיר הגון ובאווירה אחרת ופחות מקום לבילוי.

החתולית

New member
על הדיווח

מסכימה עם תום בעניין תיאום הציפיות. מדובר בדוכן אוכל רחוב, עם מקומות ישיבה, לכן לא ציפיתי לשירות מצטיין או ליותר מדי תשומת לב.

לא בטוחה שאני מסכימה...הייתי שם בשבוע

שעבר כדי לקחת טייק אווי, ולנכנס מהרחוב אין שום אינדיקציה לכך שמדובר ב"דוכן אוכל רחוב". המקום נראה כמו מסעדה לכל דבר ועניין. לא קלואליס, אבל כמו כל מסעדה בבן יהודה, בטח לא פחות.

השירות, שאכן היה מבולבל עד לא קיים, גם ניתן ברובו על ידי מלצריות סיניות כמו שאני סינית. ככה שגם זה לא תירוץ.

ואם להשלים את הסיפור, בכל זמן ההמתנה (ההרבה יותר מדי ממושך שלי) לטייק אווי, המיקרוגל שעומד בחלק של המטבח שבקומה השנייה עבד ללא הרף בחימום מנות...(אפרופו סיני אותנטי).

בקיצור - אכן בעיה של תיאום ציפיות, אבל נראה לי שמול ההתעלפות הכללית על המקום:) [שלגופו של אוכל היה נחמד, לא יותר. מבין 5 מנות שהזמנתי, 2 היו טעימות, 2 סבירות ואחת פשוט לא].

darkshadow1

New member
לא ציפיתי לשירות מצטיין,

אבל המרחק בין שירות בינוני או אפילו בעייתי לבין שירות לא קיים הוא גדול. בדוכן שווארמה עם מקומות ישיבה אף אחד לא מצפה לשירות- הולכים לקחת לבד את המנות, משלמים, אוכלים, הולכים ובדרך כלל גם לא משאירים טיפ. כאן המצב שונה. אם אני זוכר נכון בזמן שהיינו שם היו במסעדה ארבעה מלצרים- רק שרוב הזמן הם עמדו ליד המטבח ודיברו אחד עם השני במקום לבדוק האם מישהו צריך שירות.

למעלה