פוקסיה

crazyflower

New member
טסונמי בלבלת אותי

שזרית בקיץ בשמש??? שתלתי אותה עכשיו בצל מלא עם הרבה אור מבינה שעשיתי טעות? היא לא תפרח לי??

טסונמי1

New member
../images/Emo6.gifשמש של חורף תיתקבל בברכה

בקיץ רק צל -צל חלקי- ואגב להישתדל לא להרטיב את העלים- השזרית לא אוהבת את זה-אגב רוב צמחים עים העלים השעירים לא אוהבים הרטבת עלים

mazoneli

New member
וקצת לשטוף את העיניים

הזיווה בפריחה, הוא בכלל לא מסריח
,
לגיס של

שתלי המון זיוות ליד הבית

אני מקווה שאת צודקת, ושהשכנים יחשבו כמוך..אני די חוששת אחרי ההזהרות

shlumbergera

New member
כאן כבר לא יכולתי להתאפק..ריח אמיתי

של נרקיס זה מה שאני זוכרת מימי ילדותי דהיינו, הנרקיסים הלבנים הזקופים + גביעון מרכזי צהוב-חלמון והניחוח נעים, עמוק ומתוק מורגש למרחוק. ו"זיווה"...נו טוב - לא כוס התה שלי...
וחוץ מזה הגבעולים שלהם נוטים להתקפל ולהיקרע ברוחות החורף, מה שמעיד כאלף עדים שהם חייזרים.

רוּפֵן

New member
../images/Emo6.gif....אהבתי.... ../images/Emo45.gif

גם אני לא בעד חייזרים, אבל.. זה מה יש.. והרבה...

shlumbergera

New member
../images/Emo122.gif כמו צרות...רופי,שאלה לי אליך

ראיתי כאן באחת התשובות שנתת, לשים 50 % קומפוסט עם האדמה. זה לא הרבה כשמשתמשים בקומפוסט קנוי? אותי לימדו לשים "גג" שליש מהכמות.

רוּפֵן

New member
נכון, גם אני נוהג וממליץ כך בדשא...

אך.. מאחר ולמדתי מזמן שלא להתקבע ב"דעותי" הקנויות, אני נשאר תמיד פתוח ל"עוד דעה" ובמיוחד אם היא מקצועית. ובכן, חבר, חקלאי ותיק, מנוסה ומצליח (יש כאלה !) נעתר לבקשת רעייתו, לכונן בגינה הקדמית, הותיקה, גן חדש עם עצי פרי וכו' (כמובן שהנושא נדחה ונדחה כי "הסנדלרים יחפים..") לבסוף נמצא הזמן, הובאו שתילים איכותיים וגם החקלאי פינה לעצמו יום עם 2 'תאילנדים', לרשותה. במקרה עמדתי קרוב, הסתכלתי, שאלתי הרבה שאלות..ולמדתי עוד ועוד.. כשהגיע לשתילת העצים, חפר לכל עץ בור בעומק של 1 מטר (!) ובאדמה שהוצאה, ערבב 1 שק (30 ליטר !) של קומפוסט קנוי... כמובן ש"הזדעזעתי" לפחות כמוך, והכברתי שאלות למכביר, כי לא אזרתי אומץ "לצעוק עליו". האיש היקר, חייך אלי בחיוך עוטה סוד והפטיר בקיצור "תראה מה יקרה לעצים תוך שבוע.." טוב, ראיתי..! וגם אחרי שבועיים וחודש.. ובכל זאת, לא היה לי "אומץ" לעשות זאת אצלי, והסתפקתי בחצי שק, וכך אני ממליץ. אצלי, לא "נשרפו" השורשים (על אף שאני 'פוחד' מקומפובט קנוי מזבל בקר וכו'..) ואצלו... יש ממש בוסתן שלם, לתפארת.

shlumbergera

New member
אהה,גמני ראיתי את החקלאים חופרים

לעומק הזה ומוסיפים ים קומפוסט. אבל נכון שזה הקומפוסט הצמחי. הם גם מדשנים בתדירות גבוהה. עם הקומפוסט המסריח (=קקי) הם מזבלים על פני השטח. הם גם אוהבים להשאיר את חבריהם כך:
אחד כזה, שתל מטע בשיא החורף, פתח בורות כפולים בעומקם + כפל קומפוסט + השקייה כפולה. כבר באותה עונה, ז"א 7 חודשים אחרי, היו לו עצים מלאים פרי וכל חבריו אכלו הציפורניים עד הכתף.

מוטי בר

New member
נפח אדמה של מטר אחד לעומק ורוחב זה

המון אדמה וזה אומר ששק קומפוסט על נפח זה זה הרבה פחות מחצי מהכמות. בנוסף יש הבדל מאוד משמעותי בין שורשי עצים לבין נבטים במנבטה, בנוגע לעמידותם לצריבות הקומפוסט. אני מערב בשתילת עצים חצי חצי וזה עובד אחלא.

crazyflower

New member
פוקסיה זוחלת

הפוקסיה הזוחלת זוחלת ממש נמוך היא שולחת ענפים של 80 ס"מ ויותר וזה אומר שכמעט כל עציץ נמוך מזה קטן עליה והתוצאה - פרחיה היפים שפוכים/מוסתרים על הרצפה יכול להיות שקיטום תכוף פותר את הבעייה ויוצר סיעוף במקום זרוע ארוכה ממליצה לך לשים בעציץ השמאלי הרחב ביותר ולסדר לו הגבהה יש מתקנים כאלו בנוסף - קיטום הרבה קיטום במהלך עונת הגדילה - יגרום לה למלא את כל רוחב העציץ שים אותה בתערובת שתילה חדשה דנדשה ותוסיף כופתיות

למעלה