פוקט פי סי מול פאלם!!!

roberto3950

New member
למה להתווכח הרי בשבילו הפאלם

יותר טוב. כניראה בשבילנו ה-PPC יותר טוב. יום אחד הוא ילמד שה-PPC יותר טוב. זה לא וויכוח זה נירא החלפת דעות אתה אומר דעה הוא אומר דעה אני אומר דעה. והוא מקבל את דעתי ( אני מעביר אותה אליו ). הכל בחיוך ..... המילה וויכוח היא נגטיבית לא צריך אותה.. דיון זה יותר טוב.

LordZhfa

New member
יש לי כמה נתונים שאולי יעזרו להחלטה

שלא תגידו שלא הכנתי אתכם - זה עומד להיות ארוך. אני מתחיל ללמוד בשנה הבאה. מאחר ולמחשבים ניידים יש בעיית זמן סוללה, החלטתי בעצת כמה מחברי, לחפש מחשב כף יד איכותי ולחבר אליו מקלדת. מסתבר שמדובר בפתרון נפוץ מאוד בעולם האקדמי. התחלתי לתור אחר מחשב כף היד האולטימטיבי כשבפניי עומדים שלושה משתנים: 1. עבודה בעברית ללא כל מגבלה. 2. עלות ריאלית. 3. זמן עד להחלטה: 3 חודשים. פאלם ---- יתרונות: 1. מדובר על מכשיר מאוד נפוץ שמשווק בארץ באופן מסודר. הרבה שנות ניסיון והרבה משתמשים. מערכת ההפעלה יציבה מאוד. 2. תמיכה בעברית - שתי חברות מרכזיות המפיצות עברית שרק הולכת ומשתפרת מגרסא לגרסא (כלנית והראל). 3. מקלדת - ניתן למצוא מקלדות מתקפלות לפאלם אשר תומכות בעברית. 4. עלות - פאלם זאייר 71 החדש שיש בו המון, עולה החל ב1800 ש"ח כולל עברית (הדגם היחיד שבאמת נותן מענה לPocketPC), כולל מצלמה מובנית ומסך איכותי כמו של Ipaq 1910. 5. קל משקל ודק. חסרונות: 1. תמיכה עקומה בכתיבת מסמכי וורד - מחייב רכישת תוכנה. 2. מעבדים חלשים באופן סדרתי ביחס לIPAQ. 3. יכולות מולטימדיה ירודות יחסית. 4. תאימות חלקית בלבד למערכת ההפעלה חלונות (שוב, יחסית ל-IPAQ). PocketPC - בעיקר 1910 --------------------- יתרונות: 1. מדובר על מחשב (כולל מנהל קבצים ויכולות מולטמדיה). לא מחשבון עם יכולות מרשימות. 2. תאימות מוחלטת למערכת ההפעלה WINDOWS. 3. ניתן להשתמש בו כדיסק נייד. 4. מעבד חזק יותר מזה של פאלמים בעלויות זהות. 5. עד לפאלם זאייר 71 וה-1910, המסך היה איכותי יותר. כעת שווים. 6. מגיע עם זכרון רחב במיוחד, 64MB. 7. בעבר היה יקר מאוד - המחיר ירד פלאים בדגמים האחרונים. חסרונות: 1. תמיכה לקויה בעברית. גם זו של איירון עדיין אינה מאפשרת עבודה מושלמת כמו בפאלם. 2. אין מקלדת (חשוב במיוחד!!!) - ולכן לא רלוונטי לסטודנטים שמתכוונים להקליד. חשוב להדגיש שגם לא נראה בקרוב מקלדת - פניתי לאיירון ולPDAC. 3. סוללה חלשה - הדעות חלוקות. ניתן לומר שבגרסאות האחרונות משתווה לפאלם. 4. נמסר לי ע"י חבר כי קיימות נפילות רבות לעומת פאלם. - חשוב להדגיש כי מערכת ההפעלה מורכבת בהרבה ולכן כמות תקלות גבוהה יותר היא מובנת. 5. בד"כ כבד יותר מפאלם, עבה יותר מפאלם, אבל שוב, ההבדלים מצטמצמים ככל שמתקדמים בדגמים. סיכום: ----- ל-IPAQ יש סטייל. אין ספק שמדובר במוצר איכותי ומשתלם. למי שצריך אחד כזה. המחיר הולך ויורד עם הזמן והתמיכה בעברית משתפרת. ל-Palm יש יציבות, אמינות, תמיכה טובה בעברית, קל משקל ודק. הראשון מתאים בעיקר למי שמחפש יישומי מולטימדיה בנסיעות ארוכות או ברכבת. מי שמחפש משחקים ושעשועים כמו במחשב ביתי או לחילופין ואף מומלץ למי שצריך להזין אינפורמציה רבה באנגלית (בעזרת מקלדת חיצונית) ומועטת יחסית בעברית (באמצעות גרפיטי או מקלדת וירטואלית). כמובן שמומלץ למשתמשי חלונות במחשב האישי. השני מצטיין בתאימות לעברית ומתאים בעיקר לסטודנטים שמחפשים תחליף יעיל למחשב נייד אשר ישמש אותם נאמנה. חשוב להדגיש כי התמיכה במסמכי וורד היא דרך תוכנה נוספת שאינה חינמית. מקלדת חיצונית תומכת עברית קיימת בשוק. גם מחירו של הפאלם הולך ויורד והאפשרויות שהוא מציע עולות. *בודאי שלא הזנתי את כל הפרטים שיש לי כאן. הכנסתי רק את מה שרלוונטי לאנשים שנמצאים במצב שלי ומחפשים מחשב כף יד טוב לצרכים סטודנטיאליים. *אשמח לקבל תיקונים / הערות. *את כל המידע הזה קיבלתי מכם - משתתפי הפורומים של פאלם ופוקט פיסי. *מי שמרגיש ששני המכשירים טובים באותה מידה ומחפש תירוץ לעבור לאחד מהם - אני יכול לומר שה-1910 מגיע בלי עריסה ולפאלם זאייר 71 עדיין אין גירסת עברית מלאה בשוק. מקווה שעזרתי.

castroman

New member
סקירה מצוינת !

בכל מקרה כמו שאמרתה אין עדיין עברית בשוק לPALM OS5...! ממ...הIPAQ 1910 נחשב דגם פשוט מאוד בPOCKET PC...אם תשווה את ה39XX או את ה5455 תראה הבדלים ניכרים בביצועים...! בקשר לעברית בפוקט פיסי אם שחרור הגירסה החדשה של איירו העברית תיהיה מושלמת ! וכן העברית של PDAC עובדת מצוין ! בקשר לתקיעות אני משתמש המון זמן בפוקט פיסי ותקיעות שוליות (אפילו הסלולארי שלי - נוקיה 7650 נתקע יותר) ומועטות...

LordZhfa

New member
בכיף

רק נקודה אחת, ה-IPAQ 1910, אכן נחשב לדגם פשוט אבל (וזה אבל גדול) חשוב לזכור שגם ה-PALM ZIRE 71 נחשב לדגם פשוט. הרי הדגמים היקרים בפאלם הם טאנגסטן...

castroman

New member
אוקיי צודק ! :)

ולדעתי גם בדגמים היותר מתקדמים (של פוקט פיסי וגם של פאלם) פוקט פיסי לוקח בגדול !

asafeshkol

New member
כמה תיקונים.

א. יש מקלדת לאיפאק! "בלקין"!www.belkin.com, וגם מוכרים אותה בארץ עם תמיכה מלאה בעברית! ב. בפאלם, אי אפשר לערוך מסמכי וורד בעברית כמו שצריך, ואילו עם העברית החדשה של איירון (ראית את גירסה 2??.. תיכנס לאיירון ותראה..), אפשר להשתמש באיפק ממש כמו בלאפטופ! ג. איפאק חדש עולה 1700 ש"ח, כמו פאלם בדיוק, אז למה לקנות פאלם?? ד. דרך אגב, לי אישית יש עדיין פאלם. מה לעשות? אין לי כסף לשדרג אותו כעת...

LordZhfa

New member
לגבי המקלדת

קודם כל, תודה רבה על האינפורמציה. אני מוכרח לציין שדיברתי עם PDAC, איירון ועם HP - אף אחד מהם לא מכיר חברה שמייצרת מקלדת עם עברית לIPAQ. אם תוכל לומר לי היכן ניתן למצוא אותה והאם זו מקלדת מתקפלת כמו של פאלם - אני אודה לך מאוד. הכנסת אותי מחדש לדילמה - PALM or PocketPC?

castroman

New member
אתה יכול בבקשה ->>

לתת קצת יותר פרטים על המקלדת שהזכרתה ?! תודה מראש !

למעלה