פוקוס

xLoVer

New member
פוקוס../images/Emo53.gif

זה קורה בדר"כ בסרטים הוליוודים לדוגמה: דו-שיח בטבע, עכשיו כמצלמים את הדמויות הרקע הוא לא בפוקוס אבל הקטע הוא שהרקע נראה כאילו עבר עיבוד של ממש וזה נראה מלאכותי כאילו שהגבירו את הטישטוש שלו במחשב ועבדו פריים פריים וכל זה רק כדי להדגיש את הדמויות השאלה שלי היא האם אלו עדשות יקרות ומיוחדות (כמו שהמורה שלי אומר לי) או עבודת עריכה?

OrlyNL

New member
קומבינציה של שניהם? פלוס נצל"ש

I would think that a shallow depth of field would do the trick. However, it's very possible that on top of the camera work, they 're enhancing the effect in the editing. מתנצלת על האנגלית, אבל, וואלה, רשה לי עם המושגים האלה בעברית. בהזדמנות זאת, אולי מישהו יכול להגיד לי איך אומרים shallow / deep Depth Of Field תודה מראש

צודקת - עומק שדה Depth of field

לא צריך עבודת עריכה יקרה. הבנה בסיסית של עומק שדה (מופיע במאמרים) וציוד סביר יעשו את העבודה. צמצם פתוח ככל האפשר, עדשה צרה (TELE - זום IN כמה שיותר בשפה פשוטה) ואובייקט קרוב.

xLoVer

New member
אני לא חושב שזה עניין של עומק שדה

כי לפי השוטים שרואים העדשה הייתה רחבה ולא צרה ואפשר להרגיש את זה לדעתי עושים שימוש בטישטוש במלאכותי בעריכה כי זה לא הגיוני לצלם מ5 מטר עדשה רחבה דמות ושהרקע יהיה מחוץ לפוקוס בצורה כזאת קיצונית

למעלה