פוקוס בקנון EOS300D

bunnyy

New member
פוקוס בקנון EOS300D

אני משתמש בקנון EOS300D ובעדשה של Canon EF 75-300mm 1:4-5.6 D=58mm Image Stabilizer. במצב זה יש פוקוס גם במצב אוטומאטי וגם בידני. כאשר אני מרכיב על העדשה פילטר UV של COKIN לא ניתן להגיע לפוקוס (ידני או אוטומאטי) באורך מוקד של למעלה מכ- 140mm. האם למישהו הסבר/עצה איך לפתור הבעיה. תודה.

אולי שיחקת עם הדיופטר?

זה ה"גלגל" הזה ליד העינית שעושה תיקוני ראיה ראיה קלים בעינית לאנשים עם מספר נמוך במשקפיים.

זה כן מסביר - היתה לי בעיה פעם-כי

שיחקתי עם הAngle finder ואיכשהו הזזתי את כפתור הדיופטר שהיה מכוון בצורה מסוימת וראיתי מטושטש,אפילו ניסיתי כל מיני מצבי פוקוס ולא הבנתי איך הAngle finder השפיע כל כך לרעה,עד שעליתי על הסיבה...חחח

bunnyy

New member
תודה על ההתיחסות

בטוח. גם בידני נבדק גם ע"י שני צלמים מקצועיים זה לא הדיופטר - נבדק דבר ראשון. לגבי נקי - האמת, לא בדקתי. יצא חדש מהאריזה. שני פילטרים זהים (אחד נוסף לעדשה 18-55). מחר אנסה נקיון עם נוזל לניקוי עדשות. בטח לא יזיק.

DY1119

New member
יכול להיות

שבגלל גודל הפילטרים המרובעים, נפגעה יכולת ה- IS ובעיקבותיה מערכות אחרות. ניסית לצלם בלי IS ? דרור

bunnyy

New member
פילטרים ו- IS

דרור, הפילטר שאני משתמש בו הוא מהסדרה העגולה ולא המרובעת. באם כוונתך ב- IS ל- Image Stabilizer, בדקתי בעבר ולא מצאתי השפעה. אנסה שוב. תודה. נחום.

bunnyy

New member
בדקתי

הפילטר נקי (נוקה בשנית) - אותה בעיה אין בעית פוקוס גם בתאורה נמוכה. גם הדיאופטר של העינית כוון מחדש - אותה בעיה. עוד רעיונות לפני פניה ל Support של Canon תודה. נחום

bunnyy

New member
ומה התשובה של Canon Support

חבר יקר. אנחנו לא ממליצים להשתמש בעזרים של חברות אחרות. אנא השתמש בפילטר של קנון (אותו, כמובן נתן לרכוש ב- 15$....) מה אתם אומרים? נחום

למעלה