פופ מתקדם

yonish

New member
פופ מתקדם

אני טוען שהאבא הרוחני של הרוק המתקדם הוא הפופ המתקדם של אמצע שנות ה-60 ויש לי בראש כמה אלבומים: Beatles - Sgt. Pepper Zombies - Oddyesey and Oracle Love - Forever Changes הרצינות במילים, ההפקה המושקעת ונושאי השירים נראים לי כמקדימים את הרוק המתקדם ומהווים בסיס לפחות לסוג הסימפוני. מה דעתכם?

country joe

New member
אין ספק

למרות שהייתי משמיט את הזומביז מהרשימה- הם יותר השפיעו על הפאוור פופ שיבוא אח"כ.

yonish

New member
פאוור פופ?

התקליט המוזכר הוא תקליט קונספט מופתי, עם מלודיות מורכבות. מה הקשר לפאוור פופ?

country joe

New member
אין קשר לפרוגרסיב, אבל...

זה סגנון שהתחיל בסבנטיז, של להקות שמושפעות מלהקות הביט הבריטיות. באול מיוזיק יש אחלה תאור.

אילן ר

New member
אין קשר לפאוור פופ

זומביס אכן היו להקת ביט ואם אתה טוען שהסגנון הזה הניח את היסודות לפאוור פופ , שיהיה. אלא מה , האלבום Oddyesey and Oracle של הזומביס הוא אלבום פסיכדליה קלאסי ונדיר ביופיו. הוא גם שונה משאר העבודות שלהם.

yonish

New member
אולי הוא מתכוון לארג´נט

הלהקה שצמחה מהזומביס ואכן נטתה לכיוון זה. אבל זומביס? ממש לא פאוור פופ

country joe

New member
תקראו טוב.

לא כתבתי שהם עשו פאוור פופ, רק טענתי שהם היו אחת מהלהקות שהשפיעו על להקות הפאוור פופ- אתו דבר לגבי הביטלס, ההוליז, הנאז, הקינקס, המי, ועוד עשרות להקות.

yonish

New member
ולמרות זאת...

למוצארט היתה יותר השפעה על פאוור פופ מאשר לזומביס

Tarkus

New member
מה דעתכם

דעתי בנושא היא, כרגיל, פוסט-מודרנית ומגדילת ראש. אני מאמין, כפי שתמיד האמנתי בהתייחסות לנושא הספציפי הזה, שלא משנה כמה תחקור, תבדוק, תנתח ותסווג, לעולם לא תוכל באמת לדעת מה הלך לכל אמן רוק מתקדם בראש. אנחנו יודעים מהספרים שכולם הושפעו מסופרי מדע בדיוני כמו טולקין, אנחנו יודעים שכולם (בהכללה) הכירו מלחין קלאסי כזה או אחר מתקופה כזו או אחרת. זה ידוע. אבל למצוא בדיוק מיהם האבות הרוחניים של הרוק המתקדם? אני דוקא הייתי הולך ומראיין כל אחד שעשה את זה, מחברי ג´נטל ג´ייאנט ועד ג´נסיס ושואל אותם בדיוק מי השפיע עליהם. כך אפשר לקבל תמונה אמינה הרבה יותר, ובטח שלא ע"י ניחוש, כי לך תדע לכמה גורמים לא התייחסת. אנו לא יודעים כיום כיצד ראו "אנשי הסבנטיז" את "מוסיקה הסיקסטיז" ומה היה יחסם אליה. האם הם ראו את הזרם שבו הם עוסקים כפיתוח של הסיקסטיז? האם הם ראו אותה כתגובת נגד? האם הם היו אדישים לה? נכון, ישנם ראיונות פה ושם עם מוסיקאים כמו רוברט פריפ וגארי גרין, והם מציינים את השפעותיהם. בעיני זה לא מספיק כדי להכליל ולהשליך על הזרם ככלל.

אילן ר

New member
במקרה ג´נטל ג´יאנט

יש לנו את סיימון דופרי והביג סאונד שסגנונם מדבר בעד עצמם. במקרה ג´נסיס יש לנו את אלבומם הראשון. במקרה קינג קרימזון יש לנו את גיילס גיילס אנד פריפ. במקרה פלויד יש לנו גם את אלבומם הראשון. והרשימה הזו היא ארוכה ארוכה. הבסיס היה פסיכדליה , לעיתים מתקתקה ולעיתים הזותית ,עשנה וטריפית (כמו פייפר של הפלויד). כשיש בסיס טוב לא חייבת להיות השפעה . השפעה מהסוג שמאפשרת לאומן שהוא חלוץ בתחומו לבוא ולהצביע על מקור ההשפעה המוחלט שלו.

למעלה