פוסט רוק

joejoe5

New member
פוסט רוק

אני שומע כרגע קטעים של להקה שנקראת !godspeed you black emperor. לפחות בחלק מהקטעים זה נשמע לי כרוק מתקדם לכל דבר.הגיטרות החשמליות אמנם מחליפות את הקלידים המסורתיים אך מבחינת מבנה שירים(אורך קטע,מבנה שאינו בית-פזמון ושבירת מקצבים)זה נשמע לי ממש כמו רוק מתקדם(לפחות בקטעים מסויימים).כדוגמא:moya,glass museum,sad mafioso וsleep(יותר מ23 דקות).גם מלהקות כמו mogwai,labradford,explosions in the sky ועוד להקות שמוגדרות כעושות פוסט רוק מצאתי לא מעט נגיעות שמאפיינות את הרוק המתקדם למרות שאצל !gybe זה ללא ספק הכי בולט. האם ניתן לאמר שפוסט רוק הוא מאין תת ז'אנר של הרוק המתקדם או שזה רק בראש שלי?

tz6

New member
מה זה??

מתי נגמר הרוק? ולמה לא הודיעו לי? קראתי פעם או פעמיים את הביטוי הזה פוס-רוק והנה ההזדמנות שלי להבין מה זה בכלל. תודה מראש!

מורנא007

New member
../images/Emo13.gif

Godspeed - Not too bad, I wouln't underastimate them , but I think Yes is much better

זאת להקה משעממת ביותר לדעתי

לא יודע אם העובדה שיש להם שירים של עשרים דקות, כאשר עשר הדקות הראשונות הן שקט מוחלט עושה אותה פרוג. יכול להיות שכן.

sixkiller2003

New member
^^^חורה לי מאוד מה שנוצר פה!!!!^^^^

2 ההודעות האחרונות יוצרות משפט מאוד מגעיל ביחד... רמי תסדר את זה לאלתר!

meandmeandme

New member
לא

זה לא רק בראש שלך, אבל לדעתי בפירוש לא ניתן להגיד שפוסט רוק או תת-ז'אנר של רוק מתקדם. רוק מתקדם נכלל בין מספר רב של סגנונות שהשפיעו ומשפעים על הפוסט-רוק, יש להקות שמאוד משפועות ויש כאלה שבכלל לא. אם נשווה לרוק מתקדם, יש הרבה הרכבים שמושפעים מג'אז, האם זה הופך את הרוק מתקדם לתת-ז'אנר של הג'אז? פוסט רוק אף פעם לא היה סגנון ברור במיוחד, אבל עם הזמן הוא התגבש והיום הוא פחות או יותר עומד בפני עצמו.

river man

New member
השפעה

יש קשר מסוים, אבל זה עניין של השפעה (כמו שנאמר כאן). קשה לסווג כל סגנון וכל הרכב לכאן או לכאן, וכל מאזין עושה את זה בצורה אחרת. אם פוסט רוק היה חלק מהרוק המתקדם, נראה לי שאנשים פה היו מודעים לזה. הוא מושפע ממנו, לא יותר. אני ממליץ להנות מהמוזיקה, ולא לנסות ולסווג אותה.

joejoe5

New member
מקבל

את טיעוניכם לגבי השפעה ולגבי פוסט רוק כסגנון העומד בפני עצמו למרות שעדיין,לדעתי,לפחות חלק מהקטעים של !gybe עונים בצורה מלאה להגדרה של רוק מתקדם(על פי הגדרתו באתר הרוק מתקדם של אורי ברייטמן). בכל מקרה את שאלתי שאלתי לא מפני שעל פי התשובה כך יתנהלו חיי,סתם עניין אותי לדעת מה דעתכם.בסופו של דבר אני מסכים איתך לחלוטין שההגדרה הרבה פחות חשובה מהמוסיקה עצמה.העיקר שנהנה ממנה.ודרך אגב,למרות דעתו של שיר דויטש לגבי הלהקה אני דוקא מאוד נהנה לשמוע את godspeed you black emperor!.

למעלה