פוסט-ציונים והשואה

• פותח הנושא cdsw
  • פורסם בתאריך

cdsw

New member
פוסט-ציונים והשואה

מה היחס של הפוסט-ציונות כלפי השואה?

almog4

New member
גם מי שחושב

גם מי שחושב שאבד הקלח על הציונות, כל מטרותיה ועל הישגיה בתקופנה המודרנית, חושב שרדיפת היהודים ורצח ששת המליונים הוא דבר נורא וטראגי. כך ששאלתך לא מובנת לי.
דני

almog4

New member
ובכל תשובה:

את התשובה הקודמת נתתי מהבטן. כאדם ציוני, הגישה הפוסט - ציונית עושה לי כאב בטן גדול. אז הנה תשובה מהראש :
הפוסט ציונות לא מדברת ישירות על השואה, אלא על הציונות ועל יחסה לכל מה שמסביבה. כל זאת - תוך השמעת הטענה שהציונות פשטה את הרגל, ושבשם הציונות נעשה עוול גדול לאחרים. אחד הפוסט ציונים הידועים הוא ד"ר אין פפה מאוניברסיטת חיפה, הזכור מפרשת החרם על אוניברסיטת חיפה. ואידך זיל גמור.
במסגרת ה"עליהום" על הציונות, מתקיימת גם טענה כאילו הציונות ניצלה לצרכיה הן את זכרון השואה, הן את ניצולי השואה, והן את אומות העולם (ע"י סחיטה רגשית וכספית בלתי פוסקת). עייני גם במאמרה של נרי לבנה (הארץ, 21/9/01) - "עלייתה ונפילתה של הפוסט-ציונות" - המצורף בקישור למטה.
דני

אלי ו.

New member
יש טעות קטנה במאמר

אילן פפה לא מגדיר עצמו כפוסט ציוני אלא כאנטי ציוני. (להבדיל מאורי אבנרי למשל הרואה עצמו פוסט ציוני)

cdsw

New member
ענית לי על השאלה ו..

" כאילו הציונות ניצלה לצרכיה הן את זכרון השואה, הן את ניצולי השואה, והן את אומות העולם (ע"י סחיטה רגשית וכספית בלתי פוסקת)." זה מה שחיפשתי, אני מצטער שלא הייתי מדוייק יותר ולא צייניתי שהתכוונתי ליחס בין הציונות והשואה בראי הפוסטציונים. אני אשתדל להיות מדוייק יותר בפעם הבאה. תודה ושבוע טוב, יונתן =]

../images/Emo26.gif../images/Emo26.gif

הבדלי הגישות של הציונות והפוסט ציונות בראיית השואה אינם על עצם התרחשות השואה אלא על לקחי השואה ולפעמים על התנהלות ההסתדרות הציונית בזמן המלחמה. הציונות מסיקה מהשואה לקחים בתחום היהודי בעוד שהפוסט ציונות דוחה את הגישה הפרטית ומסיקה מהשואה לקחים כלל אנושיים.

יש דבר כזה?

פוסט ציונות היא שם כולל למגוון דיעות היוצאות מן הציונות ופונות ממנה לדרכים אחרות. אין סיכוי שלכל הסופרמרקט הזה תהיה דיעה אחידה בנושא כלשהו.

למעלה