פוסט ציונות

Sophalin

New member
איך כל הדברים שכתבת

קשורים בכלל לציונות? ציונות זה רעיון ערטילאי להקמת מדינה יהודית (בא"י)

ציונות היא מושג חילוני שיש לו מטרה

המטרה היא הגדרה מחדש של הזהות היהודית מקהילות דתיות ללאומיות חילונית הפורום לא רק דן בצורך המתבקש לפרק את הרבנות מכוחה אלא חברים בפורום דנים במהותה של הדת מנקודת מבט עויינת. עמדה זו זהה למה שהציגו הציונים החילונים באירופה על השאיפה לבנות יהודי חדש תוך השלכתו של היהודי הישן המסורתי לשוק הגרוטאות. אני באופן אישי מצהיר שאני לא חלק מהסידור החדש

Sophalin

New member
כמה דברים

א. לא נכון. זוהי ציונות:http://he.wikipedia.org/wiki/ציונות מה שאתה הצגת זה רק זרם מסוים בציונות. ב. זה לא נכון. הפורום לא נועד להציג טענות בעד או נגד הדת. העויינות נגד הדת נובעת רק מהכפיה הדתית. מטבע הדברים אנשים עוינים כלפי הדת ימצאו כאן קרקע פוריה לדעותיהם. עם זאת הפורום לא נועד להוות במה להתקפה כנגד הדת שכן הוא לא עוסק בנכונות הדת. נכונות הדת אינה רלוונטית. עדיין לא הבנתי מה הקשר בין מה שכתבת לכפיה דתית ולמי איכפת בכלל מהי עמדתו של X לגבי הסידור החדש (הוירטואלי הזה)?

מנווה

New member
אני מבין מדברייך שהראי"ה קוק היה מחלל

שבת ובועל נידות. הוא בטח גם היה נוהג לאכול חזיר על האש בשבת. טוב לדעת.

deathcaster

New member
הוא היה אשכנזי, לפי הדעות הגזעניות שלו בעבר

על אשכנזים............ כנראה שכן

מנווה

New member
אתה לוקח סופרים כמו עגנון

שרוב כתביו התפרסמו בכלל לפני קום המדינה ועל סמך זה אתה קובע שיש או אין ספרות ותרבות עברית? אתה לא חושב שזאת בדיחה עצובה שאתה לוקח סופרים שחיו לפני שהייתה בכלל ישראל ולכן לא היה להם אלא לקחת השראה ממה שהיה סביבם: דת (מבחינת עם יהודי)? יש לך היום ספרות <ישראלית> גדולה ענפה מכובדת ואדירה. ובאמת? בגין ושרון שלחו חיילים למות בשם "הרויזיוניזם"? לא בשם הצורך להגן על מדינת ישראל מאש"ף על רבבת המחבלים שלו ששלחו במשך שנים מחבלים לרצוח בתוך ישראל? בן גוריון "שלח" מעפילים למה? אולי הסיבה הייתה אותה מלחמה שפתחו נגדנו 7 צבאות ערב והיוותה הכרח לשליחת כל הכוחות שיכלו לגייס למלחמה,כולל מעפילים? הקונספציה גרמה ליום הכיפורים? לא המשיחיות המיליטנטית של ארצות ערב?

למעלה