פוסט ציונות

baudrate

New member
פוסט ציונות

אני מעלה את הנושא בפורום הזה, כי אני חושב שיש איזה סיכוי לעניין אנשים בדיון ענייני כאן, למרות שאני מניח שזוהי דעת מיעוט גם כאן. על מה אני מדבר? אז קודם כל על מה אני לא מדבר. פוסט ציונות לתפיסתי אינה שלילת קיומה של מדינת ישראל, או זכות ההגנה שלה אלא שהציונות אינה רלוונטית עוד לבעיות של האנשים הגרים כאן, או ליהודים הגרים בפזורה. למשל אני חושב שחוק השבות במתכונתו הנוכחית אינו הגיוני עוד. צריך לחשוב על חוק אזרחות חדש. המדינה אינה צריכה לעודד עליה והתיישבות, אלא להתמקד ביצוב המצב הפנימי, ברווחתם של כל האזרחים, ולמצוא דרכים יצירתיות לישב וליצב סיכסוכים וניגודים פנימיים וחיצוניים. קיומם של היהודים בפזורה מהווה ערובה להמשך קיומו של העם היהודי. צריך לעזור להם היכן שהם נמצאים או לחילופין לאפשר להם לעבור למקומות אחרים. אבל לא ליצור מסר כאילו הפתרון היחיד למצוקת היהודים ברחבי העולם הוא הגירה לישראל. מה דעתכם? .... יכול להיות שאפשר או צריך לדון על זה בקומונה או בפורום אחר (שעדיין לא קיים?) .

אסננוש15

New member
ובעניין ציוני אחר....

אני אמנם לא מתייחסת להודעתך באופן ישיר, אבל הנה דוגמא אחת אחרת לדמגוגיה אנטי- ציונית. לשיפוטכם. לי זה חרא מאוד. http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=1701&MessageId=158317951 אלו יושבים בינותינו... אלו נהנים על חשבונינו, אלו שמלבים את האש.. אלו שאוהבים מחלוקות בכל דרך אפשרית... אלו... הם שמחריבים את אומתנו מבפנים. חבל שתפוז נותן במה לאנטי ציוניות. חבל.

baudrate

New member
שירות צבאי זה חובה אזרחית

נשמע דבר והיפוכו, אבל זה ככה.

cwen

New member
אני יכולה לתבוע את ההוא שכתב על "כל הבנות"?

זו הוצאת דיבה, והוא מכליל גם אותי שם.

deddy

New member
הוצאת דיבה היא לגבי יחיד או תאגיד בלבד

אי אפשר לתבוע הוצאת דיבה למגזר.

cwen

New member
יופי תפוז... התכוונתי שכשהוא כתב שם באופן

מכליל על "כל הבנות" הוא הכליל גם אותי בתור יחידה. כי אני שירתתי בצה"ל, וכשהוא טוען משהו באופן גורף על כל הבנות, וגם טורח להדגיש שזה כולל את הקצינות והמפקדות, זאת אומרת, ממש ממש כולן, זאת אומרת גם אני... ומה שהוא כתב שם שאני לא אחזור על זה, זה בהחלט לטעמי הוצאת דיבה נגדי באופן אישי! (וגם באופן אישי נגד שאר הבנות ששירתו אי פעם בצה"ל).

Sophalin

New member
בטח שאפשר

עובדה שכבר הוגשו תביעות בעבר (שזכו) של הומואים שתבעו אדם שאמר "כל ההומואים הם XYZ" (המקרה המפורסם של זלמן שושי למשל)

אסננוש15

New member
לא ממש .....

את מי היא תתבע בדיוק?! גולש אנונימי? גם אם היא תלך למשטרה , אני בספק שיוקצו משאבים וכוח אדם לגלות את זהותו של כותב ההודעה... זה להשקיע מצידם יותר מידיי על כלום (מבחינתי ברור שהוא צריך להיענש) , אבל במדינה "מתוקנת" כמו ישראל, אני בספק גדול כמה מישהו ינקוף אצבע בכלל ויתייחס לתלונה כזו . אולי את תפוז? לא יודעת. את חתומה על חוזה ארוך בתפוז, כמו כלל הגולשים, ששריין את עצמו מכל הכיוונים, נגד תביעה מסוג כל שהיא, כך, שאני בספק אם ריאלי להגיש תביעה בכלל.

Sophalin

New member
טכנית

היא יכולה לתבוע את האתר. במקרה הזה האתר יצטרך לספוג את זה על עצמו. אם הם לא רוצים הם יכולים לפנות לבית הדין ולבקש צו על מנת שספק האינטרנט יאתר את הלקוח שממנו נשלחה ההודעה. המקרה היחיד שבו אני חושב אי אפשר יהיה לאתר את המשתמש זה במחשבים פתוחים לקהל באופן חופשי כמו חלק ממחשבי האוניברסיטה בת"א. בכל מקרה אחר אפשר בקלות לאתר את המשתמש. אם זה מחשב ביתי אז זה לא בעיה. אם זה מחשב של אוניברסיטה ולא פתוח לקהל אז יש קוד משתמש כדי לגשת למחשב. אם זה מחשב של בית עסק אז בית העסק יצטרך למצוא את המשתמש של המחשב באותו הזמן (שזה לא בעיה...)

cwen

New member
לא התכוונתי באמת לתבוע

ממש אין לי זמן וכוח בשביל זה. זה סתם מעצבן שהוא מלכלך ומכליל ככה. זה בערך על אותו משקל שאני אכתוב שכל האברכים הם שקרנים רמאים שעובדים בשחור ולא באים לישיבה, רק כי במשפחה שלי יש (או לפחות היה) אחד כזה.

אסננוש15

New member
סליחה, חרה

בעצם זה לא משנה מבחינתי זה אותו דבר..... חרא מי שמדבר ככה על חיילי ישראל שעושים עבודת קודש.

כמה הערות

1. אתה לא יכול להכריח אזרח להאמין בכך שתוכנו האנושי הוא השתייכות ל"עם יהודי" שמאפייניו חילונים מודרנים רק משום שלפי שולחן ערוך אמו היא יהודיה. בין מצביעי הליכוד,ישראל ביתינו, הבית הלאומי,האיחוד הלאומי וש"ס יש כאלה שחושבים שליהודים יש זכות מלאה לריבונות על כל מה שמכונה בלע"ז terra santa. גם במקרה זה אי אפשר להכרעיח אזרח להאמין שעצם היותה של אמו יהודיה לפי שולחן ערוך מקנה באופן אוטומטי זכות למגורים ב TERRA SANTA. 2. מדינה היא אמצעי להגשמת צרכים ואינטרסים באמצעות המנגנון השלטוני ולא מהווה ערך. דת אינה אמצעי לצרכים ואינטרסים ,אלא ערך למי שמאמין בה. הרב שלמה אליהו,וכל מקבלי המשכורות מטעם השלטון ובוחריהם הופכים את הדת לבזויה משום שהם הופכים אותה לחלק מהמנגנון השלטוני. 3. ראוי לרדת מהמונח "עם יהודי" ולדבר על אומה ישראלית שהתגבשה. מדינה שרובה יהודים לא היתה קמה אילמלא היתה שואה,רוב מי שהיגר לכאן עשה זו או מטעמי מצוקה כלכלית, או מטעמים אחרים. הכרתי רבים ורבים מאוד שציוניותם היא מן הפה אל החוץ ולא במעשים 4. אם תרצו מנפקים חולצות של גולדה,דיין ויאיר שמסמלים את הפיכתו של דם יהודי להפקר. אם תרצו מנפקים גם את חולצותיהם של טרומפלדור ,חנה סנש ,שרה אהרונסון ויאיר שמסמלים את קידוש המוות. 5. קהילות יהודיות התקיימו הרבה לפני הציונות, אני מסרב להשתייך למסגרת הציונית.

Sophalin

New member
אני לא יודע אפילו איפה להתחיל

1. תלמד אנתרופולוגיה. 2. המדינה היא קונספט וירטואלי. לדבר על המדינה והשלטון בהאנשה זה עיוורון מסוג מסוים. 3. לא התגבשה אומה "ישראלית" משום שקשה לדבר על אנשים כמו למשל ערבים ישראלים שמתנגדים לקיומה של מדינת ישראל כחלק מאותה אומה. מהי אם כן אותה אומה שעליה אתה מדבר? איפה מקומו של ה"עם היהודי" בתוך זה (כי גם אם אתה רוצה להחליט שאין "עם יהודי", זה לא אומר שאין יהודים) 4. קרא את מאמריו של גרייס (הבלשן) בנוגע למקסימות הדיבור. אתה מפר את המקסימה השלישית - מקסימת הרלוונטיות. 5. אתה מוזמן לא להשתייך למסגרת הציונית. אז מה? גם אני לא ציוני. (מממ מה זה בכלל ציונות?)

baudrate

New member
ובכן

אני לא חושב שמכריחים בכח אנשים להאמין בכל מיני דברים. אבל בהחלט יש אינדוקטרינציה די חזקה, ויש לי הרבה דוגמאות. דוגמה אחת בולטת היא כמובו מדינת ישראל והשואה. "הקמנו את המדינה בשביל שהשואה לא תקרה שוב", או בנוסח אחר "מדינת ישראל היא תשובה לשואה". כמובן שאני שומע את הדברים הללו ואני חושב שיש פה פיספוס גדול. כמובן שאין שום דרך להבטיח ששואה לא תקרה שוב לא כאן ולא בארצות אחרות, ואני חושב שאין שום דרך לענות על השואה. אנו תופשים מדינה כאמצעי להגשמת אינטרסים. האמת היא שאני רואה בשיח האינטרסים את אחת מהדרכים לנתח כל מוסד אנושי, החל במדינה וכלה בדת. ואני אסביר את זה בדוגמה: נניח איזה עשיר גדול מקים בית כנסת יפה לזכרם של ההורים שלו. אז מה שיש לנו כאן הוא כמובן תצוגת כוח, אחד הדברים הבסיסיים בחברה. הכח הוא הדרך למימוש האינטרסים בחברה. מי שרוצה לדבר על עם שיערב לו. זהו אתוס שיכול להועיל או להזיק. אבל אני לא רואה שהוא פגום מיסודו. ולבסוף, אני לא מסרב לשום דבר, אני פשוט חושב שצריך לבחון את הדברים שוב , לא להשבות אחרי האמצעים ולשכוח לשם מה הסכמנו לזה מלכתחילה ( מי שהסכים).

קרל מרכס - ההויה קובעת את התודעה

למדתי בבית ספר דתי ,סיפרו לי מה זה אלהים ומי זה אלהים, סיפרו לי גם הרבי דברים אחרים. לא האמנתי למה שסיפרו לי על אלהים, לא התרשמתי יותר מידי מטקסטים לא מוצלחים,לקחתי איתי הרבה דברים טובים. התיכון שהיה חילוני (יוקרתי) ברוח מפאי השניא את עצמו בצורה מזעזעת. מהתיכון לקחתי אנגלית ומדעים שעזרו לפרנסה. את סיפורי המורשת של התיכון על השואה,יהודי חדש,ביאליק ,סוללי הכבישים תיעבתי ושיקצתי. במלחמת אוקטובר השתתפתי ,למלחמת יוני 1982 גוייסתי ,התמונה הלכה והתבררה - מדינת ישראל שהתיימרה להגן על יהודים שילמה בזול מאוד בדם בניה. בן גוריון ששלח מעפילים ללטרון,גולדה ודיין עם הקונספציה,מנחם בגין ושרון שלחו למות בלבנון בשם הרויזיוניזם. כאשר עלה הנושא תרבותי/מזרחי קראתי את עגנון ודוד שחר ואכן הם סופרים ענקיים. ברשת מצאתי מוסיקה ערבית ששמעתי בבית אבא.נחשפתי למוסיקה מלפני ימי הביניים ,ימי הביניים ,רנסאנד,בארוק ,קלאסי רומנטי. נחשפתי לספרות שנכתבה באירופה במאות השנים האחרונות. מסקנה אין דבר כזה לא תרבות ישראלית ולא תרבות עברית. עגנון נסמך בכתיבתו על המסורת הרבנית ,דוד שחר על הקבלה. הזסמר העברי - אמנות מגוייסת ואיחסה מי שמע ? ויולדי - יהודית המנצחת שרפנטייה - מדאה מונטוורדי -VESPRO DELLA BEATA VIRGINA galuppi -le olimpiade ? bach -die kunst der fuge אני שמעתי

נושא השרשור הוא פוסט ציונות

סיפרתי למה הסדר הקיים של מדינת ישראל גורם לי חררה ,הסדר הקיים מקורו בציונות

למעלה