פוסט פלייאוף יום 2

Rapgamer

Well-known member
שתיים מהסדרות היותר מעניינות נפתחות:
ממפיס- לייקרס
פיניקס- קליפרס
ובנוסף
מילווקי- מיאמי
דנבר- מינסוטה

מוזמנים לרכז כאן תגובות ומחשבות.

Krit123

Well-known member
כרגיל אני יעקוב מקרוב אחרי ממוצע האס' של יוקיץ'. אל תתפלאו אם מורי יוביל אותנו בקטגוריה.
מעניין אותי האם 'החבאנו' קאונטרים בכיס לאורך העונה, בקיצור. הנה רשימה קצרה של שאלות פתוחות:
איך נתמודד עם העזרה שמגיעה מהצד החזק (עשויה לנטרל את הנוכחות של AG סמוך לקו הבסיס)?
איך נתמודד עם פרונט שנעשה על ידי פורוורד מגובה בשוט בלוקר מאחור? האם אי פעם נצליח להכניס ליוק כדור?
איך נרד להגנה קולקטיבית, האם מובילי כדור ינצלו את העובדה שיוק משחק קרוב לסל ויתקפו אותו במכוון לאחר כדור חוזר (קרה לפרקים)?
האם נצליח לשמור אזורית מתישהו?
האם השופטים ישרקו אי פעם ל3 שניות בצבע או שיאפשרו לחנות בעמדת עזרה?

Krit123

Well-known member
מחצית בממפיס
פציעה מסתמנת של איידי טרפה את הקלפים. עד אז הלייקרס היו עדיפים בדקות המשותפות של lebrow והתקשו מאוד בדקות המנוחה של אחד מהצמד. דיוויס חזר בזמן לגרסת הבועה, רק היה חסר הכיתוב black lives matter מאחור, שליטה מוחלטת בצבע בשני צדי המגרש (5 חסימות אינעל דינק!).
בממפיס לעומת זאת, תחילה נדמה היה שהזמן עמד מלכת, נשארו אותה החבורה מאשתקד שסבלה מטפשת נעורים מול הוולבס. מוראנט מתרחק מהצבע מול ואנדו, ברוקס נכנס לבעיית עבירות כמו שעון, וביין הצדיק בסדום היחיד שמשחק כדורסל נורמלי. אז מה נשתנה הלילה הזה? הבגרות שהפגין טריפל ג'יי, שהשתפר פלאים בתור פינישר באזור הצבע, הכריח את לברון לעבוד בהגנה ונמנע מעבירות מיותרות ממול.
בהמשך זכו לריווח מיוחל באדיבותם של קנארד ואלדמה, ניצלו קבלת החלטות תמוהה של לברון ודי-לו אשר מנעה מהלייקרס לצאת לריצה ולפתוח פער כלשהו, לקחו זריקות לא לעניין שאף גזלו מאחרים הזדמנות להתמקם לכדור חוזר ועל הדרך גם נענשו במעבר.

FrecCo

Active member
יאניס נפצע ברבע ראשון ולא חוזר למשחק
עד מתי פציעות יהרסו את הליגה?:cautious: מהמר שגם קוואי לא ישחק כל הסדרה, או לפחות דוראנט..

FrecCo

Active member
שמעו, קוואי הגיע אחושרמוטה
זו סדרת גמר NBA שרק בגלל ששתיהן במערב היא סדרת גמר מערב שרק במקרה היא סיבוב ראשון
אפילו ראס מתנהג יפה יחסית ליד קוואי. אין לי מושג אם PG חוזר לסדרה הזו אבל מקווה מאוד שכן ושכולם ישארו בריאים, כי רואים שקוואי ודוראנט באו להילחם על מי השחקן הטוב בעולם, לפחות בראש שלהם.
מחצית ראשונה כרגע והייתי רוצה לראות את פאוול מקבל יותר דקות מחצית שניה ומייצר נקודות לצד קוואי, ובמיוחד כדי שיאפשר לו לנהל דקות מנוחה כדי שלא יצטרך לנהל פציעות.
זובאץ יגרום לאייטון להצטרך להיות הגירסה הכי טובה של עצמו בסדרה הזו

מחצית שניה: סאנס פותחים באיזה ריצת 20-גרעינים, ראס כבר מחטיא יותר מדי וחוזר לככב באלגברה עם שברים לא מצומצמים בהגזמה 3/15 כזה. פאוול לא מקבל את הדקות שביקשתי וקליפס לא מצליחים להשיג סל או עצירות, טיי לו מנסה להגיב עם הרכב גבוה שקוואי הרכז כדי להתחיל להשיג ריבאונים וסלים בצבע כי מבחוץ כלום לא נכנס, מונטי מחליט שזה משום מה זמן טוב לתת מנוחה לקיידי וקליפס חוזרת למשחק בדקות האלה. קוואי מוציא את הכדור מהידיים של דוראנט בפוזשן האחרון ונשאר עליו בחסימה, תענוג תנו להם לריב כל הסדרה בשביל זה באנו כפרה.

תחילת רבע 4, 3 פוזשנים רצופים הם שמים סל אחד על השני, בא לי לבכות מאושר.

קוואי לא יכול לנוח, באמת שאין מי שישים סל חוץ מפאוול. גם מאן יצטרך לקבל יותר דקות וכמובן גורדון יהיה חייב לתת את ה15 שלו בשבילם כל משחק. ראס הופך לנזק בהגזמה בהתקפה, חייבים להגביל אותו לזריקות פר משחק, לא צוחק, ואני מדבר על 4-5 זריקות ככה. הוא כן תרם בריבאונד וגם בהגנה עם הרבה דיפלקשנס חשובים.

הצגה של כל הביג גאנס בדקות האחרונות, קוואי ודוראנט עם ביג באקטס, CP עושה את מהלך המשחק (היחיד בערך) שלו עם חטיפה וסחיטת עבירה על קוואי בדקה האחרונה. ראס עם תרומה משלו בריבאונדים גדולים, התחננתי אליו שלא יהרוס את זה עם זריקות אבל הוא בכל זאת לקח שתיים חשובות בדקה האחרונה ופספס, למזלו סחט עבירה ותפר מהקו.
וואו, איזה מהלך הגנתי של ראס בסיום. אין מה לפרט כולם יראו את זה. בול גיים.
לא יודע מה קורה בשאר הסדרות אבל תחזירו את PG תשאירו את כולם בריאים ויש לנו סדרה.

נערך לאחרונה ב:

myway23

Active member
בינתיים אני מאוד מרוצה כי יש משחקים ממש טובים.
הייתה לי הרגשה שמיאמי תיקח את המשחק הראשון ולדעתי הם יכולים לעשות רעש אבל עם הפציעה של הירו הם מאבדים סקורר שיחסר להם מאוד.
יאניס לדעתי יחזור לשחק, אני מהמר כבר למשחק הבא, אבל יש לציין שבדקות שהוא כן שיחק, אדבאיו זה מאצ' אפ מאוד קשה עבורו.
במיאמי הדבר הלא ברור, כמו בשנה שעברה, זה משחק ההתקפה של אדבאיו - עונת שיא שלו עם ממוצע של 20 למשחק אבל הרבה פעמים הוא פשוט נעלם. במשחק הזה אמנם היה לו חצי שני טוב אבל זה לא יספיק בייחוד עכשיו בלי הירו. עוד משהו שאני לא מבין מספולסטרה זה למה אולדיפו לא משחק? היו לו העונה די הרבה משחקים טובים אז לא הבנתי איך הוא מעדיף את דאנקן רובינסון על אולדיפו. ואם כבר מדברים על רובינסון - וואו איך קורה דבר כזה שהוא אולי חצי שחקן ממה שהיה?

סאנס-קליפרס - שמחתי שהקליפרס ניצחו, יש להם מאצ' אפ טוב עם פיניקס. לדעתי ווסטברוק ניצח לקליפרס את המשחק - שזה דבר הזוי בפני עצמו כי קודם כל אני לא מת על המשחק שלו ודבר שני הבנאדם קלע בסה"כ 9 נקודות באחוזים גרועים אז איך זה יכול להיות?!
ההאסל שהוא נתן, מלא דיפלקשנים וחסימות וריבאונדים חשובים בהתקפה ובהגנה - לדעתי הוא נתן להם בקלות עוד 10 פוזשנים, וגם 2 זריקות עונשים בקלאץ' (להזכירכם הוא שחקן של איזה 65% בשנים האחרונות) - לכן הוא לדעתי ניצח את המשחק.

מהצד השני, פול די הסריח אבל תרם בריבאונדים ובאסיסטים. הופתעתי שלא הלכו לדוראנט יותר בדקות הסיום - בשביל מה הבאתם אותו? בשביל שפול\אייטון יזרקו?
איך יכול להיות שפאקינג קווין דוראנט בקבוצה שלכם ואתם לא מחפשים אותו? ונניח שהוא לא פנוי - איך לא מחפשים את פאקינג דווין בוקר?!
באמת לא ברור לי, אולי זה קשור לדינמיקה בקבוצה שדוראנט רק חדש שם ולא "ביסס" את מעמדו אחרת אין לי הסבר לזה.

מצטרף ל @FrecCo - שרק כולם יהיו בריאים .....

Rapgamer

Well-known member
ממפיס- לייקרס הבטיחה ומקיימת
ההפרש משקר- משחק שהיה כולו בחד ספרתי עד שתי הדקות האחרונות, היתרון עבר מצד לצד.
נאמר כאן שדיוויס ביכולת באבל- אני חושב שאפילו יותר מזה, דיוויס לראשונה (או אולי מאז 2018) מוביל קבוצה ביכולת שיא, זה יותר קשה מאשר לשחק off לברון. משחק הגנה כביר שלו ומשחק התקפה טוב, היה השחקן הכי טוב על המגרש.
אחריו מגיע טריפל J עם מחצית ראשונה מדהימה וסך הכל היה הכי טוב בממפיס. הוא היה המצ'אפ של לברון בלא מעט פוזשנים וניצח אותו בדו קרב הישיר. לברון היה מאוד מהוסס, לא חיפש בכלל לתקוף את ג'קסון בזמן שבצד השני JJJ שם עליו נקודות בפוסט בקלות יחסית מפתיעה.
מי שהיה מהמר שהצ'ימורה יוביל את הלייקרס בסקורינג היה מקבל הרבה כסף. ללא ספק משחק חייו, בבכורת הפלייאוף. אם במקרה שלו מדובר בהתעלות חד פעמית, אוסטין ריבס הוא פשוט שחקן מצוין ולתחושתי היה הball handler הכי מסוכן של הלייקרס בפיק אנד רול. יותר מאשר לברון, יותר מאשר דילו.

ההערכה שלי מלפני המשחק הייתה נכונה לגבי ואנדו כשומר הראשי על מוראנט. זה קרה כבר מהפוזשן הראשון, ואנדרבליט שהקשה עליו בסדרה במדי הוולבס לפני שנה עשה שוב עבודה נהדרת, הרחיק אותו מהצבע ובפעמים הבאמת בודדות שמוראנט הגיע לשם הוא נתקל בחומה של דיוויס. הסקורינג של ג'ה לא מתאר את הסיפור (18 נקודות באחוזים טובים, כמעט הכל ג'אמפרים). הפליימייקינג שלו יותר (2 אסיסטים מול 6 איבודים). טיילור ג'נקינס בהחלטה אמיצה סגר את המשחק עם מוראנט על הספסל, טיוס ג'ונס היה יותר טוב ממנו.

החיסרון של ממפיס בעמדות הפנים הורגש מאוד. הלייקרס ניצחו בדו ספרתי על הלוחות, השמידו אותם 11-2 בקטגוריית החסימות ויחד עם יום קליעה חזק מחוץ לקשת באדיבות הצ'ימורה (5/6) הם השיגו את ניצחון החוץ המיוחל. ממפיס קבוצה מאוד ביתית כך שזה ביג דיל.
ממפיס חייבת את מוראנט הרבה יותר דומיננטי כדי שיהיה לה סיכוי בסדרה. אצל הלייקרס יותר נקודות לשימור מאשר לשיפור, לברון היה אנמי מאוד בהתקפה והם הפסידו בדקות שלו לבד על המגרש מול הספסל של ממפיס. הקטע של גיים 1 שקט מוכר אצלו מסדרות קודמות, נראה האם בכך זה מסתכם.

Rapgamer

Well-known member
מילווקי- מיאמי
הבאקס לא הגיעו בראש של פלייאוף, זלזלו מהפתיחה, חטפו לייאפים אחרי סלים שלהם. ההגנה של מיאמימול יאניס מתבססת על אדבאיו כשומר ראשי וגוף רנדומלי נוסף שמנסה לסחוט את הצ'ארג' ולהכניס אותו לבעיית עבירות. פציעה של יאניס הוציאה אותו בתחילת הרבע השני ומשם המצ'אפ די מאוזן בסך הכל. מילווקי שילמה על הזלזול שלה בפיגור 1-0 עם סימן השאלה הזה סביב יאניס, שהופך את המשחק הבא שלה לחשוב מאוד עבורם. בכל זאת אני מצטרף להערכות שאין למיאמי מספיק ג'וס כדי לנצח את הסדרה, במיוחד שהירו בחוץ אין להם מספיק סקורינג.

פיניקס- קליפרס אינסטנט קלאסיק
אחד המשחקים הטובים של השנה. זה היה קרב של פיזיות vs סקיל. הקליפרס היו מאוד ליברליים בחילופים בהגנה בפתיחה. ווסטברוק הראה היכרות מוקדמת מול דוראנט כשהפריע לכדרור שלו, היה דימיון למה שראינו מבוסטון מולו בעונה שעברה. פיניקס שיחקה לרוב עם המון מיד ריינג' שלא נכנסו באחוזים הרגילים שלהם, הקליפרס עם דיאטת זריקות יותר נכונה נכנסו לסל וזרקו יותר שלשות, עלו ליתרון דו ספרתי מוקדם.
אפשר לומר שמהרבע השני ואילך פיניקס הייתה טובה יותר. אין מה לעשות, יש שם פער כישרון. הם עבדו פחות קשה בשביל המבטים שלהם. ההתקפה של פיניקס הייתה יותר דינמית, הם השתמשו בטורי קרייג בפיק אנד רול/פופ והוא היה נהדר עם 22 נקודות.
לווסטברוק היה מוניטין לא מוצדק במשך הרבה שנים של שחקן הגנה טוב. העונה בלית ברירה הוא נאלץ לעשות את המקסימום ובאמת היה גדול עם ריבוי מהלכים גדולים בהגנה וריב' התקפה. כנראה שהנזק המצטבר שלו עלה על התועלת במשחק כי הוא נתן לפיניקס כמות בלתי נדלית של פוזשנים במתנה אבל לפחות לקראת הסיום מהלכי האסל גדולים שלו אפשרו לקליפרס להחזיק מעמד.
קוואי ממשיך להוכיח שהוא מהשחקנים שמתעלים בפלייאוף. היה השחקן הטוב על המגרש, ניצח את KD במצ'אפ האישי ועם כל הבדיחות של לואד מנג'מנט הוא שיחק 42 דקות סופר קשוחות בתור היוצר הכמעט יחיד של הקליפרס במחצית השנייה. פאוול החזיק את המבצר כשקוואי נח ואריק גורדון היה מספיק דינמי כדי להינות מהגרביטציה של קוואי ולתת 19 נקודות משלו.
הקליפרס צריכים את פול ג'ורג' כי אין להם מספיק כוח אש, אני ראיתי סימני תשישות פיזיים וגם מנטליים לקראת סיום המשחק שהתבטא בעיקר באקשן ההתקפי שהם הריצו וזה רק גיים 1. בכל מקרה העובדה שהקליפרס מתגבשים ומשחקים היטב בלעדיו לא ממש מפתיעה. זוכרים שלפני שנה פלוס דיברנו על האם הוא עדיף על פני מיצ'ל או בוקר? נראה לי שהיום זה לא באמת דיון אבל הנקודה היא שהתקפית הוא פשוט לא שחקן בקליבר שלהם.

לפיניקס יש את הכלים לחזור מפיגור 1-0 ואני עדיין די משוכנע שינצחו את הסדרה. בכל זאת נחשפו אצלם מספר חסרונות שחשדנו שקיימים-
1. לא מספיק פיזיים- גם באופן מעשי וגם מבחינת grit.
2. כריס פול בדעיכה משמעותית. יהיו לו פה ושם משחקים גדולים אבל כבר אי אפשר לבנות עליו כסקורר משמעותי באופן עקבי.
זה מעבר כמובן לסגל הקצר, פיניקס קיבלה תרומה שלילית מהספסל (כן קיבלה את קרייג מהחמישייה). הם אשכרה ממש צריכים את קמרון פיין. לא חושב שזה יתנקם בהם ספציפית בסדרה הזאת אבל לא יהיו להם סדרות קלות בפלייאוף הזה ולצפות ל38 דקות של פול ו40+ של דוראנט במשך 4 סדרות ברציפות- הסיכויים נגדם.

דווין בוקר כן שיחק טוב. הוא לא מקבל מספיק קרדיט על ההגנה שלו, לגמרי two way player.

Krit123

Well-known member
סיכומונים קצרים בזמן שאני משלים סאנס - קליפרס

גריזליס - ל"א
במחצית השנייה החזון של רוב פליקנה התממש באופן אבסולוטי - האצ'ימורה נותן גוף ומפציץ שלשות בלי הכרה (מעניש את העזרה של ג'קסון), אוסטין ריבס מנהל את המשחק במופתיות, ואנדו עוצר את ג'ה, ראסל מפזר כמה סלים קשים. ומה החלק הכי יפה? התרומה שלהם סיפקה ללברואו מנוחה מיוחלת תוך כדי תנועה. רק היה חסר שביזלי יעשה.. משהו, כל דבר..

ציינתי את הפציעה המדאיגה של איידי בזמן אמת כאחת שעשויה לטרוף את הקלפים, ובכן, קשה לדמיין את ג'ה מתאושש מאותה נחיתה מסוכנת. ביין היה היוצר הכי דינמי והיכולת של קנארד לשרוד בהגנה היא מהותית, אבל ללא ג'ה אין להם סיכוי.
דיוויס נתן משחק הגנתי לפנתאון, בכלל חובבי חסימות לא יכולים לבקש יותר מהקרב בינו לג'רן ג'קסון.

דנבר - מינסוטה
הגענו מאוד להוטים, כמעט מדי. אין לי מה לחדש פה, הנוכחות של גובר מכריחה את טאונס למסירות קשות והופכת אותו מעשית לג'אמפ שוטר, well אתמול כלום לא נכנס לו. הספקתי להיבהל מהסיומת של קייל מטווח הביניים אך בשאר הזמן ידענו לגנוב ממנו עזרה והוא התקרר משם. החטיאו את המבטים שהיו צריכים לקלוע ונתקלו ברוטציה מצומצמת ממול שהתנגשה בבעיית עבירות של אנט-מן, כך שהרבע הרביעי היה לפרוטוקול בלבד, בשעה שהמשכנו לתקוף במעבר & ריבאונד ההתקפה.

ג'וקר עשה את שלו, נפגע קצת בפרק כף היד ויצא ב-6 עבירות (מאלון החזיר אותו סתם), שיחק טוב, אפילו התרגש טיפה. מורי היה הרבה יותר חיוני ממה שהסטט מציע, נכנס יפה לסל ומשך תשומת לב באזור הצבע. התלונה היחידה שלי נוגעת לרוטציה, למה, למה לשחוק את הסטרטרים במשחק לא תחרותי? למה דאנדרה ג'ורדגן גבוה ראשון מהספסל? למה לא לזרוק לרוקיז את הדקות שהרוויחו?
ברוס בראון הולך לקבל המון כסף הקיץ.

למעלה