פוסט פוליטי...

תודה ששיתפת

אחלה חוויה

ביזיון במצב רוח רגשני.

דיעה פוליטית באיזה נושא ?

ערבים ? צבא ? חינוך ? כלכלה ? שיטת ממשל ?... קצת לא ממוקד...

puma141

New member
בנושא פוליטי...

חחחחח

טוב אז...שיחרור האסירים-כן או לא?
והאם זה יעזור לדעתך, ובאמת יקרה עם זה משהו חיובי סוף סוף...

שיחרור האסירים זה כדי להרגיע את העולם

שאנחנו כביכול מאמינים שיש פרטנר להסכם.

המציאות היא שכרגע אין פרטנר להסכם.

לדעתי צריך לבצע "התנתקות רעיונית" - להחליט שאנחנו הולכים על שתי מדינות לשני עמים, שאנחנו נותנים להם מדינה בגבולות 67, ומפסיקים באופן מיידי לבנות מעבר לקוי גבולות 67 (אלא בתוך גושי ההתיישבות הגדולים, ולא בהיקף שלהם). שהערבים יבנו כמה שהם רוצים בגבולות המדינה שלהם. אנחנו נשאיר שם חיילים שלנו, עד שהם יגיעו איתנו להסכם בעוד כמה עשרות שנים.

נראה לי שזה הפיתרון האולטמטיבי לזמן הזה. העולם לא יבוא אלינו בטענות יותר, כי הבאנו להם שטח מוגדר שמיועד רק עבורם, ואנחנו לא מפנים את החיילים שלנו כי אין לנו בטחונות שלא נותקף משם.

puma141

New member
ברק היה קרוב

מאוד להצעה הזו אם אני לא טועה......
זה לא עזר הרבה.

חוץ מזה, למסור להם עוד שטחים =ושיבנו כמה שהם רוצים, מבלי
לסגור את עניין השלום*אפילו הקר* לא ממש נראה לי..

היינו בסרט, אנחנו עדיין חיים אותו בצורת טילים לאשקלון, לא?

*ואל תסיק ממה שכתבתי לאיזה צד של המפה אני משתייכת-זה לא משקף אותי באופן חד משמעי*

את טועה, ולגמרי.

זו בכלל לא "הצעה" שאנו מציעים להם, אין פה הדדיות, זו פשוט החלטה חד צדדית שלנו שאינה דורשת שיתוף פעולה מצידם. ההחלטה הזו מועילה עבורנו (בלי לסכן אותנו ביטחונית), ומועילה עבורם.

"היינו בסרט, אנחנו עדיין חיים אותו בצורת טילים לאשקלון, לא?"

את טועה, לא היינו בסרט הזה. במקרה של עזה, לא רק שהוצאנו את התושבים, גם הוצאנו את *החיילים*. זנחנו את השטח, ושילמנו מחיר בטחוני שלא נוכל לשלם בגדה, בשל קרבתה הרבה לריכוזי אוכלוסייה יהודים הצפופים ביותר בישראל (גוש דן).

עכשיו אפשר לשאול את עצמנו, איך ייתכן שאף אחד בממשלה לא חשב על ההצעה הזו שלי ? היא נראית כל כך טובה ונכונה יותר מהמצב הקיים (או מכל אלטנרטיבה פרקטית אחרת שניתן להעלות על הדעת) איך זה שלא מיישמים את זה ? והתשובה היא, כי הממשלה (וכל המדינה) שבויה של קבוצת יהודים ימניים שמאמינים בעיקרון ארץ ישראל השלמה, הם לא רוצים לתת לפלסטינאים תעודות זהות כחולות, ולא רוצים לתת להם מדינה, אלא פשוט לשלוט עליהם לעד. הימניים הללו (בנט) מחזיקים את הממשלה בביצים, ואת כל המדינה בביצים, בשל שיטת הממשל אצלנו שנותנת כוח כה רב לקבוצות מיעוט (דתיים לאומיים, במקרה הזה).

זה כל כך מרתיח

לשמוע את בנימין נתניהו מצהיר שהוא מאמין בשתי מדינות לשני עמים (כשברור שהמדינה שלהם תהיה פחות או יותר בגבולות 67), ובאותה הנשימה מכריז על עוד בניה יהודית מעבר לקו הירוק. אני לא ימני ולא שמאלני, בתור אדם הגיוני אני אומר שהוא פשוט יורק להם בפרצוף, אין בו טיפת אמינות בנושא הזה. פשוט להתבייש בו בנושא הזה.

ואת זה אני קורא היום, פשוט לקרוא ולבכות

מתוך ראיון מאתמול עם שר הבינוי והשיכון שלנו, אורי אריאל (הבית היהודי):

ובכל זאת, מה האופק המדיני שאתה חותר אליו?
"אנחנו צריכים להתקדם לכיוון של שליטה מלאה ואפקטיבית על שטחי C וסיפוח שלהם, ובשאר השטח לתת שליטה עצמית לערבים, עם השארת האחריות הביטחונית בידי צה"ל".

איזה סיכוי יש לתוכנית הזו?
"אני יודע שחלק מהאנשים חושבים שהיא לא מעשית, אבל היתרון שלה הוא שאת כל ההצעות האחרות כבר ניסינו. זה כמו אותו איש שהולך לאיבוד ביער, עומד באמצע קרחת יער, ואנשים אבודים אחרים מגיעים אליו מכל מיני נתיבים ואומרים לו: ?בדרך הזו אל תלך, היא לא מובילה לשום מקום.? את הדרכים של לאן לא ללכת אנחנו כבר מכירים, וכולן התפוצצו לנו בפנים. יש הצעה חדשה, היא לא נבחנה עדיין, ולטעמי היא הראויה ביותר".

העולם יצחק לנו בפנים. כבר עכשיו מדינת ישראל עומדת בפני חרם קשה מצד האיחוד האירופי, אז אתה עוד חושב על סיפוח שטחי C?
"עד היום רוב העולם לא מכיר בירושלים כבירת ישראל, ואנחנו יודעים להתגבר על זה. נכון, זה לא נוח לפעמים, זה מעמיד בפנינו לעתים קשיים גדולים, אבל העולם לא מסכים עם כל מיני דברים ומדינת ישראל ממשיכה לצמוח".

אתה לא מרגיש שהלחץ מתהדק?
"לפני כמעט 40 שנה האו?ם הכריז שציונות היא גזענות, ומדינת ישראל התגברה על זה. כבר היו לנו ימים הרבה יותר קשים. אני רואה את כל הדברים החיוביים שקורים לנו, ואני חייב לומר שאני ממש לא מודאג".

פשוט לקרוא ולבכות אילו משיחיסטים הזויים עומדים בראש המדינה הזו ומובילים את כולנו לתהום (והכל בחסות מר בנימין נתניהו).

צלשלספק

New member
את מוזמנת להתחיל ראשונה ולשטוח את

משנתך הפוליטית בכל תחום שהוא (כפי שפירט דניאל).

הצבעתי לבנט*, והדעות שלי זהות לשלו, (כולל דעתו בנושא סירוב הפקודה) כמו לא מעט חילונים שהצביעו למפלגה שלו..

*לא בגלל איילת שקד

puma141

New member

העיניים שלי אדומות, אני מתעטשת כמו אחרונת המשופעות......
עשה את זה בשבילי-שטח!

אבל תראה מה יצא מהפוסט הפוליטי:)
אחלה פן, מיוחד.....

צלשלספק

New member
האמת, בדיוק עובד על איזה מחשב חדש

שמיועד למכירה במוצ"ש...

חבל שסוקי או קוק לא כאן כרגע, רציתי לדעת...

כאילו אם את החומרה התקנתי לפני כניסת שבת, סבבה? ונתקעתי עם דרייבר עקשן (יש בעיה באתר של אינטל
)
שת'כלס זו לא ממש עבודה פיזית, סתם כמה קליקים עם העכבר, זה עדיין נחשב לחילול שבת? או שפחות... בגלל שזה לא ממש אשמתי

האמת שמעדיף לא לעבוד בשבת, אבל אם אין ברירה... וזו משנתי בתחום הדת.
מכבד, לא להכל מתחבר...

במה עוד רצית לדעת? שטחים? ערבים? ימנים? שמאלנים? דמוקרטיה? חופש הביטוי? הקרן החדשה לישראל?
כלכלה ושוק חופשי? מפלגות?

למעלה