פוסט טראומה?

ts111

New member
פוסט טראומה?

עברתי ככל הנראה סוג של פגיעה מינית מאבא שלי כשהייתי צעירה- וגם לא ממש צעירה הייתי בטיפול ארוך של יותר משנתיים, הוא נפסק מסיבות טכניות. כרגע אני לא בטיפול- כבר שנה אני לא מרגישה שהנושא הזה מעובד מספיק. לפני חצי שנה עברתי תקופה קשה של דיכאון ורצון למות. ואיכשה ופשוט יצאתי מזה ללא תרופות וללא טיפול האם יש צורך בטיפול חדש? אני כן מתפקדת ביום יום אבל תמיד יש לי את הפחד הזה שאני אפול שוב. ויש לי אחריות כלפי בעלי והילדים שלי. במה פוסט טראומה מתבטא? יש לי לפעמים פלשאבקים אבל לא רק. זה מגיע מכיוונים שונים שלא בהכרח קשורים לסיפור הזה. יצא לי די מבולבל... סליחה

שלום לך,

אם את מרגישה שהפגיעה שעברת לא מעובדת מספיק, ואת מרגישה את ההשלכות של הפגיעה כפי שכתבת פלאשבקים ודברים נוספים שיתכן שנובעים מכך, מומלץ לפנות לטיפול יעודי לטראומה. יש מס' טיפולים יעודיים לטראומה - PE, SE, EMDR. כדאי לשקול בחיוב לפנות למרכז הסיוע (1202) ולבקש שם של מטפלת רלוונטית באזור מגורייך.

גרא.

New member
ts111,לפני בחירה בגישת טיפול,כזו המוצעת לך ,

כדאי שתתיעצי עם פסיכאטר.כי זה אחד מתפקידו להמליץ על גישת טיפול זו או אחרת.לאו דווקא EMDR יש גם גישות אחרות.

מישוהית

New member
כדי כמובן שתלכי לטיפול

למה את שוקלת את העניין? מבחינה כלכלית? אם את גרה באיזור ירושלים כמו שכתוב לך בכרטיס, יש מקום חדש בשם "מרכז תמר" שמטפל בנפגעות פגיעה מינית ללא תשלום וללא הגבלת זמן

ts111

New member
אני חוששת

ללכת לטיפול חדש כי אני לא רואה את עצמי שורדת אותו. ברור לי שזה יפרק אותי לגמרי, ואני לא יכולה להרשות לעצמי את זה למה אי אפשר פשוט להניח לדברים? פשוט להמשיך את החיים בלי לפחד שדברים מהעבר יצופו מעלה?

תראי

אנשים שמצליחים פשוט להניח, פשוט מניחים. יש אנשים עם מנגנוני הגנה אולי קצת יותר יעילים משלך. העניין הוא שאת לא מצליחה לעבור לסדר היום. יש לך אופציות אחרות מלבד טיפול?

מישוהית

New member
זה לא עובד...

כמה שזה קשה ומעדיפים לשכוח את זה וזהו - זה לא עובד ככה... בסופו של דבר זה פוגע בך ובסובבים אותך... במיוחד אם יש לך משפחה וילדים, אני חושבת שיש לך אחריות לטפל בעצמך, בסוף הילדים שלך עלולים להפגע מזה, את עלולה להעביר אליהם את הטראומה ועוד...

למעלה