פוסט טראומה

loogi 24

New member
פוסט טראומה

טוב אני מניח שאני לא אקבל פה באמת עזרה כי זה רק פורום אני בן 30 החיים שלי נגמרו בגיל 15 אני מאובחן כבעל הפרעת אישיות המנעותית ובנוסף סובל מקווים של פוסט טראומה או מההפרעה כולה בכל אופן בגיל 15 משהו נדפק אצלי כאילו נשכח ממני איך אוכלים האכילה הפכה להיות זרה עבורי ולימדתי את עצמי לאכול מחדש אבל החשש נשאר עד היום וזה די הורג אותי כמובן שכל זה הגיע אחרי התמוטטות עצבים והתקפי פאניקה קשים על בסיס יומי ניסיתי פרוזק 3 שנים מגיל 19 עד שהתחילו בעיוץ בהשתנה ונאלצתי להפסיק לאחר מכן קיבלתי כדור בשם מירו שהוציא אותי לטריפ מטורף במשך כ3 שנים אפילו לא שמתי לב שהתרופה לא מתאימה וופשוט השתגעתי כמעט קפצתי מהחלון בכמה הזדמנויות פשוט לא הייתי פה נשאבתי לעולם דמיוני ומיסטי כמעט לחלוטין חבר לעבודה ראה שאני במצב מאוד קשה (אני מדבר על לפני בערך שנתיים עת עבדתי בחברת הייטק קטנה ולא ברור איך שרדתי שם 5 חודשים במצב נפשי קשה ביותר) ולאט לאט הפסקתי את התרופה שהפכה לי את המוח חזרתי למעשה מחתיכת טריפ כפי שכתבתי קודם מעולם של שיגעון על גבול ההזיות לא יאמן שאני בכלל חי אבל למען האמת בעקבות ההתפרקות בגיל 15 אני במצב alert כל הזמן וזה משהו שמאפיין פוסט טראומה למרות שאין לי אבחנה רישמית לכך - השאלה היא מה חוץ מתרופות עשוי לעזור במצבי חיים כל כך מורכבים? כשיש יותר מהפרעת נפש אחת ובזמן שתרופות הן בעיה עבורי ועשו לי הרבה נזק? האם מישהו מזדהה? יכול לשפוך על דרכי טיפול שהועילו לו במצבים של פגיעה והלם? אשמח לשמוע אם כן וסליחה על אורך הפוסט

יש טיפולים יעודיים לטראומה

בין אם עונים ובין אם לא עונים להגדרה הקלינית של פוסט טראומה. אני ספציפית ממליצה על EMDR בפרט אם לא מדובר באירוע מבודד, אך יש גם שיטות טיפול נוספות לטראומה דוגמת PE , SE ונגזרות של CBT. אפשר לגגל ואפשר לפנות למטפל/ת או ליחידה ציבורית שמתמחה בטיפול בטראומה.

yonadavg

New member
נקודות רבות לא ברורות לי

במה אתה מעוניין לטפל? האם בתסמינים של פוסט טראומה? בהתקפי פאניקה? בקשיים באכילה? האם בכל המערבולת הזו של הטיפול התרופתי ליווה אותך פסיכיאטר בצורה מסודרת? מה הכוונה שכחת איך אוכלים? קושי בתנועות עצמן של האכילה, כאילו אתה לא יודע מה סדר הפעולות הנכון כדי ללעוס את המזון ולבלוע אותו? (סוג של דיספרקסיה) או קושי בבליעה עצמה, תחושה שהמזון נתקע, שאתה לא יכול לנשום? האם נבדקת על ידי רופא אף אוזן גרון? קלינאית תקשורת? האם הטראומה שאתה מתאר הייתה רגשית בלבד או גם פיזית?

למעלה