פוסט טראומה מתחת לקו העוני

da2015

New member
מחפשת

אני בתהליך של חיפוש עבודה ויש ברגע חשיבה של להצטרף לאחת מהחברות המספקות לווי של תעסוקה נתמכת.
אני מרגישה שבכל שיח שיש על טראומה והשלכותיה ממעטים לדבר על החשיבות של ביטחון כלכלי, לפחות מינימלי.
כולי תקווה שאמצא כמה שיותר מהר עבודה (לא רק בגלל המצב הכלכלי).
ותודה על מה שכתבת זה מאוד חיזק אותי. לפעמים בגלל מצבים חיצוניים שאינם קשורים אלנו יש נטייה, לי לפחות, לקחת אחריות ואף להתכסות מכף רגל ועד ראש ברגשות אשמה והאשמה עצמית.
 
כסף לא קונה עושר מי יודע את זה כמוני.....

משפחה עם הרבה מאוד כסף וכוח אבל עם מעט מאוד לב, אבל זה נכון שאדם שחי בעוני סובל המון, זה קשה מאוד אני לא יודע מה זה, אבל עדיין החיים שלי הכי נחמדים, אני בהחלט יכול להבין את הקושי, אני גם חייתי ברחוב ( שאבא שלי זרק אותי מהבית בגיל 15 אז לא היה לי אוכל והוא לא רצה להכניס אותי הביתה אז הייתי גונב......). אז אנ י מבין מה זה. אבל אני בכלל לא אוהב כסף, זה לא מעניין אותי, מה שאני צריך זה קורת גבב, הרבה ספרים ושקט......
 

da2015

New member
פוסט טראומה מתחת לקו העוני

אני מרגישה שהמצב הכלכלי הקשה והבלתי אפשרי שלי רק מרע את המצב הנפשי. הפחדים יותר קיצוניים, התחושות הגופניות שמתלוות להפלשבקים ... מרגישה שהעוני הזה מוריד אותי כל כך למטה ומכביד עלי בנוסף להתמודדות עם הטראומות והשלכותיהן על חיי.
החשש להיזרק לרחוב, המצב שמתחילת החודש אין כסף לקנות אפילו את הדברים הבסיסיים, חוסר תמיכה.
האם גם אתם נתקלים בזה.
איך המצב הטראומטי משפיע על המצבים האחרים בחיים.
ואיך המצב הכלכלי משפיע על המצב הנפשי.
לי קשה מאוד. ואני כבר לא מוצאת כל דרך להצליח לחיות את החיים הללו. פשוט אפסו כוחותיי.
 
קשה

קשה המצב שאת מתארת.
אני נעזרת באבא שלי, בעיקר בשביל אקסטרות. אבל מה שאת מתארת זה לא אקסטרות. זה הבסיס.
מה זה שאת כותבת על החשש להיזרק לרחוב. את חיה לבד? משלמת שכר דירה?
מקווה בשבילך שיהיה יותר טוב.
 

קרנף לבן 1

Well-known member
מנהל
מקווה שיסתדר

אני מתגורר עם אבא כך שאין לי הוצאות שכר דירה. אבל שננו לא עובדים- כך שחוסכים בכל דבר.
לשלם שכר דירה מהקיצבה ולהסתדר זה קשה מאוד.
הקצבה מספיקה בדיוק לאוכל ותשלומי מים גז חשמל טלפון איטרנט ועד בית וארנונה.
האם ניסית לארגן את קרובי המשפחה לעזרה תבקשי מכל קרוב 100 שח לחודש..
ומאחר שיש הרבה קרובים חהיה לך סכום- אל תבקשי סכום גדול כי לא תקבלי.
כך אני עשיתי שלא הסתדרתי מהקצבה לפני 15 שנה - אחר כך הלחץ עבר וויתרתי להם.
אפשרות אחרת זה מגורים בהוסטל או מקום מוגן אחר. יש לי חברים בחוגים שעשו זאת.
 

da2015

New member
אין תמיכה מאף אחד

אני גרה בשכירות בשוק החופשי (מקבלת סיוע בשכר דירה), יש לי לווי של מתאם טיפול של דיור מוגן. כבר כשנה וחצי לא עובדת - הניתוקים התעצמו וחוסר היכולת שלי להתפקד הלך והחמיר. בנוסף ישנם גם בעיות גופניות אחרות.
אין לי תמיכה מאף אחד.
מרגישה שאין בי כוח להמשיך יותר. גם להתמודד עם כל מה שהבעיות הרגשיות גורמות, גם בעיות גופניו וגם תנאי מחייה מתחת לקו העוני (וזה מצחיק כי כשמדברים על אנשים שהחיים מתחת לקו העוני לא ממש מדברים על אנשים כמוני שכל ההכנסה שלהם זה סכום של 2239 ש"ח).
ומעניין אותי האם יש יחסי גומלין בין המצב הכלכלי למצב הנפשי. ואיך נדמה לי שהדברים שקשורים להתמודדות עם המצב הנפשי חמורים יותר, בהרבה, בגלל המצב הכלכלי (בגלל חוסר היכולת לתפקד, בגלל שאין תמיכה, בגלל הגיל המתקדם שלי).
רק חשוב לי לציין שהדברים לא נכתבים ממצב של מסכנות אלא באמת כדי להבין ולנסות למצוא דרכים לשפר את המצב עם מה שיש לי (וזה המעט שבמעט). מעניין אותי איך מסתדרים אנשים, וכן אני יודעת שכל מי ששוחחתי איתו על כך אמר שבלי עזרה מהמשפחה אין סיכוי שהיה יכול להסתדר. מה שלא מותיר לי הרבה גמישות כדי לנסות ולחיות.
 
את יכולה לכתוב כל מה שאת רוצה.

לבטא רגשות או את כאביך זה ממש לא מסכנות בשביל זה הפורום הזה נועד, תרגשי חופשי לכתוב הכל, אני קורא את מה שאת כותבת וזה באמת קשה, אני לא ממש מבין מה את מרגישה. כי אני לא חיי בעוני, ויש לי כסף, ואני לא משלם הורים שלי דואגים לי מבחינה זו. אז אני לא ממש מבין מזה באמת כי אני לא חווה את זה, אבל אני מאחל לך שתצלחי. בברכה נתנאל.
 

jb485

New member
מבין ללבך

אע"פ שיראה שמקיפין אותו הצרות והעניות והדלות לוחצין אותך יצדיק עליו את הדין וישמח במה שנתן ה' ויחשוב בלבו ויאמר:ה' בראני יש מאיןוזימן לי מזונותי בבטן אימי וזימן לי פרנסתי מעודי עד היום הזה לא כפי מעשי אלא כידי אלוקי הטובה עלי ואם נתעכב לי פרנסתי בפשעי,הקב"ה שבראני וכלכלני הוא מייסר אותי באהבה ולטובתי נתעכב מזונותי לו לבדו אני מודה ומשבח על מה שקראניועל מה שעתיד לקרות אותי מכאן ואילך יכול כרגע להתמלא רחמים עליכדאתא במדרש:מתוך כעס-רצון,מתוך רוגז-רחמיםמתוך צרה רווחה וכ'ו(מנורת המאור)
 
למעלה