פוסט טראומה מורכבת

לילית580

New member
פוסט טראומה מורכבת

אהלן, רציתי לשתף בסיפור שלי בקצרה בתקווה שיעזרו לי ויבינו אותי. אני בת 22 ,נראית סבבה פלוס, חכמה יחסית, ולמראית עין אין שום דבר שלא בסדר איתי. אבל האמת היא שאני סובלת מחרדה שהתבטאה גם בהתקפים . מעולם לא היתה לי מערכת יחסים רצינית עם גבר. היכולת שלי להתקרב לאנשים מוגבלת ביותר בכללי, ועכשיו אני יורדת לעומק העניין עם הפסיכולוגית. הורי התגרשו כשהייתי בת 3 ואני ואחותי עברנו מאבא לאמא לסירוגין כל השנים. הרוב אצל אמא. אמא שלי עברה ילדות לא קלה כשמרגע שנולדה, סבתא שלי חטפה דיכאון אחרי לידה ומצבה התדרדר לסכיזופרניה. היא לא יכלה לתפקד כאמא וסבא שלי לא ידע איך להתמודד עם זה והוציא את תסכוליו על הילדים בצורת אלימות פיזית בעיקר. כל הדודים שלי נדפקו בצורה כזו או אחרת.. גם אמא שלי. אני לא יודעת פרטים מדויקים וגם היא לא רוצה לגשת לשם אבל היתה טראומה שפגעה בתפקוד עד היום יותר ויותר.. וכמו הרבה שהתעללו בהם... היא עצמה התעללה גם בי ובאחותי. במשך שנים ארוכות (בערך ל חיי בחוזקות שונות ) היא הכתה אותנו והשפילה אותנו מילולית בצורה אינטנסיבית וקשה. זה הגיע לרמה שאני רגילה לקום, לריב, להתאפס וללכת לבית ספר כאילו כלום כשהכל מוסתר. גם אבא שלי לא ידע. אף אחד לא ידע. דרכי ההתמודדות שלי ושל אחותי היו שונים.. אני תמיד הייתי מגיבה לאמא בכעס ולא ויתרתי, אפילו בעימותים גופניים. לא יכולתי להרגיש מובסת. אחותי לעומת זאת תמיד ניסתה לפייס את אמא ולהרגיע אותה. במרוצת השנים אחותי פיתחה תסמיני הרס עצמי ותלותיות בבני זוג.. זעקה לתשומת לב. כשאני, האחות הגדולה, רק מתעקשת תמיד להראות שהכל בסדר ושאין נורמלית ממני. אף אחד לא יכול לקחת לי את החיים. אחותי התחילה טיפול בכיתה ח' לאחר הדרדרות במצב. אני התגייסתי לצבא, השתחררתי והכל היה נראה לי יציב.. עברתי חרא, אבל אני בשליטה..ככה חשבתי. אחרי השחרור קיבלתי כאפה רצינית.. נכנסתי לדיכאון עמוק והחלטתי להתחיל טיפול. הטיפול עזר ועוזר עדיין מאוד אך שחרר אצלי את המחסומים שהציגו אותי כאדם מאושר שמח ורגוע, והשאיר אותי מפוקחת לחרא שחוויתי.. דבר שגורם לי להיות הרבה יותר מנוכרת לסביבה ומראה חולשה. כמובן שלכל מילה שאני כותבת פה הוקדשו מפגשי טיפול שלמים.. אבל אני מנסה להעביר את הסיפור בקצרה. מה שהכי מציק לי מהכל, הוא שאני לא חוויתי אהבה .. זה גורם לי לתחוות קשות יומיומיות של אכזבה קשה מעצמי ורחמים עצמיים.. תחושה שכלום לא ישתנה ושאף אחד לא ירצה מתוסבכת בתולה שכמוני. בעבר, יכולתי להתקרב עד גבול מסוים בגלל המסכות, אבל כיום כשאני מודעת אליהן, כל קרבה משתקת, אני מרגישה שחודרים אלי ורואים לי את כל הפצעים המכוערים של העבר ואי -הנורמליות.. צפים בי חוסר בטחון וחרדה ובלי שאני שמה לב אני רק מרחיקה כל אדם שמנסה להתקרב אלי. זה גלגל שמתגלגל עלי כל חיי והורס אותי מבפנים כשכלל מה שאני רוצה זה להרגיש אוהבת ונאהבת וכל מה שאני מצליחה להשיג זה ריחוק... אשמח לתגובה??

אני מאמין

אני מאמין שתוכלי להגיע לזוגיות מתקנת ומספקת
עם אדם שיהיה סבלן ומקבל, ויתן לך מרחב נשימה והזדמנות להיפתח בהדרגה וליצור קשר בצורה איטית ומרפאת.

רעה22

New member
יש גברים כאלה? היום?

רוב הגברים שפגשתי רוצים להגיע מהר לאתם יודעים מה

דוגמא לגבר כזה

אני רוצה להביא דוגמא מגבר שמופיע בסדרה של תכנית ריאליטי שנקראת "נישואים ממבט ראשון" שמשודרת ב YES.
טיפה רקע: בתכנית הזו נבחנו אנשים שענו למודעה בקשר לניסוי הקשור באהבה. מספר גדול של מועמדים נבחנו ע"י אנשי מקצוע ובסופו של דבר אנשי המקצוע זיווגו 3 זוגות שניראו להם מתאימים וכל זוג התחתן בלי להכיר ואח"כ הם הכירו תוך כדי חיים משותפים, ואחרי חודש היו צריכים להליט אם להישאר נשואים או להתגרש.מבין 3 הזוגות שניים החזיקו מעמד אחרי חודש, ובעצם במשך שנה מאז הנישואים .

אז מה הקשר לנושא שלנו?
אחת הכלות, ששמה ג'יימי, באה מרקע קשה, שגרם לה לחוש חוסר אמון באנשים בכלל וחוסר אמון בגברים בכלל זה, והתקשתה להתקרב לחתן שלו התחתנה. החתן (ששמו דאג), היה מאוד מאוד מאוד סבלני. הוא היה עדין איתה ולא ניסה להתקרב אליה גופנית (למרות שמאוד נמשך אליה), והיא לאט לאט התחילה לבטוח בו ולחבב אותו, ואז גם התאהבה בו, ובסופו של דבר הקשר שלהם הפך להיות החזק ביותר.

גבר כזה קשה למצוא

אני רואה את הסדרה ובאמת דאג הוא כזה מתוק וסבלן
גם מול כל השריטות של גיימי אבל אני עוד לו פגשתי גבר כזה

לילית580

New member
הבעיה היא

לא למצוא, כי אני רואה אותם מסביבי כל הזמן והם תמיד מתקרבים ואני מרחיקה אותם מהר מאוד בלי לשים לב

לילית580

New member
פשוט עוטה מסיכה

כל מי שסובב אותי בטוח שאני מסודרת מכל הבחינות.. ואם מישהו מעיז להתקרב אני גורמת לו לחשוב שהוא לא יוכל להתקרב אליו כי 'הוא לא טוב מספיק' כשהאמץ היא שאני פשוו מפחדת פחד מוות שמישהו יכנס ויגלה את הסוד הנורא, את מי שאני באמת

sharpantie

New member
שלום לילית

קראתי את הסיפור שלך יחד עם התגובות והפוסט האחרון שלך הזכיר לי
מין בדיחה או אימרה מאחד הסרטים של וודי אלן '' אני לא רוצה להיות חבר
במועדון שמוכן לקבל אנשים כמוני''.

האם זה מדבר אלייך המשפט הזה? יש לו משמעות רבה אצל הרבה מאוד אנשים.
הוא מבטא סוגים שונים וצורות שונות של רגשי נחיתות וחשש מפני דחיה בסיטואציות חברתיות. לא תמיד יש לתחושות האלה על מה לסמוך והן תחושה סובייקטיבית שאפשר לשנות אותה.
בלי להכיר אותך אני משוכנע שיש לך הרבה מה לתת מעצמך למי שיתקרב אלייך
וינסה ליצור קשר.

למעלה