פוסט חדש!

קיבלתי את המשפט הראשון באהבה

אבל קטונתי, ממש פצפונתי, מלדעת מה מרגיש בורא עולם.
תפיסת עולמי קצת יותר קרובה לזו של שפינוזה, מאשר לזו היהודית/נוצרית/מסלמית... אבל זה דיון ארוך, אחר, מרתק (בתנאי שמראש מסכימים לא להסכים)

היות שמראש ברור שלא נסכים בנושא הזה

(לא הייתי קוראת לזה 'מסכימים שלא להסכים' כי כאמור אני לא בעניין חפש דת)
אני לא רואה הרבה או מעט טעם בלנהל דיון שמראש הוא עקר.

אני תמיד אוהבת

אתגר מחשבתי טוב.
אבל אולי זה לא המקום

מגיע לי3

New member
אנחנו לא מסכימות

ואת יכולה להיות ממש מעצבנת

אני נהנית מהויכוח
אחלה שרשור נהיה לנו כאן

דרך אגב

אם יש לך דרך להפוך נבטים לאכילים, תגידי!
כי אני, בגיל 40, טרם הצליחותי ולו פעם אחת לעבור לעיסת נבטים בשלום, והפסקתי לנסות. למותר לציין, שהבנות לא זכו אפילו לראות נבטים עדיין.

זה לא להפוך אותם לכאלה

זה להשתמש בם כמות שהם, בסלט ירקות. אבל זה אני לא ממש אוהבת.
אני מכניסה מהם בירקות מוקפצים במחבת. רק העבים. הדקים מרגישים לי כמו דשא.

מעולה במוקפץ

ואף אחד לא חייב לאכול נבטים שלמים. חותכים אותם כמו כל ירק. רק שבאמת לא מבושלים/מאודים/מתובלנים יש להם טעם של דשא

הדוגמא שנתת

מדברת על חמות שמסרבת להתייחס להוראת כלתה כאל איסור אלוקי.
מפה נבע מה שכתבתי, שכנראה החמות לא משוכנעת שכלתה היא אלוקים.

EcoT

New member
אז בואי נהפוך

נניח שיש זוג הורים שלא שותים מים הם והילדים שלהם שותים רק קולה או דייט קולה (שאגב יותר גרוע)
והסבתא לא מוכנה (ממניעים של כסף ובריאות) להחזיק בבית קולה ולתת לילדים כשהם אצלה
גם כאן היא לא עוקבת אחרי הקו החינוכי שהטווה ההורים
האם מדובר בזיזול בהורים וחירחור ריב?

לא בעיה

שיביאו איתם קולה ויתנו לילד. היא לא חייבת להיכנס להוצאות בשבילם, ממש לא. שיקנו קולה לילדים, ובמחילה, גם יקחו את הבקבוק איתם כשהם עוזבים, כי היא לא מוכנה שזה יהיה לה בבית.
גיסתי חוזרת בתשובה, וכשהיא נוסעת לקיבוץ, היא מביאה אוכל (טעים) איתה.
חמותי ממש לא חייבת להיכנס לכל הסרט של הכשרת כל המטבח שלה בשבילם.
אהבתי, ממש אהבתי, את ההיפוך שלך

היא לא שאלה מה הפתרון

ברור שיש פתרון
היא שאלה האם סבא שלא מוכן לתת לילד קולה בשעה שההורים כן הוא סבא מזלזל בהורים

לא

אבל סבא שההורים הביאו לו קולה בשביל הילדים, וביקשו מפורשות שיתן להם (כי אחרת הם לא שותים, לפי הדוגמה), ולא נתן, והילדים לא שתו בגלל זה כלום, אכן מזלזל.

מדוע?

אם הוא מאמין שקולה פוגעת בבריאות והוא לא מוכן לפגוע בבריאות נכדיו הוא צריך ללכת נגד אמונתו ובמו ידיו לפגוע בנכדים?
האם באותה מידה תגידי שסבתא דתיה מחויבת לתת לנכדים שלה שניצל שטוגן בחמאה כי ככה האמא שלהם רוצה?(בחרתי להשתמש בדוגמאות שלך)

את יודעת מה?

אם סבא מרגיש כל כך חזק כלפי קולה, אז מבחינתי, אני ככלה/בת לא אביא לו קולה הביתה, בשום פנים ואופן. ואם הילדים שלי לא שותים שומדבר אחר, אז כל כמה שעות אני אצא איתם מהבית שלו, לטובת הכנסת נוזלים לגוף.
אם אמא רוצה שהילדים יאכלו שניצל מטוגן בחמאה, אז שתאכיל אותם מחוץ לבית הסבתא.
זה די פשוט בעיני.

ואת יודעת עוד משהו?

אני לא רואה חובה מיוחדת דוקא בארוחות אצל סבתא.
כלומר, אם הסבתא מתעקשת רק על אוכל בריא,
וההורים מתעקשים רק על אוכל לא בריא (מודה שטרם פגשתי כאלה),
או שהסבתא שומרת כשרות, וההורים מתעקשים רק על לא-כשר (גם כאלה טרם פגשתי, רוב החילונים והאתיאיסטים אוכלים גם כשר),
אז בבקשה - לא חייבים לאכול בבית הסבתא. אפשר לבקר, וללכת לאכול בבית.
מכירה משפחה, שהסבתא פריקית של מזון בריאות, ורק מעט, וגם לא מבשלת מי-יודע-מה (כי מזון בריאות יכול להיות מעולה!). הם מתעקשים להיפגש לארוחות שישי, שבהן כולם סובלים. ההורים והנכדים מהאוכל הלא-טעים, וההערות של הסבתא על כמה הילדים שמנים וההרגלים שלהם גרועים; הסבתא מכך שלא אוהבים את האוכל שלה, ומבקשים דברים אחרים. בשביל מה זה טוב?
או שיביאו לעצמם (כמו שגיסתי הדתיה עושה כשהיא הולכת לחמותי), או שלא יפגשו לארוחות. למה ליצור סיטואציות שמזמנות תחושה לא נעימה?

למעלה